4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Kur Mund T’i Prisni Flokët Pas Një Transplanti Flokësh?

Share this post:
Prerja e flokeve pas nje transplanti flokesh

Table of Contents

Pas transplantimit, rritja e flokëve ka një probabilitet të lartë për të qenë e “copëtuar” dhe e pabarabartë për disa kohë. Ekziston edhe mundësia që flokët të rriten më shpejt nga njëra anë se tjetra. Sa herë që ndodh kjo, disa njerëz përdorin rruajtjen ose prerjen e flokëve si zgjidhje për të barazuar pamjen. Por, kjo nuk është diçka që duhet bërë menjëherë pas një procedure të transplantimit të flokëve.

Për më tepër, disa njerëz pyesin nëse u lejohet të kryejnë një prerje flokësh pas transplantimit të flokëve apo të ndryshojnë flokët e tyre. Ju jeni në gjendje t’i bëni të dyja, pa dyshim. Megjithatë, përpara se të kapni gërshërët, brisqet, ose të shkoni te një parukier, prisni pak dhe lexoni rekomandimet tona.

Koha e duhur per prerjen e flokeve pas nje transplanti

Sa shpejt pas një transplanti flokësh mund të kryeni një prerje flokësh?

Gërshërët mund të përdoren për një prerje flokësh një muaj pas procedurës së mbjelljes së flokëve. Megjithatë, për të paktën tre muaj, mos përdorni brisqe ose makinë rroje elektrike për flokët tuaj.

Kini parasysh se vendi i marrësit dhe i dhuruesit do të rruhet përpara transplantimit të flokëve. Flokët mund të priten nga një deri në tre milimetra për pamje më të qartë gjatë proceseve të nxjerrjes dhe implantimit.

Prandaj, nuk ka nevojë të fokusoheni tek rruajtjea ose prerja e flokëve vetë (ose në parukeri) disa javë pas procedurës. Megjithatë, në kohën kur flokët fillojnë të rriten, në kulmin e tre muajve, prerja e flokëve të transplantuar dhe të patransplantuar ashtu siç ju pëlqen është e lejueshme. Kujtoni se shpejtësia e rritjes së flokëve mund të ndryshojë jo vetëm nga një individ në tjetrin, por edhe nga një zonë e kokës në tjetrën.

Prerja e flokeve pas nje procedure per mbjelljen e flokeve

Pse nuk duhet t’i prisni flokët menjëherë pas transplantit të flokëve?

Ekziston një listë e arsyeve pse duhet të shmangni prerjen e flokëve ndërsa jeni në fazat fillestare të rikuperimit.

Zhvendosja e Graftit

Ndër rreziqet dhe ndërlikimet më të mëdha të prerjes së flokëve pas transplantimit të flokëve është zhvendosja e transplanteve të sapo transplantuara. Mbani në mend se, që transplantet e flokëve të jenë plotësisht të sigurta në lëkurën e kokës mund të duhen deri në dy javë. Pra, nëse ushtroni presion, qoftë edhe më të voglin, mbi ta para dy javësh, ato mund të dalin jashtë.

Për më tepër, mund t’ju duhet të lani flokët, gjë që është një arsye krejtësisht e re për daljen e graftit. Dhe saktësisht e njëjta gjë mund të ndodhë nëse dora juaj ose mjeti i parukierit që po përdoret, përplaset në lëkurën e kokës.

Pi7compressedmiddle aged caucasian white man with short beard looks his hair mirror bathroom worried about balding concept problem male hair loss early baldness alopecia

Infeksioni

Një problem tjetër me prerjen e flokëve drejt pas procedurës është se ekziston një rrezik i lartë i infeksioneve. Kjo do të thotë se do të keni plagë të hapura në kokën tuaj për të paktën disa javë. Edhe në rast se mjetet tuaja janë sterile, bakteret e tyre do të transferohen në lëkurën e kokës, duke çuar në një infeksion, i cili nga ana tjetër, natyrisht, vonon shërimin.

Arsyeja për faktin se gërshërët mund të përdoren për një prerje flokësh përpara briskut ose prerësve është se këto të fundit prodhojnë një rrezik më të lartë infeksioni. Ata do të prekin drejtpërdrejt lëkurën e kokës, e cila do të jetë e brishtë për pak kohë. Prandaj, mospërdorimi i këtyre mjeteve për të paktën tre muaj është me rëndësi të madhe.

Gjakderdhje

Nuk është e pazakontë që individët të presin veten gjatë prerjes së flokëve ose rruajtjes. Normalisht, nuk është një problem.

Megjithatë, kur keni grafte në kokën tuaj që po përpiqen të krijojnë rrënjët e tyre, bëhet problem. Nëse e preni veten ose përfundoni duke shpuar lëkurën e kokës me gërshërë, mund të dëmtoni graftet dhe të shkaktoni gjakderdhje. Përsëri, kjo do të shtyjë rikuperimin dhe do t’ju bëjë shumë më të ndjeshëm ndaj inflamacioneve, infeksioneve dhe në fund të fundit, dhëmbëzave të këqija.

Irritim & Kruajtje

Njerëzit që rruhen e dinë shumë mirë kruajtjen dhe acarimin që pason. Shpesh, mund të përfundoni me gunga. E gjithë kjo do të jetë vetëm një pengesë për shërimin tuaj. Veçanërisht gjatë dy javëve të para, në kohën gjatë së cilës plagët përpiqen të rikuperohen, skalpi i kokës do të ndjejë kruarje. Kur shtoni në ekuacion kruajtjen e shkaktuar nga rruajtja, gjërat mund të bëhen të komplikuara.

Dëmtimi nga nxehtësia

Disa individë i thajnë flokët pas një prerje flokësh, duke parë se kjo u mundëson atyre të shohin rezultatet përfundimtare.

Menjëherë pas një transplantimi të flokëve, kërkohet të ndërpritet përdorimi i tharëses, pasi nxehtësia mund të dëmtojë lëkurën e brishtë në kokën tuaj. Mund të ketë gjithashtu një mundësi për dëmtimin e grafteve. Edhe nëse mund të mendoni për tharjen me opsionin e freskët, bisedoni fillimisht me mjekun tuaj.

Zgjedhja e modelit te flokeve pas mbjelljes se flokeve

Çfarë prerje flokësh duhet të kryeni pas transplantimit të flokëve?

Ju mund të bëni çfarëdo lloj prerje flokësh që dëshironi pas një transplanti flokësh. Megjithëse modelet e flokëve nga të cilat mund të zgjidhni janë mjaft të kufizuara në muajt e parë, pas tre muajsh, ju mund të zgjidhni stilin që ju pëlqen. Në atë moment kohor, graftet do të jenë të sigurta në vend dhe shumica e efekteve anësore të përkohshme do të jenë zvogëluar.

Nëse dëshironi, mund të bëni një prerje “fade” ose “crew”, ose mund të mendoni për një “buzz cut”, në mënyrë që të fshihni më mirë transplantin e flokëve. Kjo është e mundur vetëm pas tre muajsh pas transplantimit.

Përpara se të prisni flokët në një sallon, sigurohuni që të informoni berberin se i jeni nënshtruar një transplanti flokësh. Duke vepruar kështu, berberi do të marrë masa shtesë për t’u siguruar që prerja e flokëve të mos ndikojë në rezultatet përfundimtare të procedurës. Për më tepër, ai mund të sugjerojë disa modele flokësh që përshtaten më mirë me situatën tuaj derisa flokët tuaj të rriten plotësisht.

A mund të ndryshoni stilin e flokëve pas transplantimit të flokëve?

Ju gjithmonë mund të ndryshoni flokët tuaj pas një transplantimi të flokëve. Nuk ka asnjë kufizim në lidhje me disa modele flokësh. Ju mund të vendosni për prerjen ose mosprerjen e flokëve. E gjitha varet nga ju. Thjesht sigurohuni që të prisni derisa të keni kaluar pragun e sigurisë prej një deri në tre muaj për gërshërët dhe brisqet ose prerëset, përkatësisht.

Në rast se rikuperimi ynë është shtyrë për ndonjë arsye ose një tjetër, sigurohuni që të kryeni një konsultë me kirurgun tuaj përpara se të prisni flokët. Ka të ngjarë që ju duhet të prisni për pak kohë. Dijeni me siguri se asgjë e keqe nuk do të ndodhë me flokët e transplantuar nëse ato priten në kohën e duhur.

Rritja e flokeve pas nje transplanti flokesh

Sa shkurt mund t’i prisni flokët pas një transplanti flokësh?

Ju mund të vendosni të mbani flokët tuaj të shkurtër sa dëshironi pas transplantimit të flokëve. Megjithatë, kini parasysh se kur i mbani flokët shumë të shkurtër, plagët në lëkurën e kokës do të jenë të dukshme (në muajt e parë të rikuperimit). Dhimbjet mund të zhduken plotësisht pas një viti, kështu që nuk ka nevojë të shqetësoheni për to pas kësaj, pavarësisht se flokët tuaj janë të shkurtër.

Një gjë tjetër për t’u marrë parasysh është se mund të mos jetë një vendim i zgjuar për të mbajtur flokët tuaj në një gjatësi të shkurtër nëse zona e dhurimit është delikate. Zonat e donatorëve që janë më pak të trasha mund të duken pak të holla dhe të pabarabarta nëse i prisni flokët mjaft shkurt. Kjo nuk do të ndodhë nëse i mbani flokët më të gjatë.

Konkluzioni

Të kryesh një prerje flokësh pas një transplantimi të flokëve është krejtësisht e pranueshme, me supozimin se prisni për një muaj përpara se të përdorni gërshërët dhe tre muaj përpara se të përdorni prerëse ose brisqe. Menjëherë pas procedurës, graftet në lëkurën e kokës janë të brishta dhe lëkura e kokës është gjithashtu delikate dhe mjaft e ndjeshme duke qenë se përmban plagë të hapura.

Përpjekja për të prerë flokët tuaj vetëm disa ditë ose javë pas procedurës mund të dëmtojë jo vetëm lëkurën e kokës, por edhe graftet. Kështu, ju duhet të prisni për aq kohë sa udhëzohet nga kirurgu. Më pas, mund t’i stiloni flokët ashtu siç dëshironi.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian