4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Transplanti i mjekrres ne Shqiperi. Mbjellja e mjekrres per shtimin e mjekrres 1

Mbjellja e Mjeres | Transplanti i mjekrës në Shqipëri

Advanced Hair Transplant Clinic: Klinika e Flokut 10 Vite Lider në Shqipëri

Transplanti i mjekrës në Shqipëri është një procedurë transplantimi i qimeve të fytyrës që përfshin transferimin e fijeve të flokëve nga një pjesë e trupit në fytyrë për të krijuar një mjekër më të plotë.

+6235 Satisfied Customers
+10 Mjekë Specialistë
+10 Vite Eksperiencë
Klinika në 3 Shtete të Ndryshme
Mbjellja e mjekrres ne kliniken Advanced

Çfarë është transplanti i mjekrës?

Një transplant i mjekrës është një proces ku flokët merren nga një vend tjetër në trup dhe vendosen në mjekër ose kudo tjetër ku qimet e fytyrës nuk rriten. Ky proces është analog me transplantet e flokëve FUE, ku folikulat individualë të flokëve merren nga rajonet donatore dhe implantohen në zona të ndryshme të kokës.

Procesi i transplantimit të flokëve përfshin marrjen e flokëve nga skalpi, duke përdorur një instrument të specializuar për të hequr folikulat individuale të flokëve që shkaktojnë shenja minimale, dhe më pas shikimin e tyre nën një mikroskop përpara se të implantohen në zonën e mjekrës.

Kirurgët shqiptarë janë të aftë të bëjnë transplante mjekre nëse dikush dëshiron më shumë qime në fytyrë. Gjatë procedurës, specialisti do të identifikojë zonën e qëndrueshme në lëkurën e kokës, e cila do të jetë zona dhuruese për qimet e reja të fytyrës. Një transplant i mjekrës zakonisht kërkon një lloj flokësh më të hollë, por nëse individi është plotësisht tullac, është e mundur të merren qime nga trupi, për shembull, nga gjoksi.

Rezultatet para dhe pas transplantit të flokëve në Shqipëri

Nëse fjalët tona nuk mjaftojnë, pacientët tanë flasin për ne!

Qëndroni të përditësuar duke na ndjekur në Instagram

Transplanti në zonën e mjekrës: Procedura

Për individët që kanë vështirësi në rritjen e qimeve të fytyrës për shkak të kushteve të trashëguara ose traumave të mëparshme të lëkurës, transplantimi i mjekrës është një opsion i mundshëm për të fituar një mjekër ose mustaqe me pamje natyrale. Ky proces përdor flokët ekzistues për të mbushur zonat pa qime. Kirurgët e Advanced Hair Transplant Clinic janë me eskperiencë dhe të trajnuar. Ata kujdesen për të siguruar saktësi duke e ekzekutuar këtë proces me precizion. Trajtimi mund të vazhdojë si më poshtë:

 • Ne hartojmë një transplant të personalizuar për çdo pacient, duke zgjedhur mjetet e duhura në varësi të gjëndrave të flokëve të atij individi.
 • Procesi i transplantimit të mjekrës FUE zgjat 3 deri në 5 orë, bëhet me ndihmën e anestezisë lokale dhe varet nga numri i transplanteve të nevojshme.
 • Gjatë procedurës, fijet e flokëve merren nga një zonë dhuruese dhe implantohen në vendin e dëshiruar, si buzën e sipërme, mjekrën, ose zonën e nofullës.

Transplanti i mjekrës në Tiranë, Shqipëri: Avantazhet

Kostoja e transplantit të mjekrës në Shqipëri është shumë më e përballueshme se në vendet e tjera. Për më tepër, një kombinim i shpenzimeve të kirurgjisë, biletave ajrore dhe akomodimit në Shqipëri mund të jetë një paketë më ekonomike në krahasim me koston e vetë procedurës.

Përveç përfitimeve financiare, ka shumë arsye pse dikush do të mendonte të udhëtonte në Shqipëri për transplantin e mjekrës. Hulumtimet kanë treguar se meshkujt me qime në fytyrë përgjithësisht perceptohen si më tërheqës dhe të pasurit e një mjekre të plotë mund të sjellë një ndjenjë sigurie, fuqie dhe vetëbesimi. Kështu, transplantimi i mjekrës mund të jetë një mënyrë efektive për të rritur vetëvlerësimin dhe dashurinë për veten.

Transplanti i mjekrres ne Shqiperi

Transplanti i mjekrës: Pritshmëritë që duhet të keni

Zakonisht duhen rreth një javë deri në 10 ditë që fytyra juaj të rikuperohet plotësisht në mënyrë që procedura të mos shihet. Por në disa raste, mund të duhen deri në katër javë që ënjtja dhe skuqja të zhduken. Gjatë javës fillestare pas procedurës, është thelbësore të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm kur rruheni ose kujdeseni për flokët e implantuar së fundmi për të ndihmuar për një rikuperim të shpejtë.

Ka disa efekte anësore të vogla të përfshira, të cilat nuk paraqesin ndonjë problem të rëndësishëm pasi ato largohen në kohën e duhur. Zona donatore dhe zona e implantuar mund të pësojnë mavijosje minimale, ndjeshmëri të shtuar, pak inflamacion, por që do të jenë vetëm të përkohshme dhe duhet të largohen brenda disa ditësh ose javësh. 

Kostoja e transplantit të mjekrës në Shqipëri

Shuma që do të paguani për implantin e mjekrës do të variojë nga numri të seancave që ju nevojiten, çdo veçori shtesë që dëshironi dhe çdo trajtim me porosi që kërkoni. Por që mund të kërkoni një çmim online pa pagesë për të marrë përgjigjen e duhur.

cost

Rikuperimi nga Transplanti i mjekrës në Shqipëri

Transplantet e mjekrës në Shqipëri zakonisht kryhen me një takim, por kjo varet nga nevojat tuaja. Çdo procedurë mund të zgjasë deri në 5 orë, dhe zakonisht administrohet një anestezi lokale. Periudha e shërimit zakonisht përfundon brenda disa javësh pas transplantimit dhe zakonisht shkakton vetëm siklet të lehtë.

Pas një periudhe rreth një muaji, gjëndrat e flokëve që janë transplantuar duhet të bien nga lëkura dhe një mjekër e re do të fillojë të shfaqet. Pas gjysmë viti, ju mund të keni një mjekër të gjatë dhe të trashë.

Si të përgatiteni për transplantin e mjekrës?

Përpara operacionit, është me rëndësi që të ndani me ekipin tuaj mjekësor (infermierët, mjekët dhe kirurgët) të dhënat e mëparshme mjekësore dhe çdo medikament ose suplement dietik që po konsumoni tani ose që ju është dhënë në të kaluarën. Flisni me kirurgun tuaj për stilin e mjekrës që do të dëshironit të kishit, për t’u siguruar që të dy jeni dakord. Për më tepër, duhet të përmbaheni nga pirja e duhanit dhe nga marrja e çdo medikamenti që mund të hollojë gjakun tuaj përpara operacionit, pasi kjo mund të ndikojë në procesin e shërimit.

Kirurgu juaj duhet të jetë i vetëdijshëm për sfondin tuaj të plotë mjekësor  para operacionit, duke përfshirë çdo ilaç që po përdorni ose që keni marrë më parë. Për më tepër, duhet të ndaloni pirjen e duhanit për të njëjtën kohëzgjatje kohore përpara operacionit, pasi duhani mund të rrisë mundësitë e efekteve anësore të mundshme dhe gjithashtu mund të zgjasë procesin e shërimit.

Kujdesi pas transplantit të mjekrës

 • Rekomandohet që të mos kryeni aktivitete që mund të tendosin zonën e operuar brenda 2 ditëve fillestare.
 • Mos e rregulloni mjekrën, duke përfshirë rruajtjen, për një periudhë dhjetëditore për ta lënë të shërohet. Pas procedurës, do t’ju jepet një komplet me informacione dhe produkte të dobishme, të tilla si kremra dhe qetësues kundër dhimbjeve, për të përmirësuar rezultatet dhe për të reduktuar shenjat.

Pse duhet të zgjidhni Advanced Hair Transplant Clinic për një transplant të mjekrës në Shqipëri?

Si ofruesi më i mirë i implantit të mjekrës në Shqipëri, Advanced Hair Transplant Clinic është e përkushtuar t’u ofrojë pacientëve rezultatet më të mira pas transplantimit të mjekrës së tyre. Ne garantojmë që shërbimet tona do të jenë të cilësisë elitare. Deri në momentin që të largoheni nga klinika jonë, do të jeni të kënaqur dhe të sigurt që keni bërë zgjedhjen e duhur në përzgjedhjen e klinikës tonë për transplantin e mjekrës.

Ekipi ynë i kirurgëve plastikë shumë të kualifikuar dhe me përvojë janë në dispozicion për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje ose shqetësimi që mund të keni në lidhje me një procedurë të caktuar. Nëse dëshironi të dini më shumë për kostot e mbjelljes së mjekrës në Shqipëri, atëherë Advanced Hair Transplant Clinic është vendi i përsosur për ju. Këtu në Advanced Hair Transplant Clinic, ne ofrojmë:

 • Kirurgji të mjekrës me çmim të përballueshëm
 • Pajisje mjekësore të nivelit të lartë në një klinikë moderne, sterile dhe komode
 • Standardet më të mira evropiane në kujdesin shëndetësor dhe kirurgjinë estetike
 • Kirurgë profesionistë dhe një staf mjekësor shumë të kualifikuar
 • Kujdes të gjerë para dhe pas operacionit
 • Asistencë me të gjitha akomodimet e nevojshme dhe planet e udhëtimit
 • Klinika ndodhet në qendër të Tiranës
 • Përfshihet gjithashtu trajtimi pas transplantimit për qimet e fytyrës

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQs)

Në përgjithësi, transplantimi i flokëve të mjekrës është një opsion i mundshëm për një shumëllojshmëri të gjerë individësh potencialë. Megjithatë, për të garantuar që ne ofrojmë shërbimin më cilësor të transplantit të mjekrës në Shqipëri, ne e kryejmë procedurën vetëm tek ata që plotësojnë standardet për rezultatet më të mira.

Kriteret më të rëndësishme për kandidatët e mundshëm janë:

 • Individët që kanë njolla në zonën e qimeve të fytyrës ose vështirësi në kultivimin e qimeve të fytyrës kanë shanse të mira për transplantimin e qimeve të mjekrës.
 • Për më tepër, vetëm personat në gjendje të shkëlqyer fizike duhet të merren parasysh për këtë procedurë, pasi çdo problem mjekësor që mund të sjellë probleme duhet konsideruar me kujdes.

Ndërsa popullariteti i transplantimit të flokëve të mjekrës po rritet, njerëzit shpesh pyesin për qëndrueshmërinë e tij. Sapo qimet e implantuara të fillojnë të rriten, do të funksionojnë njësoj si flokët tuaj të zakonshëm, duke siguruar kështu një zgjidhje afatgjatë.

Ngjashëm me procedurat e mbjelljes së flokëve, transplantimi i mjekrës është opsioni më afatgjatë për restaurimin e flokëve. Folikulat e përdorura për transplantim mblidhen nga pjesët e kokës ku nuk pritet humbja dhe rrallimi i flokëve. Rrjedhimisht, qimet e transplantuara në fytyrë duhet të rriten ndjeshëm për një periudhë të gjatë.

Klinika jonë garanton një procedurë të sigurt me rezultate të jashtëzakonshme në kirurgjinë e transplantimit të mjekrës. Për më tepër, vëmendja që i kushtohet operacionit luan një rol thelbësor në cilësinë e folikulave që do të transplantohen.

Trajtimet kozmetike bashkëkohore e kanë bërë të lehtë dhe të pakomplikuar transplantimin e folikulave të flokëve me shqetësime minimale. Me një rekord rezultatesh të suksesshme, transplantimi i mjekrës është qasja më efikase për të nxitur rritjen e flokëve të freskët në fytyrë.

Në përgjithësi, periudha e shërimit për transplantin e qimeve të mjekrës është mjaft e shpejtë, me çdo skuqje ose irritim që zhduket brenda shtatë ditëve. Pacientët shpesh pyesin për kohëzgjatjen e nevojshme për shërim dhe përgjigja është zakonisht dy ditë ose më pak, përpara se të kthehen në aktivitetet e tyre të zakonshme.

Do t’ju duhet të paktën një ditë që të ktheheni në normalitet pasi t’i nënshtroheni një procedure të implantimit të mjekrës. Rreth folikulave të flokut të implantuar mund të formohen kore të vogla, megjithëse ato ka të ngjarë të bien brenda pak ditësh. Pas shtatë deri në dhjetë ditë, duhet të jeni në gjendje të filloni të rruani dhe të shkurtoni mjekrën tuaj të re.

Ekspertët tanë të transplantimit të flokëve do të sigurojnë që qimet e transplantuara të fytyrës të duken plotësisht origjinale. Kështu, do të ishte e pamundur të dallohej nga flokët natyralë. Përvetësimi i mënyrës se si do të duket një transplant i mjekrës para dhe pas do t’ju ndihmojë të përcaktoni nëse një transplant FUE është i përshtatshëm për ju.

Ekzaminimi i rezultateve të transplanteve të mjekrës të bëra nga kirurgët e Advanced Hair Transplant Clinic do të sigurojë një kuptim më të mirë të asaj që mund të arrihet. Për më tepër, një konsultim falas me mjekët tanë mund t’ju ndihmojë të kuptoni kërkesat tuaja dhe të vendosni objektiva realiste për procedurën tuaj.

Advanced Hair Transplant Clinic ofron transplant të mjekrës, profesional në Shqipëri, duke dhënë rezultate që duken krejtësisht natyrale. Qasja FUE e përdorur për mbledhjen e folikulave të flokëve përfshin prerje të vogla që janë praktikisht pa dhimbje dhe nuk lënë pas plagë të dukshme. Për më tepër, kjo procedurë kirurgjikale ka një periudhë të shkurtër rikuperimi dhe pothuajse asnjë efekt negativ.

Metodat më të kërkuara për transplantin e flokëve:

Këshillat dhe lajmet e fundit prej nesh

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu! 

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian