4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Transplanti i flokëve për femra në Shqipëri.

Transplanti i flokëve për femra në Shqipëri

Advanced Hair Transplant Clinic: Klinika e Flokut 10 Vite Lider në Shqipëri

Transplanti i flokëve për femra në Shqipëri është një teknikë e restaurimit të flokëve e krijuar për femrat që vuajnë nga rënia e flokëve. Klinika jonë ofron teknologjinë më të fundit për transplantimin e folikulave të flokëve nga pjesë të ndryshme të trupit në zonat e kokës ku flokët kanë rënë apo janë ralluar.

+6235 Pacientë të Kënaqur
+10 Mjekë Specialistë
+10 Vite Eksperiencë
Klinika në 3 Shtete të Ndryshme
Mbjellja e flokeve tek femrat

Çfarë është transplanti i flokëve për femra në Shqipëri?

Transplantimi i flokëve për femrat në Shqipëri është një nga teknikat më të mira që përdoret për rikthimin e flokëve të humbur. Kjo procedurë ka fituar njohje më të gjerë për shkak të rikuperimit të saj të shpejtë dhe rezultateve të pamjes natyrale. E njëjta teknikë e avancuar e mbjelljes së flokëve FUE, e cila përdoret si për burrat ashtu edhe për gratë, përdoret në këtë proces për të gjeneruar rritje afatgjatë të flokëve në zonat shqetësuese.

Para se të kaloni një transplant flokësh, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për procedurën në mënyrë që të mund të përgatiteni mendërisht. Këtu janë të përshkruara hapat që përfshijnë implantet e flokëve për gratë në Shqipëri:

 • Folikulat e flokëve merren nga zonat dhuruese të trupit ku rritja e flokëve është e bollshme dhe nuk do të pësojë asnjë humbje.
 • Këto folikula më pas shartohen dhe implantohen në zonat pa flokë në një mënyrë jo invazive, duke bërë që flokët të rriten përsëri në ato zona.
 • I gjithë procesi zakonisht zgjat nga 8 deri në 10 orë dhe shkalla e rikuperimit është e shpejtë.
 • Pas procedurës, ka shenja minimale, rezultatet janë natyrale dhe niveli i shqetësimit është minimal.

Rezultatet para dhe pas transplantit të flokëve në Shqipëri

Nëse fjalët tona nuk mjaftojnë, pacientët tanë flasin për ne!

Qëndroni të përditësuar duke na ndjekur në Instagram

Pse duhet të zgjidhni Advanced Hair Transplant Clinic për një transplant flokësh për femra në Shqipëri?

Marrja e vendimit për t’iu nënshtruar një transplanti flokësh femër është një vendim i madh. Zgjedhja e Advanced Hair Transplant Clinic – një klinikë e njohur e transplantimit të flokëve – është e garantuar t’ju ofrojë një përvojë pa stres. Rishikimet tona janë shembullore dhe kirurgët tanë kanë përvojë të lartë në fushën e ndërhyrjeve kozmetike, duke lejuar që Advanced Hair Transplant Clinic të vlerësohet si klinika më e mirë e transplantit të flokëve për femra në Shqipëri. Për më tepër, edhe nëse anglishtja nuk është gjuha juaj amtare, ne do t’ju ofrojmë ndihmë për përkthim. Disa nga arsyet kryesore pse duhet të rezervoni një konsultë me ne përfshijnë:

 • Trajtim me një çmim të zbritur.
 • Trajtim diskret i mbjelljes së flokëve.
 • Kujdes dhe shërbim për pacientët që plotësojnë standardet më të larta.
 • Transplantet më të mira të flokëve për femra në Shqipëri kryhen nga kirurgë të klasit botëror.
 • Kujdes për akomodimin dhe udhëtimin e mëtejshëm.
 • Ndodhet në zemër të Tiranës.
 • Kujdesi pas procedurës është i përfshirë.

Mbjellja e flokëve tek femrat: Avantazhet

Shumë nga pacientët tanë preferojnë opsionin e mbjelljes së flokëve për femra në Shqipëri, sepse ofron avantazhe të dallueshme në krahasim me transplantin e flokëve FUT. Procedura shoqërohet me më pak rrezik sesa trajtimet e tjera dhe prodhon rezultate po aq të suksesshme. Përfitimet e transplantit të flokëve FUE në Shqipëri përfshijnë:

Mbjellja e flokut tek femrat ne Shqiperi me cmime te lira

Çfarë ndodh gjatë një transplanti flokësh FUE për femra?

Ashtu si te meshkujt, operacioni i transplantimit të flokëve tek femrat kërkon nxjerrjen e folikulave të flokëve nga zona e dhurimit në pjesën e pasme të kokës, dhe më pas ato vendosen në rajonin marrës në vijën e flokëve dhe në kurorën e kokës. Mbledhja nga zona donatore mund të realizohet përmes njërës prej dy strategjive për transplantimin e flokëve për femra:

Mbjellja me shirita, në të cilën një pjesë e kokës që përfshin flokët merret nga pjesa e pasme e kokës dhe më pas qepet e mbyllur, ose Nxjerrja e Njësisë Folikulare (FUE), ku njësitë folikulare individuale shkëputen duke përdorur një makinë dore. Çdo procedurë kirurgjie e flokëve prodhon njësi folikulare për implantim. Në të dyja rastet, krijohen prerje të vogla në rajonin marrës. Graftet që mbajnë folikulat e rinj të qimeve futen në këto prerje.

Rezultatet dhe rikuperimi i transplantit të flokëve për femra në Shqipëri

Femrat mund të zgjedhin teknikën FUE për një transplant flokësh femër për shkak të reduktimit të sikletit dhe dhimbjes pas trajtimit. Një pjesë e kokës së pacientit pritet dhe më pas mbulohet me fije më të gjata flokësh pas procedurës. Ndryshe nga procedura me shirita, transplantimi i flokëve të femrave FUE nuk krijon një plagë lineare, duke bërë të mundur që të keni një model flokësh më të shkurtër.

Rezultati përfundimtar i të dyja teknikave të mbjelljes së flokëve për femra duket shumë i natyrshëm. Tre deri në gjashtë muaj pas transplantimit, folikulat e reja do të fillojnë të prodhojnë qime. Këto fije do të qëndrojnë në vend dhe do të vazhdojnë të rriten për tërë jetën e pacientit. Në varësi të masës së rrallimit, mund të nevojiten më shumë se një seancë të procedurës.

Pas një procedure me shirita ose një FUE, pacientëve u jepen udhëzime për rikuperimin dhe shërimin e folikulave të reja të implantuara. Futjet e reja do të formojnë kore. Është normale të përjetoni ënjtje, butësi dhe shtrëngim rreth ballit dhe syve, por kjo është vetëm e përkohshme.

Menjëherë pasi të keni kaluar një procedurë shiritash, duhet të hiqni qepjet. Kjo nuk është diçka që nevojitet pas një procedure FUE. Ju duhet të shmangni kryerjen e ndonjë aktiviteti fizik intensiv për disa ditë pas një transplantimi të flokëve femëror. Në përgjithësi, duhet rreth një javë që procesi i shërimit të përfundojë, pas së cilës ju mund të rifilloni rutinën tuaj normale të larjes me shampo dhe të merrni pjesë në aktivitetet e përditshme. Kjo procedurë është shumë e lehtë për t’u toleruar.

Procedurat pas transplantit të flokëve për femra

Zakonisht sugjerohet që gratë të kenë të paktën dy trajtime të mbjelljes së flokëve për rezultatin më të mirë. Megjithatë, ato kanë zgjedhjen të presin dhe të shohin se si duken flokët e tyre kur fillojnë të zhvillohen. Më pas, ato mund të përcaktojnë nëse do të donin të kishin një procedurë të dytë transplantimi.

Preferohet të prisni të paktën një periudhë prej 12 muajsh ndërmjet proceseve në mënyrë që folikulat ekzistuese të rriten plotësisht përpara se të ndërmerret një tjetër proces. Edhe pse pacientët mund të mos jenë në gjendje të arrijnë densitetin e tyre ideal të flokëve.

Transplantimi i flokëve për femra mund të ndihmojë në kamuflimin e çdo njolle dhe mund t’u japë atyre një ndjenjë më të madhe të vetëbesimit me pamjen e tyre .

Kujdesi dhe rikuperimi i mëtejshëm: Transplantet e flokëve për femra në Shqipëri

Respektimi i udhëzimeve që sugjerojmë pas një transplanti flokësh është kritike. Injorimi i kujdesit të sugjeruar pas mund të rezultojë në një infeksion. Këtu janë disa gjëra thelbësore për t’u mbajtur parasysh:

 • Pas procedurës suaj, periudha e rikuperimit pas trajtimit zvogëlohet, duke mos nënkuptuar asnjë ndërhyrje në jetën tuaj të përditshme.
 • Ju mund të përjetoni ënjtje të vogël ose siklet në rajonet që janë operuar. Kjo është e zakonshme dhe duhet të zhduket brenda disa ditësh.
 • Ne i ofrojmë secilit pacient paketën tonë të kujdesit të mëvonshëm për të ndihmuar në rikuperim, duke përfshirë udhëzime se si të menaxhoni qimet e transplantuara dhe të shmangni shenjat.
 • Paketa juaj individuale e kujdesit të mëpasshëm do të përmbajë shampo, kremra, serume antibakteriale dhe qetësues dhimbjesh që janë të buta në lëkurën e kokës, duke nxitur shërimin më të shpejtë.
 • Ju duhet të vini re rënien e qimeve të transplantuara brenda 3 deri në 4 javë, me rritjen e përsëritur në disa muaj.

 

Rezultatet më të mira shihen brenda një viti, por duhet të vini re përparim të dukshëm në rritjen e flokëve rreth 4 deri në 6 muaj pas procedurës. Kjo metodë është e njohur si një nga teknikat më natyrale të mbjelljes së flokëve që siguron kënaqësinë e pacientit.

Kostoja e transplantit të flokëve në Shqipëri

Shuma që do të paguani për paketën tuaj të transplantit të flokëve në Shqipëri do të ndryshojë në varësi të procedurës që zgjidhni, numrit të seancave që ju nevojiten, çdo veçori shtesë që dëshironi dhe çdo trajtim me porosi që kërkoni. Ju mund t’i hidhni një sy në opsioneve tona për të gjetur alternativën më të mirë për ju. Në Advanced Hair Transplant Clinic, ne sigurohemi që çdo gjë e nevojshme të përfshihet në çmim. Ne ofrojmë plane të personalizuara që janë të përshtatura për nevojat tuaja. Ju lutemi na kontaktoni për të diskutuar për transplantin e flokëve ideal për ju.

A jeni një kandidate e përshtatshme për një transplant flokësh për femra?

Në Shqipëri, një procedurë e mbjelljes së flokëve për gratë nuk është e përshtatshme për të gjithë, ndaj ne sigurohemi që të trajtohen vetëm ato që kanë gjasa të kenë rezultate të dobishme prej saj. Pas konsultimit tuaj, kirurgu dhe teknikët do të marrin vendimin përfundimtar bazuar në shumë elementë, si:

Shkaku i rënies së flokëve

Personat me kushte të veçanta mjekësore kanë të drejtë për transplant flokësh për gratë në Shqipëri. Këto kushte përfshijnë:

 • Alopecia androgjenike
 • Alopecia tërheqëse
 • Alopecia marginalis
 • Dhimbje ose djegie

 

Disa faktorë mund të kontribuojnë në rënien e flokëve, duke përfshirë stresin, hormonet që janë jashtë ekuilibrit, mungesa e vitaminave dhe trajtimet e ashpra të flokëve. Gratë që lyejnë flokët e tyre mund të zbulojnë se flokët e tyre janë më të dobët dhe përdorimi i mjeteve stiluese të bazuara në nxehtësi. Nëse shkaku i rënies së flokëve tuaj nuk është i lidhur me ndonjë nga kushtet e lartpërmendura, mund të jetë e mundur ta parandaloni atë. Nëse jo, ju lutemi na kontaktoni për të eksploruar opsionet e disponueshme.

Një mungesë, veçanërisht në hekur, është një shkak i zakonshëm i rënies së flokëve tek gratë. Nëse nuk jeni të njohur me këtë fakt, është e rëndësishme të mësoni për humbjen e flokëve nga mungesa e hekurit. Megjithëse është e vështirë të thuhet përfundimisht se mungesa është burimi i vetëm i çështjes, është e vërtetë se kur ka mungesë hekuri, prodhimi i hemoglobinës në gjak zvogëlohet, gjë që çon në zvogëlimin e sasive të oksigjenit që arrin në qelizat kryesore në trup.

Shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm se oksigjeni luan një rol të madh në nxitjen e rritjes së flokëve dhe rikthimin e qelizave. Nëse jeni duke përjetuar rënie të flokëve së bashku me lodhje dhe rraskapitje, duhet të kontrolloni nivelet e hekurit përpara se të vazhdoni një transplant flokësh për femra në Shqipëri, përveç rastit kur sasia e rënies së flokëve është e mjaftueshme për t’u kualifikuar për një transplant. Përveç burimit të rënies së flokëve, ne do të marrim në konsideratë edhe dendësinë e flokëve tuaj dhurues.

Dendësia e flokëve të zonës dhuruese

Për të përcaktuar nëse kualifikoheni për një transplant të humbjes së flokëve për femra, ne duhet të vlerësojmë flokët tuaj dhe të marrim parasysh disa elementë, njëri prej të cilëve është një vend dhurues në lëkurën e kokës. Për të bërë transplantin e flokëve, duhet të kemi një sasi të mjaftueshme flokësh në lëkurën e kokës për të marrë një pjesë për transplantim.

Kjo pjesë do të funksionojë si dhuruese dhe ne do të transferojmë folikulat e flokëve prej saj në rajonin me rënie të flokëve. Fatkeqësisht, nëse nuk keni densitet të mjaftueshëm të flokëve në zonat donatore, nuk do të mund të bëni transplantin e flokëve.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQs)

Rënia e flokëve tek femrat është krejt e zakonshme. Shkaqet janë në varësi të përbërjes trashëgimore të individit dhe mënyrës së jetesës së tyre. Shkaqet e rënies së flokëve tek femrat mund të përfshijnë lloje të ndryshme të alopecisë, çështje trashëgimore dhe luhatje të niveleve të hormoneve.

Të zhvillosh një dialog me mjekun ose personelin e Advanced Hair Transplant Clinic mund të çojë në një kuptim të shkaqeve kryesore të rënies së flokëve tek femrat dhe përshtatshmërisë së një transplanti flokësh femëror në Shqipëri.

Humbja e flokëve tek gratë zakonisht fillon në ballë, duke zvogëluar sigurinë e tyre dhe duke i bërë të vetëdijshme për rënien e flokëve. Hollimi i flokëve në anët e kokës është një arsye tipike pse gratë mendojnë të bëjnë një transplant flokësh.

Transplantet e vijës së flokëve për gratë kryhen për të fituar një vijë flokësh të preferuar dhe për të reduktuar rënien e flokëve në zonën e përparme. Kjo përmirëson pamjen e flokëve, duke rikthyer besimin dhe krenarinë e pacientit.

Humbja e flokëve tek femrat është shumë tipike gjatë periudhës së menopauzës. Transformimi i hormoneve mund të nxisë një rritje të rënies së flokëve që lidhet me menopauzën, e cila në përgjithësi është një nga simptomat kryesore që gratë bëhen të vetëdijshme.

Një transplant i vijës së flokëve për femrat mund të japë një përgjigje të qëndrueshme ndaj hollimit të kërcinjve në zonat ku mungon. Mbani në mend, menopauza nuk është një gjendje e përhershme dhe përmirësimi i pamjes suaj mund të rrisë vetëvlerësimin tuaj dhe t’ju bëjë të ndiheni më të rinj.

Transplantimi i flokëve, qoftë i lokalizuar apo androgjenik, është një nga trajtimet më të preferuara për femrat që vuajnë nga alopecia. Arsyeja e popullaritetit të saj është për shkak të shkallës së shkëlqyer të suksesit që lidhet me këtë procedurë për gratë.

Përveç atyre me alopeci androgjenike, transplantet e flokëve të femrave janë gjithashtu shumë të suksesshme për të ndihmuar gratë që kanë humbur flokët për shkak të alopecisë tërheqëse, traumës ose një aksidenti, si dhe ato që i janë nënshtruar operacioneve plastike dhe kërkojnë të rivendosin rritjen e qimet në zonat e tyre të prerjes.

Absolutisht! Kryerja e një transplanti flokësh në Shqipëri është vendimi i duhur për shumicën e njerëzve. Klinika jonë e certifikuar ofron shërbime kryesore në fushën e transplantimit të flokëve dhe mban protokolle strikte të shëndetit dhe sigurisë për të siguruar një operacion të sigurt dhe efektiv të transplantit të flokëve për gratë.

Për më tepër, shërbimi shëndetësor i ofruar përfshin ndihmë për akomodimin, transportin për në dhe nga aeroporti dhe klinika. Për shkak të kësaj dhe shkallës së lartë të suksesit, transplantimi i flokëve është absolutisht i sigurt.

Ekipi ynë mjekësor ka ofruar ekspertizë në trajtimet e restaurimit të flokëve DHI dhe FUE për më shumë se një dekadë e gjysmë. Ne përdorim instrumentet më të mira mjekësore dhe teknikat më të mira të mbjelljes së flokëve.

Qendra jonë mjekësore ka një ekip mjekësh anglishtfolës që mund të komunikojnë me ju, por edhe në rastet kur nuk jeni anglisht folës, ne kemi pjesë të stafit përkthyes për ta bërë komunikimin sa më të thjeshtë. Ne kemi një reputacion dhe reagime nga klientët e kaluar, si dhe një qasje të personalizuar dhe këshilla mjekësore falas.

Metodat më të kërkuara për transplantin e flokëve:

Këshillat dhe lajmet e fundit prej nesh

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu! 

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian