4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

mobile

Transplantimi manual i flokëve në Shqipëri

Advanced Hair Transplant Clinic: Klinika e Flokut 10 Vite Lider në Shqipëri

Transplantet manuale të flokëve në Shqipëri përfshijnë nxjerrjen e folikulave individuale të flokëve nga një zonë e trupit dhe transplantimin e tyre në një zonë tjetër ku ka pak ose aspak qime.

+6235 Pacientë të Kënaqur
+10 Mjekë Specialistë
+10 Vite Eksperiencë
Klinika në 3 Shtete të Ndryshme
Manual Hair Transplant in Albania.

Transplanti i manual i flokëve
në Tiranë, Shqipëri

Advanced Hair Transplant Clinic ofron teknologjinë më të fundit të restaurimit të flokëve, në mënyrë që pacientët të shijojnë rezultatet më natyrale të restaurimit të flokëve.

Transplantimi manual i flokëve në Shqipëri është kthyer në një nga procedurat më të njohura të restaurimit të flokëve në vitet e fundit. Infrastruktura mjekësore e vendit dhe personeli mjekësor me përvojë kanë qenë të dobishëm në nxitjen e suksesit të industrisë së transplantit të flokëve. Është kjo arsyeja pse tendenca e udhëtimit drejt Shqipërisë për mbjelljen e flokëve vazhdon të rritet.

Gjatë nxjerrjes manuale të njësisë folikulare ose FUE, folikulat individuale të qimeve merren nga një pjesë e trupit dhe transplantohen në një zonë tjetër. Kjo bëhet për të stimuluar rritjen e flokëve të rinj në zonat ku ka pasur rënie të flokëve. Përafërsisht 650,000 operacione të mbjelljes së flokëve kryhen çdo vit nga meshkuj dhe femra në mbarë botën për shkak të kësaj procedure të restaurimit të flokëve.

Rezultatet para dhe pas transplantit të flokëve në Shqipëri

Nëse fjalët tona nuk mjaftojnë, pacientët tanë flasin për ne!

Qëndroni të përditësuar duke na ndjekur në Instagram

Pse duhet t’i besoj Klinikës Advanced Hair Transplant Clinic për transplantimin manual të flokëve FUE?

Me FUE manuale, kirurgët në Advanced Hair Transplant Clinic mund të zgjedhin saktësisht folikulat individuale të flokëve për t’u transferuar, duke ju dhënë pamjen natyrale dhe të shëndetshme që dëshironi.

Ekipi ynë me përvojë mund të ofrojë udhëzime dhe qartësi kur bëhet fjalë për marrjen e vendimeve të duhura për transplantin tuaj të flokëve.

Planifikimi para operacionit është përshtatur për çdo person që dëshiron të bëjë një transplant flokësh në klinikën tonë. Ne marrim parasysh rezultatin e dëshiruar të individit, karakteristikat e flokëve dhe historinë mjekësore për të siguruar rezultatet më efektive të mundshme. Procesi i planifikimit para operacionit u jep pacientëve tanë besimin që u nevojitet për të marrë një vendim të informuar.

Çdo shenjë jetike vlerësohet me kujdes dhe ekipi ynë është i përgatitur të veprojë shpejt për t’iu përgjigjur çdo ndryshimi. Prioriteti ynë është të garantojmë sigurinë dhe mirëqenien tuaj.

Në Advanced Hair Transplant Clinic ne përdorim teknikat më të fundit të sterilizimit, duke u siguruar që stafi dhe klientët të jenë të sigurt gjatë gjithë kohës. Për më tepër, ne marrim masa shtesë sigurie, si përdorimi i maskave dhe dorezave, për të ulur më tej rrezikun e infeksionit.

Ne do të jemi me ju në çdo hap të rrugës, duke ofruar udhëzime, mbështetje dhe këshilla.

Transplanti manual i flokëve në Tiranë, Shqipëri: Avantazhet

Procedura manuale FUE ka disa përparësi ndaj metodave të tjera të transplantimit të flokëve. Së pari, ajo nuk është aq invazive dhe nuk shkakton trauma në lëkurën e kokës, ndërkohë që heq graftet me dëmtimin më të vogël të mundshëm. Së dyti, lejon një vijë flokësh me pamje më natyrale. Së treti, ka më pak gjasa të rezultojë në plagë. Dhe nëse këto nuk janë mjaftueshëm bindëse, duhet të dini gjithashtu se FUE manuale garanton një mbijetesë më të lartë të folikulit, me humbjen e shkallës së transplantimit që është vetëm një deri në tre përqind. Një tjetër gjë që vlen të përmendet është se për shkak të grafteve pranë zonës së donatorit janë të paprekura, ka një shans më të ulët që epiderma të dëmtohet gjatë operacionit, duke mos rezultuar në plagë apo mavijosje.

Ekziston gjithashtu një shans më i ulët që graftet e nxjerra të jenë të holla. Një transplant mund të përmbajë deri në 4 folikula. Flokët rriten përsëri në zonën e dhurimit më lehtë dhe më të shëndetshëm, që do të thotë se zona e dhuruesit do të shërohet pas 48 orësh, duke lejuar një implantim më të matur. Mbi të gjitha, teknika manuale e mbjelljes së flokëve FUE ofron një rritje më të plotë dhe më natyrale të flokëve. Një avantazh që vlen të përmendet është se gjatë procedurës, pacienti do të ulet nën bisturinë e kirurgut. Kjo e bën më të lehtë për të që të operojë në një pozicion të rehatshëm në një mënyrë minimalisht të lodhshme. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur një seancë zgjat për një kohë të gjatë.

techniques

Transplanti manual FUE: Mënyra si funksionon:

Pasi të identifikohet zona dhuruese, folikulat do të izolohen dhe do të nxirren me një grusht manual. Më pas, folikulat e mbledhura shkurtohen duke përdorur mikro-prerje ose një stilolaps implantues në zonën e synuar.

Kostoja e FUE mund të ndryshojë shumë dhe shpesh është më e shtrenjtë se trajtimet e tjera të restaurimit të flokëve. Gjëja e duhur për tu bërë është të hulumtoni specialistët në zonën tuaj dhe çmimet e tyre përpara se të merrni një vendim, për t’u siguruar që po merrni cilësinë më të mirë për paratë që do të paguani.

Njerëzit po udhëtojnë gjithnjë e më shumë për procedura kozmetike. Kjo është për shkak se kostoja dhe disponueshmëria e një trajtimi të tillë në vende të tilla si Shqipëria janë shpesh shumë më tërheqëse sesa ajo që ofrohet në vendin e tyre. Kombinimi i një pushimi dhe një procedure kozmetike është një opsion tërheqës për shumë njerëz.

Pritet të përjetohet ënjtje ose shqetësim në tre ditët e para pas operacionit. Disa qime madje mund të bien gjatë procesit të rikuperimit. Vlen të përmendet: Ky është një proces që kërkon durim, pasi flokët nuk do të rriten brenda natës. Megjithatë, me rutinën e duhur të kujdesit të mëvonshëm, rezultatet mund t’iu ndryshojnë vërtet jetën.

Kostoja e transplantit të flokëve Manual FUE

Kostoja e një transplantimi manual flokësh FUE në Shqipëri  varet nga një sërë faktorësh dhe është më mirë të konsultoheni me një specialist të klinikës për të marrë një çmim të personalizuar bazuar në nevojat dhe rrethanat tuaja specifike. Çfarë mund të garantojmë është se tek ne do të gjeni çmimin më të mirë, dhe mjekët më me eksperiencë në vend. 

Manual Hair Transplant results in Tirana, Albania

Diferenca midis FUE Manuale dhe Fue Mikro:

Që kur mikromotorët filluan të përdoren në mbjelljen e flokëve FUE, ka pasur argumente dhe kundërargumente se cila metodë është më e mirë se tjetra. Ne në Advanced Hair Transplant Clinic jemi përkrahës të mëdhenj të thënies “Nuk ka pacient, ka sëmundje”. Në praktikë, kjo do të thotë që simptomat e një pacienti duhet të interpretohen në mënyrë holistike, duke e parë pacientin si më shumë se sëmundjet e tij.

Është thelbësore që pacienti të shikohet si një qenie njerëzore, me nevoja dhe rrethana unike. Prandaj, kirurgët në Advanced Hair Transplant Clinic sigurohen që qasja më e përshtatshme të përdoret në çdo rast, duke marrë parasysh nevojat individuale të çdo pacienti.

Kur të dy teknikat vendosen krah për krah:

Të dyja metodat janë të njëjta. FUE Manuale mund të jetë pak më e ngadalshme dhe më e kontrolluar, ndërsa FUE Mikro është më e shpejtë. Ndërsa është e vërtetë që graftet e marra në FUE manuale janë më pak të dëmtuara, është gjithashtu e vërtetë që implantimi më i shpejtë i graftit ndikon në cilësinë e jetës dhe gjendjen mendore të pacientit.

FUE Manuale është superiore për sa i përket metodës që shkakton më pak dëmtime në graftet dhe zonën e donatorëve dhe siguron një shkallë më të mirë suksesi të transplantit të flokëve FUE. FUE Mikro është superiore në numrin e grafteve të transplantuara. Një seancë individuale FUE Mikro mund të transplantojë tre herë më shumë grafte sesa një seancë FUE Manuale.

Kur flasim për kostot, transplantet e flokëve FUE Mikro janë më ekonomike dhe më të përballueshme. Teknika FUE Manuale, megjithatë, ka një kohë më të shpejtë rikuperimi për zonën e donatorëve, pasi po vendosen më pak grafte. Teknika FUE Mikro përdoret më shpesh. Kjo e bën më të lehtë gjetjen e një klinike. Ndërkaq, metoda tradicionale FUE është më pak e zakonshme, duke e bërë më të vështirë gjetjen e një kirurgu të duhur.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQs)

Meqenëse Nxjerrja e Njësisë Folikulare funksionon duke hequr secilën njësi të qimeve individualisht, ajo lejon që ato të hiqen një nga një pa lënë shenja. Menjëherë pas procedurës, do të ketë plagë të vogla të dukshme në zonat e donatorëve. Pas disa ditësh, këto plagë do të mbyllen dhe do të jenë aq mikroskopike sa nuk do të duken më.

Përdorimi i kësaj metode do të thotë që pacientët mund të marrin transplantet që u nevojiten pa pasur nevojë të shqetësohen për efektet që mund të lërë pas procedura.

Koha e rikuperimit për shumicën e pacientëve varion nga dy deri në shtatë ditë pas operacionit. Megjithëse plagët e transplantit të flokëve FUE zakonisht shërohen brenda dy deri në katër ditë, mund të duhet rreth një javë që zona e dhuruesit të duket e shëruar dhe pa kore. Kjo kohë rikuperimi ndryshon nga një individ në tjetrin.

Nuk ka dhimbje gjatë transplantimit manual të flokëve FUE sepse procedura kryhet nën ndikimin e anestezisë lokale. Nuk ka pothuajse asnjë dhimbje edhe pas kryerjes së procedurës.

Gjatë procedurës manuale të mbjelljes së flokëve FUE, pacientit i jepet një qetësues që pasohet nga infiltrimi i një anestezioni lokal subkutan.

Kur bëni një transplant manual flokësh FUE, numri i transplanteve të përdorura përcaktohet nga madhësia e zonës që do të mbulohet dhe dendësia që dëshironi. Flokët e trashë dhe graftet që përmbajnë një numër të shtuar japin iluzionin e një koke plot flokë.

Mjerisht, e gjithë kjo përcaktohet nga genetika. Njohja e kësaj paraprakisht na lejon të personalizojmë një plan që plotëson rezultatin e dëshiruar të pacientit duke qenë akoma realist. Ne gjithmonë përpiqemi të ofrojmë shërbimin dhe rezultatet më të sakta.

Patjetër që po! Pacientët do të shohin një rezultat me pamje natyrale që përzihet pa probleme me flokët e tyre ekzistues. Në shumicën e rasteve, njerëzit nuk janë në gjendje të thonë se flokët janë të transplantuar apo natyralë.

Teknika manuale e mbjelljes së flokëve FUE garanton që fijet e reja të flokëve të përzihen në mënyrë perfekte me pjesën tjetër të flokëve natyralë, falë transplantimit individual të çdo folikuli.

Në muajin e dhjetë deri në të dymbëdhjetin flokët fillojnë të rriten dhe rezultatet përfundimtare do të jenë mjaft të dukshme. Megjithatë, i gjithë procesi është gradual, me hapat fillestarë që janë delikatë dhe rezultatet bëhen më të dukshme me kalimin e kohës. Durimi është thelbësor kur bëhet fjalë për transplantet e flokëve FUE.

Metodat më të kërkuara për transplantin e flokëve:

Këshillat dhe lajmet e fundit prej nesh

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu! 

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian