4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Kush nuk mund t’i nënshtrohet një transplanti flokësh?

Share this post:
Pacient i cili po kryen konsulten per nje transplant flokesh ne Shqiperi

Table of Contents

Ndërsa humbja e flokëve mund të mos jetë një emergjencë, ajo mund të jetë shqetësuese mendërisht, duke i bërë individët të konsiderojnë transplantin e flokëve si një opsion. Megjithatë, prakticiteti i procedurës dhe përcaktimi i kandidaturës për rezultate optimale përfshijnë faktorë të ndryshëm. Është e rëndësishme të theksohet se jo çdo pacient është një kandidat i përshtatshëm për transplantin e flokëve.

Fillimi i procesit të transplantimit të flokëve përfshin një konsultim fillestar të rëndësishëm. Kjo fazë shërben për të mësuar rreth trajtimit, për të verifikuar kandidaturën tuaj dhe për të vendosur çmimin përfundimtar. Prandaj, kur mendoni për një transplant flokësh, hapi fillestar është të kontaktoni një kirurg të kualifikuar të transplantit të flokëve, i cili mund të vlerësojë përshtatshmërinë tuaj dhe të vlerësojë humbjen tuaj të flokëve.

Pacient i pershtatshem per nje transplant flokesh ne Shqiperi

Kirurgji estetike për transplantin e flokëve

Një transplant flokësh është një procedurë restauruese minimalisht invazive që përfshin transferimin e folikulave të flokëve nga një zonë dhuruese, e njohur për densitetin e saj të flokëve, në zonën marrëse të prekur nga tullacëria. Ky operacion i saktë estetik kërkon njohuri të gjera dhe aftësi të jashtëzakonshme.

Disa faktorë thelbësorë që duhen marrë parasysh kur bëhet fjalë për kirurgjinë estetike të transplantimit të flokëve përfshijnë:

 1. Kirurgjia e transplantimit të flokëve është një procedurë restauruese që përfshin zhvendosjen e folikulave ekzistuese të flokëve nga një zonë në tjetrën. Nuk është një terapi rigjeneruese që mund të krijojë folikula të reja të flokëve për të zëvendësuar ato që kanë humbur.
 2. Kirurgjia e transplantimit të flokëve nuk jep rezultate të menjëhershme. Pacientët zakonisht duhet të presin për disa muaj deri në një vit për të vëzhguar rritjen optimale të flokëve.
 3. Kirurgjia e transplantimit të flokëve nuk parandalon rënien e flokëve në të ardhmen. Humbja e flokëve mund të ndodhë ende në zonat përreth qimeve të transplantuara. Megjithatë, kur bëhet siç duhet, qimet e transplantuara përgjithësisht konsiderohen të përhershme.
 4. Përparimet e fundit teknologjike në trajtimet e mbjelljes së flokëve kanë bërë të mundur arritjen e rezultateve të përhershme dhe me pamje natyrale që përsërisin vijën natyrale të flokëve.
 5. Kirurgjia e transplantimit të flokëve është një procedurë që kërkon saktësi dhe është e rëndësishme të theksohet se nuk është pa rreziqe apo komplikime të mundshme.

Veprimet e kryera gjatë procedurës së transplantimit të flokëve

Një kirurg plastik ose kozmetik i certifikuar dhe i autorizuar duhet t’u përmbahet hapave të mëposhtëm kur kryen një procedurë të transplantimit të flokëve:

 1. Administrimi i anestezisë lokale: Përpara mbledhjes së grafteve në vendet e donatorit dhe marrësit gjatë një procedure të transplantimit të flokëve, administrohet anestezi lokale për të siguruar rehati pacientin. Efektet e koktejit anestetik zakonisht zgjasin përafërsisht 12 orë.
 2. Graftet nga lokacioni i dhuruesit janë korrur. Zona e dhurimit është zakonisht një zonë në lëkurën e kokës që është rezistente ndaj rënies së flokëve, si pjesa e pasme ose anët e kokës.

Dy teknikat kryesore të mbjelljes së flokëve ndryshojnë në procedurat e tyre:

Shartimi i flokëve FUT (transplantimi i njësisë folikulare ose teknika e shiritit)

Një rrip mblidhet kur përdoret FUT ose procedura e njohur ndryshe, e shiritit. Ky rrip më pas ndahet për të arritur tek folikulat individuale të flokëve. Më pas, zona marrëse e kërkuar dhe e nevojshme zgjidhet për togën trans të këtyre transplanteve folikulare të rikuperuara. Megjithatë, është thelbësore të theksohet se metoda FUT mund të jetë mjaft e ndërlikuar dhe kërkon që kirurgu të ketë një gamë të plotë të përvojës dhe ekspertizës.

Transplantimi i flokëve FUE (ekstraktimi i njësisë folikulare)

Nxjerrja e njësisë folikulare rrotullohet rreth heqjes së saktë të çdo folikuli individual të qimeve nga një distancë e mjaftueshme, si dhe indeve përreth të përshtatshme. Përfundimisht, rajoni tullac i marrësit të kërkuar implantohet me transplantet folikulare të marra. Pavarësisht se kjo metodë është mjaft e thjeshtë, kërkon kohë. Dhe pavarësisht se është e drejtpërdrejtë, kjo teknikë kërkon saktësi të shkëlqyer duke parë se folikulat hiqen me një grusht të shtyrë verbërisht nën indet e kokës. Rezultati mund të ndikohet në mënyrë të dëmshme nga futja e gabuar.

Mbjellja e flokeve ne Shqiperi

Cilat opsione janë në dispozicion për trajtimin e rënies së flokëve?

Humbja e flokëve mund të prekë si meshkujt ashtu edhe femrat, por modelet e rënies së flokëve ndryshojnë midis gjinive. Në përgjithësi, meshkujt priren të përjetojnë tullacëri, ndërsa femrat zakonisht përjetojnë flokë të holluar, gjë që është më pak e zakonshme. Si rezultat, meshkujt kërkojnë zgjidhje për rënien e flokëve më shpesh. Kur përballemi me rënien e flokëve, ne të gjithë përpiqemi ta zgjidhim vetë problemin dhe përdorim shampo, locione ose vajra të ndryshëm të disponueshëm në treg për të gjetur një ilaç. Megjithatë, efektiviteti i këtyre produkteve është shpesh spekulativ.

Trajtimet e përkohshme të rënies së flokëve përfshijnë zgjatime flokësh, paruke flokësh dhe ndarje strategjike për të fshehur zonat tullace. Megjithatë, këto metoda mund të jenë sfiduese dhe të pakëndshme për individët që vuajnë nga rënia e flokëve. Është e rëndësishme të theksohet se këto trajtime ofrojnë vetëm zgjidhje të përkohshme.

Minoxidil dhe finasteride janë dy ilaçe të disponueshme që përdoren për trajtimin e rënies së flokëve. Minoxidil, një locion aktual, ndihmon në ngadalësimin e rënies së flokëve dhe nxit rritjen e flokëve më të trashë. Nga ana tjetër, finasteride është një ilaç oral që stimulon rritjen e flokëve dhe vonon përparimin e rënies së flokëve. Ndërsa këto barna mund të jenë efektive, efektet e tyre mund të jenë të përkohshme.

Një transplant flokësh është e vetmja zgjidhje e përhershme për rënien e flokëve që jep rezultate me pamje natyrale. Kjo procedurë kirurgjikale kozmetike minimalisht invazive përfshin nxjerrjen e folikulave të flokëve nga zona e dhuruesit dhe transplantimin e tyre në zonat tullace të marrësit. Shumë individë e kërkojnë këtë trajtim me shpresën për të gjetur një zgjidhje të përhershme për problemin e humbjes së flokëve.

Ekzaminimi i folikulave te flokeve para nje transplanti

A mundet një procedurë e transplantimit të flokëve të rikthejë në mënyrë efektive flokët e rënë?

Duhet të theksohet se edhe pse shpesh keqkuptohet si një procedurë që mund të rilindë folikulat e flokëve të humbur, transplantet e flokëve nuk e bëjnë një gjë të tillë. Një procedurë e transplantimit të flokëve është thjesht një operacion restaurimi gjatë së cilës folikulat e flokëve, të marra nga vendi i dhurimit, ku dendësia e flokëve është e lartë, transferohen në vendin tullac të marrësit.

A është e dhimbshme procedura e mbjelljes së flokëve?

Gjëja e parë që dikush mendon kur merret parasysh operacioni është dhimbja e lidhur me të, pavarësisht sa e vogël apo e rëndë është. Ngjashëm me këtë, pacientë të shumtë heqin dorë nga planet e tyre të transplantit të flokëve sepse kanë frikë nga dhimbja pas trajtimit. Vlen të theksohet se trajtimi është plotësisht pa dhimbje dhe për t’i bërë gjërat më të lehta jepet anestezi lokale, e cila padyshim është një lajm i mirë për çdo individ që vuan nga rënia e flokëve. Pas një procedure të mbjelljes së flokëve, pacienti përjeton vetëm shqetësime të moderuara për një periudhë mjaft të shkurtër që është e tolerueshme dhe nuk rezulton në sëmundshmëri.

Trajtim per reninen e flokeve

Si është procesi i rritjes së flokëve të transplantuar?

Të mendosh se flokët mund të rriten menjëherë pas procedurës së transplantit të flokëve është një mit. Megjithatë, një individ duhet të presë për disa muaj për të shijuar plotësisht rezultatet e trajtimit. Nëse kryhet nga një kirurg i aftë, është e panevojshme të thuhet se rezultatet ia vlen të presësh.

Në mënyrë kategorike, njeriu do të humbasë boshtin e plotë të flokëve të transplantuar brenda disa javësh, gjë që është pjesë e normalitetit. Folikula e flokëve të sapombjellë kalojnë një fazë pushimi që zgjat rreth dy muaj, pasi humbasin boshtet e flokëve. Ju mund të shihni fillimin e rritjes së dukshme të flokëve vetëm pas tre muajsh pas procedurës.

Disa njerëz mund të shohin rritje të dukshme të flokëve gjashtë muaj pas transplantimit të flokëve, të cilat mund të kenë filluar të shpërndahen në mënyrë të parregullt, por përfundimisht do të mbulojnë lëkurën e kokës. Pas operacionit të mbjelljes së flokëve, një vit më vonë, mund të shihet rritja e plotë e flokëve, gjatë së cilës pikë mund të përcaktohet shkalla e suksesit të procedurës.

Procesi i shërimit pas transplantimit të flokëve

Pas operacionit të transplantimit të flokëve, do të duheshin nga shtatë deri në dhjetë ditë që vendi i dhuruesit të shërohej fizikisht. Ditët e fundit, mund të keni shumë më pak efekte anësore. Këto efekte anësore përfshijnë pak kruajtje, pak ënjtje, pak ndjesi shpimi gjilpërash dhe pak dhimbje. Megjithatë, nuk janë të gjithë të mundimshëm dhe jetëgjatësia e tyre është vetëm një javë.

Është jashtëzakonisht e rëndësishme t’i përmbaheni udhëzimeve të kujdesit të mëvonshëm të dhëna nga kirurgu i specializuar pas procedurës së mbjelljes së flokëve.

Rritja e flokëve pas procedurës

Pas një procedure të transplantimit të flokëve, qimet e reja të qëndrueshme rriten dhe duken dukshëm të natyrshëm. Rrënjët e flokëve të mbjella gjatë një transplantimi të flokëve kalojnë në një fazë pushimi. Pasi të përfundojë kjo fazë pushimi, rritja e flokëve fillon dy muaj pas procedurës. Tre muaj pas procedurës, do të ketë rritje të dukshme të flokëve. Një sasi e mirë e rritjes së flokëve mund të vërehet në rreth pesë deri në gjashtë muaj pas procedurës. Megjithatë, duhet të prisni deri në një vit pas operacionit për të parë rritjen e plotë të flokëve.

Rezultatet e nje transplanti flokesh ne Shqiperi

A janë plagët një rezultat i zakonshëm i një transplanti flokësh?

Pas transplantimit të flokëve, vendi i donatorit zhvillon plagë. Një kirurg i besueshëm dhe i kualifikuar do të sigurohet që të ketë vetëm disa plagë, të padukshme për syrin e lirë. Në mënyrë tipike, pas një transplantimi të flokëve FUT, cikatricet lineare të mbetura janë pothuajse të pavërejtshme. Për më tepër, një transplant flokësh FUE lë plagë rrethore në vendin e donatorit. Nëse procedura kryhet nga duar me përvojë dhe të afta, mund të shfaqen plagët e operacionit në formën e pikave rrethore të padukshme. Për të arritur plagë minimale në zonën e donatorëve, pjesëmarrja e kirurgut është kritike.

Reagime mbi procedurat e mbjelljes së flokëve

Një studim i gjerë ka treguar se trajtimi më i mirë për tullacërinë e vazhdueshme, deri më tani, është transplantimi i flokëve. Rezultatet pas procedurës së mbjelljes së flokëve janë të përhershme dhe estetikisht të natyrshme, arsyeja pse njerëzit janë të shtyrë ta zgjedhin atë si një alternativë trajtimi. Një arsye tjetër pse transplantet e flokëve janë kaq të njohura është se rrënjët e flokëve të mbjella gjatë procedurës së mbjelljes së flokëve nuk kërkojnë mirëmbajtje më pas; përkundrazi, ata do të fillojnë të rriten në të njëjtën mënyrë si flokët natyralë.

Nëse zgjidhet klinika e përshtatshme për operacionin, reagimet mbi procedurën janë të jashtëzakonshme dhe të shkëlqyera. Sigurisht, një transplant i begatë i flokëve varet tërësisht nga zgjedhja e klinikës dhe kirurgut të duhur.

Disa përfitime të dukshme

Kur kryhet nga profesionistë të aftë, transplantimi i flokëve ofron disa përfitime afatgjata.

 1. Rezultatet konsistente: Regjioni okupital, i cili i referohet pjesës së pasme dhe anëve të kokës, shërben si zona dhuruese për graftet folikulare. Këto grafte më pas transplantohen në zonat tullace, të tilla si rajoni ballor ose kulmi i kokës. Humbja e flokëve zakonisht ndodh në rajonet ballore dhe kulmore, sepse gjëndrat e flokëve në këto zona janë gjenetikisht më të ndjeshme ndaj dihidrotestosteronit (DHT) sesa folikulat në rajonin okupital, të cilat janë më rezistente ndaj DHT.
 2. Rezultatet natyrore: Një procedurë e transplantimit të flokëve e kryer nga një kirurg i aftë mund të japë rezultate me pamje natyrale. Arritja e angulimeve të duhura gjatë implantimit të grafteve folikulare në zonën frontale kërkon ekspertizë kirurgjikale dhe qasje estetike.
 3. Mund të nevojiten disa seanca: Për individët me tullacëri të gjerë ose progresive, veçanërisht individët më të rinj, mund të kërkohen seanca të shumta në të ardhmen. Në raste të caktuara, kryerja e procedurës së mbjelljes së flokëve duke përdorur FUT (Transplantimi i Njësisë Folikulare) ose një qasje e kombinuar mund të kërkojë deri në tre seanca të veçanta. Prandaj, është e rëndësishme të merrni vendime të mençura në lidhje me zgjedhjen e teknikës.
 4. Rezultatet e përhershme në krahasim me metodat e përkohshme: Kur transplantet e flokëve merren nga një zonë e sigurt donatore, transplantimi i flokëve është i njohur për të dhënë rezultate të përhershme. Kjo ju lejon të shpëtoni nga sikleti i mbështetjes në zgjidhje të përkohshme që kërkojnë fshehje të shpeshta.
 5. Dendësia e ruajtur në zonën e dhurimit: Transplantimi i flokëve i kryer siç duhet siguron ruajtjen e densitetit të flokëve në zonën e dhurimit duke arritur plotësinë e dëshiruar në zonën tullace. Është thelbësore të shmanget korrja e tepërt nga zona e donatorëve për të ruajtur integritetin e “zonës së sigurt”.
Konsulta para nje transplanti flokesh ne Shqiperi

Kush nuk mund t’i nënshtrohet një transplanti flokësh: A është transplantimi i flokëve i përshtatshëm për ju?

Kirurgjia e transplantit të flokëve është një procedurë zgjedhore që mund të zgjidhet në çdo fazë të rënies së flokëve. Sidoqoftë, është e rëndësishme të përcaktoni nëse jeni një kandidat i përshtatshëm për kirurgjinë.

Ndërsa kjo pyetje mund të duket e thjeshtë, ajo përfshin faktorë të ndryshëm që kërkojnë udhëzime të ekspertëve.

Plotësimi i kritereve specifike ju bën një kandidat të fortë për transplantin e flokëve dhe këtu janë disa statistika për t’ju ndihmuar të kuptoni kualifikimet:

 1. Transplantimi i flokëve dhe mosha: Nuk ka një moshë specifike të rekomanduar në teori. Në vend të kësaj, përshtatshmëria e një kandidati vlerësohet bazuar në faktorë të ndryshëm pavarësisht nga mosha e tyre. Faktorë të tillë si rënia e paqëndrueshme e flokëve, ritmi i paparashikueshëm i progresionit të rënies së flokëve, përfshirja sistemike e maskuar dhe mundësia e patologjisë themelore duhet të merren parasysh gjatë vlerësimit të kandidaturës për transplantim të flokëve. Nëse plotësohen të gjitha kushtet e nevojshme, transplantimi i flokëve mund të jetë një opsion i mundshëm.
 2. Transplantimi i flokëve dhe kushtet shëndetësore: Përpara se të merrni në konsideratë kirurgjinë estetike, është e rëndësishme të siguroheni që shëndeti juaj i përgjithshëm të jetë në gjendje të mirë. Disa kushte shëndetësore mund të ndikojnë në rënien e flokëve ose në procesin e shërimit, duke e bërë të rrezikshëm transplantin e flokëve. Prandaj, është thelbësore të vlerësoni gjendjen tuaj të përgjithshme shëndetësore.
 3. Transplantimi i flokëve dhe mënyra e jetesës: Rezultati i një transplantimi të flokëve mund të ndikohet nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë një dietë të shëndetshme, stërvitje të rregullt, konsumimin e alkoolit dhe pirjen e duhanit. Është e rëndësishme të jeni të vëmendshëm përveç se t’i nënshtroheni procedurës së mbjelljes së flokëve. Rekomandohet të shmangni alkoolin dhe duhanin për të paktën një javë para dhe pas mbjelljes së flokëve.
 4. Shkalla e rënies së flokëve: Për të përcaktuar fizibilitetin e një transplanti flokësh, kirurgu duhet të vlerësojë shkallën e tullacisë. Ata ekzaminojnë me kujdes vendin e dhurimit për disponueshmërinë e densitetit të flokëve. Nëse është e mjaftueshme, konfirmojnë përshtatshmërinë tuaj për procedurën. Sidoqoftë, nëse zonës së dhurimit i mungojnë shumë folikulat e flokëve, kirurgu do të diskutojë nëse jeni një kandidat i përshtatshëm për procedurën.
 5. Kujdesi pas operacionit: Respektimi i plotë i udhëzimeve të dhëna nga kirurgu është thelbësor. Nëse mund ta bëni këtë, mund të jeni një kandidat i përshtatshëm për procedurën. Rezultati i transplantit të flokëve varet nga ndjekja e praktikave të duhura të kujdesit pasues.
 6. Keni pritshmëri të arsyeshme: Kirurgu juaj do t’ju ofrojë informacion në lidhje me rezultatet e parashikuara të procedurës. Është e rëndësishme të shmangni vendosjen e pritshmërive jorealiste.
Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian