4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Sa kushton një transplant flokësh?

Share this post:
Cmimi i nje transplanti flokesh

Table of Contents

Nëse po mendoni t’i nënshtroheni transplantit të flokëve, ka shumë të ngjarë që të kërkoni një klinikë që ofron çmime të ulëta pa cenuar cilësinë e kujdesit ose stafin mjekësor. Gama e çmimeve të një transplanti flokësh mund të ndryshojë ndjeshëm, deri në dy herë më shumë, bazuar në faktorë të shumtë. Cilët faktorë ndikojnë në koston e mbjelljes së flokëve në Evropë dhe në mbarë botën? Pse çmimet e transplantit të flokëve në Evropën Lindore janë më tërheqëse? Në këtë artikull, ne ofrojmë informacion gjithëpërfshirës dhe të detajuar mbi operacionin e restaurimit të flokëve për të luftuar rënien e flokëve së bashku me detajet rreth çmimit.

Procedura e transplantit te flokeve ne Shqiperi

Çfarë është transplantimi i flokëve?

Një transplant flokësh është një ndërhyrje kirurgjikale që përfshin transferimin e flokëve nga një zonë donatore në kokë në një zonë tullace ose të holluar. Kjo procedurë është projektuar për të rivendosur flokët në lëkurën e kokës që kanë humbur nga plakja, sëmundjet ose lëndimet.

Transplantet e flokëve mund të përmirësojnë gjithashtu pamjen e flokëve të holluar ose zonave me njolla tullace. Në rastet e alopecisë, një gjendje e karakterizuar nga rënia e flokëve, mjekët mund të sugjerojnë gjithashtu transplantin e flokëve si një opsion trajtimi.

Transplantet e flokëve zakonisht kryhen në një procedurë ambulatore, që do të thotë se nuk ka nevojë për një qëndrim në spital gjatë natës. Procedura zakonisht kryhet në zyrën e mjekut dhe kohëzgjatja e operacionit zakonisht zgjat nga 4 deri në 8 orë.

Në një procedurë të transplantimit të flokëve, një kirurg merr flokët nga një zonë e kokës ku ka rritje të mirë të flokëve dhe i transplanton ato në një zonë që po përjeton rrallim ose tullacëri. Zakonisht, flokët e dhuruesit merren nga pjesa e pasme ose anash e kokës.

Cili është mekanizmi pas procedurës së transplantit të flokëve?

Me fjalë të thjeshta, një transplant flokësh përfshin marrjen e flokëve që keni në një zonë të trupit tuaj dhe zhvendosjen e tyre në një zonë ku nuk keni flokë. Në mënyrë tipike, flokët e dhuruesit merren nga pjesa e pasme e kokës, megjithëse mund të merren edhe nga pjesë të tjera të trupit tuaj.

Përpara fillimit të transplantimit të flokëve, kirurgu sterilizon zonën nga e cila do të hiqen qimet dhe administron një anestezi lokale. Nëse dëshironi, anestezia mund të kërkohet për të qëndruar në gjumë gjatë gjithë procedurës.

Më pas, kirurgu kryen një nga dy metodat e transplantit: Transplantimi i Njësisë Folikulare (FUT) ose Ekstraktimi i Njësisë Folikulare (FUE).

Rezultatet e nje transplanti flokesh ne Shqiperi

Rimëkëmbja

Të dy procedurat FUT dhe FUE mund të zgjasin nga disa orë deri në disa ditë për t’u përfunduar, në varësi të sasisë së punës së kërkuar nga kirurgu. Sidoqoftë, zakonisht do të jeni në gjendje të ktheheni në shtëpi në të njëjtën ditë të procedurës.

Pas përfundimit të operacionit, kirurgu juaj do të heqë butësisht çdo fashë. Për të reduktuar ënjtjen, kirurgu mund të administrojë injeksione triamcinolone. Është e zakonshme të përjetoni dhimbje si në vendin e transplantit ashtu edhe në zonën nga e cila janë mbjellur flokët. Për ditët në vijim, kirurgu juaj mund të përshkruajë:

 • Medikamente për lehtësimin e dhimbjeve, të tilla si ibuprofen (Advil).
 • Antibiotikët për të parandaluar infeksionet.
 • Steroide orale ose anti-inflamatorë për të lehtësuar ënjtjen dhe për të reduktuar inflamacionin.
 • Medikamente si finasteride (Propecia) ose minoxidil (Rogaine).

Këtu janë disa këshilla të rëndësishme për kujdesin e mëvonshëm që duhen ndjekur pas operacionit të transplantimit të flokëve:

 • Vononi larjen e flokëve për disa ditë pas operacionit.
 • Ju duhet të jeni në gjendje të rifilloni punën ose aktivitetet normale brenda tre ditëve.
 • Shmangni presionin e tepërt me furçë ose krehër.
 • Përmbahuni nga mbajtja e kapelave.
 • Shmangni ushtrimet e forta për rreth një javë.

Është normale dhe e pritshme që disa qime të transplantuara të bien pas procedurës. Kjo është një pjesë e natyrshme e procesit të transplantimit të flokëve.

Kush është i përshtatshëm për procedurat e zëvendësimit të flokëve?

Nëse plotësoni kriteret e mëposhtme, mund të konsideroheni si një kandidat i përshtatshëm për operacionin e zëvendësimit të flokëve:

 • Shëndeti i mirë i përgjithshëm.
 • Pritjet realiste.
 • Flokët adekuate të donatorëve.
Kandidat i pershtashem per nje transplant flokesh ne Shqiperi

Cilët janë faktorët që ndikojnë në koston e një transplanti flokësh?

Kostoja e një transplanti flokësh mund të ndikohet nga faktorë të ndryshëm, si:

 1. Përvoja, ekspertiza dhe reputacioni i kirurgut të transplantit të flokëve dhe ekipit të tyre.
 2. Niveli i mbështetjes dhe kujdesit të ofruar gjatë trajtimit.
 3. Standardet shëndetësore dhe cilësia e pajisjeve.
 4. Cilësia e mikpritjes së ofruar, përfshirë transfertat dhe akomodimet në hotele me 4 dhe 5 yje.
 5. Gama e teknikave të disponueshme për nxjerrjen dhe implantimin e njësive folikulare, të tilla si transplantimi i flokëve FUE, tehja e safirit, tehja metalike, transplantimi i flokëve DHI, transplantimi manual i flokëve, transplantimi i flokëve për gratë ose transplantimi i flokëve Regenera activa.
 6. Qasja dhe vendndodhja e klinikës së transplantit të flokëve.
 7. Niveli i ndjekjes pas operacionit.

Shkalla e rënies së flokëve dhe ndikimi i saj në çmimin e transplantit të flokëve.

Shumë klinika të transplantit të flokëve në Evropë përdorin një strukturë çmimi bazuar në numrin e transplanteve të kërkuara për procedurën. Në rastet e alopecisë së rëndë, nuk është e pazakontë që të kërkohen më shumë se 8000 grafte për mbjelljen e flokëve. Këto grafte mund të ndahen në dy procedura të veçanta, me çdo transplant të kryer të paktën 12 muaj larg njëri-tjetrit. Ky lloj objektivi është jashtëzakonisht i kushtueshëm në Evropë dhe Amerikën e Veriut.

 • Transplantimi i flokëve me metodën Follicular Unit Extraction (FUE).
 • Prania e një përkthyesi për të ndihmuar në komunikimin gjatë procedurës.
 • Transfertat organizohen me shofer privat.
 • Trajtimi PRP (Platelet Rich Plasma).
 • Akomodimi në hotel luksoz me 5 yje.
 • Këshilla dhe udhëzime profesionale gjatë gjithë procesit.

Numri i transplanteve të kërkuara dhe ndikimi i tij në koston e një transplanti flokësh.

Për t’i dhënë përparësi shëndetit të pacientit dhe për të siguruar ruajtjen e zonës së dhurimit, këshillohet që të mos nxirren dhe të implantohen më shumë grafte në një seancë të vetme.

Është e rëndësishme të keni kujdes kur keni të bëni me klinika që përcaktojnë çmimet e tyre në bazë të numrit të transplanteve që do të implantohen. Studimi fillestar për të vlerësuar graftet e kërkuara mund të ekzagjerohet, gjë që mund të mos jetë në interesin më të mirë të pacientit.

Faktoret qe ndikojne ne koston e nje transplanti flokesh ne Shqiperi

Cilat janë avantazhet e restaurimit të flokëve?

Disa përfitime të mundshme të restaurimit të flokëve janë:

 1. Flokë të plotë e të dendur.
 2. Vetëbesim i përmirësuar.
 3. Zgjidhje e përhershme për rënien e flokëve.

Cila është shkalla e suksesit e lidhur me procedurat e mbjelljes së flokëve?

Transplantet e flokëve janë zakonisht procedura të suksesshme. Sipas një studimi të vitit 2016 që anketoi njerëz që i ishin nënshtruar operacionit të transplantimit të flokëve të Nxjerrjes së Njësisë Folikulare (FUE) rreth tre vjet më vonë, vlerësimi mesatar i kënaqësisë së pjesëmarrësve ishte 8.3 nga 10.

Gjatë vlerësimit të shkallës së suksesit të transplantimit të flokëve, është e rëndësishme të merret parasysh se rezultatet përfundimtare mund të duhen deri në 18 muaj për t’u bërë plotësisht të dukshme.

A është një procedurë e dhimbshme kryerja e një transplanti flokësh?

Pas kryerjes së një operacioni për mbjelljen e flokëve, individët përjetojnë dhimbje të lehta për një periudhë prej 1 deri në 2 ditë. Vlen të përmendet se procedura e transplantimit të njësisë folikulare (FUT) në përgjithësi mund të jetë më e dhimbshme në krahasim me metodën e Ekstraktimit të Njësisë Folikulare (FUE).

Sa është kohëzgjatja e rezultateve të marra nga transplantimi i flokëve?

Mund të duhet një kohë e konsiderueshme, potencialisht deri në një vit, për të parë rezultatet e plota të një transplanti flokësh. Flokët e transplantuar fillimisht bien me shërimin e graftit. Megjithatë, kjo është pjesë e procesit normal dhe flokët duhet të fillojnë të rriten përsëri. Arritja e një rezultati me pamje natyrale mund të kërkojë disa seanca të transplantit të flokëve.

20 të famshëm të njohur për transplantet e suksesshme të flokëve

Individë të shumtë të njohur, duke përfshirë Sylvester Stallone, Brendan Fraser, Sean Penn, Princi Harry dhe Elon Musk, i janë drejtuar transplantimit të flokëve për të luftuar problemet me rënien e flokëve dhe tullacërinë. Një gamë e gjerë personazhesh të famshëm nga fusha të ndryshme, si humoristë, politikanë, atletë të famshëm dhe yje të filmit, i janë nënshtruar transplanteve të flokëve për të rivendosur vijat e mëparshme të flokëve.

 1. David Beckham
 2. John Travolta
 3. Matthew McConaughey
 4. Gordon Ramsay
 5. Jude Law
 6. Elton John
 7. George Clooney
 8. Ben Affleck
 9. Tom Hanks
 10. Elon Musk
 11. David Silva
 12. Wayne Rooney
 13. Silvester Stalone
 14. Mel Gibson
 15. Lewis Hamilton
 16. Sean Penn
 17. Princ Harry
 18. Tom Brady
 19. Harry Kane
 20. Rafael Nadal
FamososInjertoCapilar

Në përfundim

Padyshim që transplantet e flokëve mund të jenë të shtrenjta, veçanërisht kur merret parasysh mundësia që ato të mos arrijnë rezultatet e dëshiruara.

Nëse keni mundësi financiare dhe merrni vendimin për t’iu nënshtruar një transplanti flokësh, është thelbësore të bëni disa kërkime.

Marrja e konsultave të shumta mund t’ju ofrojë një kuptim më të mirë të kostos së përgjithshme dhe t’ju ndihmojë të gjeni kirurgun që është i duhuri për ju.

Është e rëndësishme t’i jepet përparësi aftësive dhe ekspertizës së kirurgut kur merret parasysh kostoja e një transplanti flokësh. Investimi në një kirurg të aftë mund të rrisë shumë shanset për të arritur rezultatet më të mira të mundshme. Për më tepër, shumë klinika ofrojnë plane pagese ose financimi për ta bërë trajtimin më të aksesueshëm.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian