4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Si të zgjidhni klinikën më të mirë të transplantit të flokëve në Shqipëri: Një udhëzues gjithëpërfshirës

Share this post:
Mashkull qe vuan nga tullaceria

Table of Contents

Vitet e fundit, mbjellja e flokëve ka marrë një nivel të lartë të ndërgjegjes dhe klientelës. T’ju themi të vërtetën është se ndërgjegjja dhe klientela që po merr janë të merituara sepse trajtimi është prezantuar si një nga trajtimet më efikase për restaurimin e flokëve. Gjëja më intriguese për të është se ai zgjat shumë më gjatë se çdo trajtim tjetër për restaurimin e flokëve.

Kështu, nëse jeni duke përjetuar rënie të flokëve dhe po mendoni t’i nënshtroheni një operacioni të transplantit të flokëve, ju jeni në rrugën tuaj për t’u bashkuar me miliona njerëz në mbarë botën që e kanë zgjedhur atë dhe kanë rikthyer flokët dhe besimin e tyre. Së pari, megjithatë, duhet të jeni të kujdesshëm në zgjedhjen e një klinike që kryen transplantin e flokëve, pasi ekzistojnë shumë klinika nën standarde përreth.

Nëse jeni në Shqipëri dhe po pyesni veten se si të zgjidhni klinikën më të mirë të mbjelljes së flokëve, ky artikull është për ju. Këtu do t’ju tregojmë për avantazhet e transplantimit të flokëve në Shqipëri, do t’ju japim disa këshilla efektive për të identifikuar klinikat më të mira të mbjelljes së flokëve në vend.

adult male having balding problems 1 min

Këshilla për gjetjen e klinikës më të mirë të transplantit të flokëve në Shqipëri

Ndiqni me kujdes udhëzimet e mëposhtme për të identifikuar këshilla efektive për të gjetur klinikat më të mira që ofrojnë shërbime të transplantit të flokëve:

Kryeni një hulumtim të thelluar mbi gjendjen tuaj mjekësore

Gjëja e parë që duhet të bëni kur jeni duke kërkuar për klinikën më të mirë të transplantit të flokëve është të kryeni kërkime të thelluara mbi gjendjen tuaj të rënies së flokëve. Thelbi i bërjes së kësaj është të jesh i mirëinformuar për disa nga të dhënat e përfshira. Më pas, mund të bëni një listë krahasimi të gjithçkaje që ju thonë kirurgët dhe çfarë keni zbuluar vetë. Duke shtuar, ju lejon të bëni pyetje që do të zbatohen për rrjedhën e trajtimit.

Kryeni kërkime të gjera në klinikat më të vlerësuara

Një hap tjetër me rëndësi të madhe për të gjetur klinikën më të mirë që ofron shërbime të mbjelljes së flokëve në Shqipëri është kryerja e një kërkimi të gjerë mbi klinikat më të vlerësuara në internet. Ky kërkim do t’ju lejojë të krijoni një listë të ngushtë, e cila do të minimizojë stresin për të zgjedhur një nga sugjerimet e panumërta. Për shembull, ju thjesht mund të vizitoni Advanced Hair Clinic sepse ne jemi një nga klinikat më të larta të renditjes së transplantit të flokëve në vend.

Merrni njohuri rreth historisë së kirurgut

Kirurgjia e transplantit të flokëve nuk mund të lihet thjesht në duart e të gjithëve. Arsyeja pse, duhet të fitoni njohuri për të kaluarën e kirurgut. Ai ose ajo duhet të jetë një profesionist i trajnuar dhe me përvojë, i cili ka kryer mijëra procedura përpara se të bëjë tuajat dhe është pjesë e një shoqate me reputacion për restaurimin e flokëve. Kjo do të ishte një përgatitje e mirë për ju përpara se t’i takoni. Pra, kur ta bëni këtë përfundimisht, mund të bëni pyetje të mjaftueshme që ata të përgjigjen dhe të diskutojnë me ju. Kjo është një mënyrë tjetër për të treguar se sa të mëdhenj dhe të ditur janë.

Kërkoni komente dhe opinione nga pacientët ose klientët e mëparshëm

Nëse keni vendosur tashmë për një klinikë dhe kirurgun që do të kryejë operacionin tuaj, është koha të kontrolloni llogaritë e tyre në mediat sociale, duke përfshirë komentet në Google, për të parë komentet nga pacientët e mëparshëm. Reagimet dhe opinionet nga pacientët ose klientët do t’ju ndihmojnë të përcaktoni nëse keni marrë vendimin e duhur dhe zgjedhjen e duhur. Megjithëse shumica e klinikave do të fshijnë çdo rishikim të keq nga faqet e tyre, ju ende ju lejohet të pyesni kirurgun për provat e tyre të dështuara dhe se si i kanë menaxhuar ato. Sinqeriteti i tyre do të ndikojë shumë në vendimmarrjen tuaj.

bold man going through follicular unit extraction process 1 min

Krahasoni fotografitë “para” dhe “pas” të pacientëve

Klinika të shumta të mbjelljes së flokëve mbajnë të dhëna dixhitale të fotografive të pacientëve para dhe pas transplantimit të flokëve. Ju duhet t’i kërkoni këto imazhe dhe t’i krahasoni ato duke përdorur përshkrimin e kirurgut. Në këtë mënyrë, ju mund të vërtetoni aftësitë e kirurgut dhe të shihni nëse ata ofrojnë pritshmëri realiste. Kjo do t’ju ndihmojë gjithashtu të krijoni objektivat dhe qëllimet tuaja kur të gjeni raste që duken të ngjashme me tuajat.

Kujdesi para dhe pas operacionit

Klinikat superiore të transplantit të flokëve ofrojnë një vlerësim të flokëve përpara fillimit të trajtimit për të identifikuar natyrën e rënies së flokëve të pacientit dhe për të përcaktuar kursin e duhur të veprimit. Po kështu, ata do të japin këshilla postoperative që ndihmojnë në monitorimin e evolucionit të operacionit. Advanced Hair Clinic dhe disa klinika të tjera supreme të mbjelljes së flokëve në Shqipëri ofrojnë këto trajtime pasi konsiderohet thelbësore për suksesin e operacionit.

Cilët faktorë mund të kontribuojnë në rënien e flokëve?

Çështja e humbjes së konsiderueshme të flokëve ose tullacërisë mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm që mund të shkaktojnë ose përkeqësojnë problemin, si:

 • Kimikatet e dëmshme dhe nxehtësia e tepërt. Si burrat ashtu edhe gratë mund të përdorin produkte kimike ose të aplikojnë nxehtësi të tepërt në skalpin e tyre në një përpjekje për të drejtuar flokët e tyre. Megjithatë, këto praktika mund të shkaktojnë rënie të flokëve me kalimin e kohës.
 • Rënia e trashëguar e flokëve. Alopecia androgjenike, e njohur gjithashtu si rënia e flokëve, është një gjendje e përhapur në mbarë botën. Shkaktohet nga gjene specifike që trashëgohen dhe rezultojnë në frenimin e rritjes së flokëve, duke çuar në përfundimin e jetëgjatësisë së folikulit.
 • Anemia. Mangësitë ushqyese, veçanërisht mungesa e hekurit, mund të dobësojnë ndjeshëm gjëndrat e flokëve. Nëse nuk trajtohet, kjo gjendje mund të shkaktojë dëme të rënda në strukturën dhe dendësinë e flokëve.
 • Ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes. Procesi i mbajtjes dhe edukimit të një fetusi është kërkues fizikisht dhe mendërisht. Gratë pësojnë ndryshime të rëndësishme fiziologjike dhe hormonale gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes, të cilat mund të rezultojnë në humbje të përkohshme apo edhe të përhershme të flokëve në disa raste.
 • Zbokthi. Është një nga arsyet më të përhapura për humbjen e masës së flokëve ose vuajtjen nga gjendja e flokëve të holluar.
HEAD B1

Çfarë përfshin një transplant flokësh?

Një procedurë e njohur si transplantimi i flokëve, e referuar gjithashtu si operacioni i restaurimit të flokëve, përfshin transplantimin e folikulave të flokëve të shëndetshëm nga një zonë dhuruese në një zonë marrëse ku ka ndodhur humbja e tepërt e flokëve.

Kirurgjia e transplantit të flokëve është një procedurë mjekësore gjithëpërfshirëse që përdoret për të trajtuar çështjen e tullacisë dhe rënies së flokëve në zona të ndryshme si skalpi, vetullat, mjekra dhe mustaqet.

Prandaj, zona e dhurimit zakonisht zgjidhet si e përshtatshme për vjeljen e folikulave që kanë një probabilitet të lartë për të riaktivizuar rritjen e qimeve në zonën nën trajtim.

Ekspertët shmangin kultivimin e folikulave të flokëve nga maja e kokës dhe në vend të kësaj preferojnë pjesën e pasme ose anësore të kokës për transplantimin e flokëve. Kjo zonë specifike është më pak e ndjeshme ndaj efekteve të dihidrotestosteronit, një hormon androgjen i njohur për të kontribuar në tullacëri.

Pasi folikulat e flokëve transplantohen nga zona e përzgjedhur e donatorëve dhe implantohen në vijën e flokëve, ato vazhdojnë të ndjekin ciklin e tyre natyror të rritjes. Kjo është e mundur sepse flokët e transplantuar janë rezistent ndaj faktorëve negativë si efektet frenuese të hormoneve mashkullore.

Pacientët që i nënshtrohen kësaj procedure mund të parashikojnë një periudhë rikuperimi prej rreth gjashtë muajsh. Gjatë kësaj kohe, do të ketë rritje graduale të flokëve pasi folikulat e transplantuara zëvendësojnë folikulat që bien

A ka ndonjë kufizim për t’iu nënshtruar operacionit të mbjelljes së flokëve në Shqipëri?

Edhe pse ky trajtim revolucionar konsiderohet si një zgjidhje përfundimtare për tullacërinë dhe rënien e tepërt të flokëve, jo të gjithë individët mund të jenë kandidatë të përshtatshëm për kirurgji në klinikat shqiptare. Para procedurës, mjekët kryejnë ekzaminime gjithëpërfshirëse fizike dhe të gjakut për të zbuluar çdo gjendje shëndetësore dhe për të vlerësuar gjendjen e flokëve në zonën e dhurimit, si dhe shëndetin e përgjithshëm të lëkurës në zonën marrëse.

Megjithatë, në raste të caktuara, kirurgjia e mbjelljes së flokëve mund të mos rekomandohet nga ekspertët për shkak të rreziqeve të mundshme. Nëse po mendoni t’i nënshtroheni operacionit të transplantimit të flokëve në Shqipëri, lexoni më tej për të kuptuar nëse është një opsion i përshtatshëm për ju.

injection treatment hair loss min

Shtatë skenarë hipotetikë

 1. Nëse keni një reagim të keq ndaj anestezisë. Anestezia është një hap vendimtar në procedurë dhe ata që nuk mund ta përballojnë atë ose kanë probleme shëndetësore që i pengojnë ata të marrin anestezi mund të mos kenë të drejtë për kirurgji.
 2. Nëse keni lindur pa flokë. Folikulat e flokëve të donatorëve zakonisht merren nga një zonë e shëndetshme në lëkurën e kokës. Megjithatë, nëse ka një mungesë totale të rritjes së qimeve në lëkurën e kokës, gjetja e folikulave të flokëve të donatorëve mund të mos jetë e mundur.
 3. Nëse gjaku juaj nuk mpikset siç duhet. Transplantimi i flokëve mund të mos jetë i realizueshëm për pacientët me hemofili, një gjendje që i referohet një mangësie në përqendrimin e faktorëve të koagulimit të nevojshëm në gjak për të ndaluar gjakderdhjen.
 4. Nëse keni një sëmundje të transmetueshme nga gjaku. Të tilla si testimi pozitiv për sëmundje si Hepatiti C, Virusi Limfotrop i Qelizës T Njerëzore (HTLV) ose Virusi i Imunitetit të Njeriut (HIV), zakonisht do ta skualifikonte një individ nga kryerja e operacionit të transplantimit të flokëve.
 5. Nëse vuani nga probleme të rëndësishme shëndetësore. Individët që jetojnë me sëmundje kronike si dështimi i zemrës, veshkave ose mëlçisë, si dhe diabeti, mund të mos konsiderohen kandidatë të përshtatshëm për kirurgjinë e transplantit të flokëve për shkak të rreziqeve potencialisht kërcënuese për jetën.
 6. Nëse jeni shtatzënë. Nëse një individ është shtatzënë, përgjithësisht këshillohet nga kirurgu që të shmangë një procedurë të mbjelljes së flokëve për shkak të komplikimeve të mundshme që mund të lindin dhe mund të jenë të dëmshme si për nënën ashtu edhe për fetusin. Në vend të kësaj, eksperti mund të rekomandojë shtyrjen e operacionit deri pas shtatzënisë, duke i lejuar pacientit të ketë një periudhë më të rehatshme rikuperimi.
 7. Nëse shëndeti i kokës suaj është i pamjaftueshëm. Një skalp i shëndetshëm është thelbësor për transplantimin e folikulave të flokëve nga zona e dhuruesit në zonën marrëse. Nëse ka shpërthime aktive të sëmundjeve të lëkurës si psoriasis, lupus ose ekzema, kirurgu mund të këshillojë që të mos vazhdoni me procedurën.

Indikacione se mund të keni nevojë për një transplant flokësh

Procesi i rënies së tepërt të flokëve, që çon në tullacëri, mund të ndodhë në faza të ndryshme. Pacientët mund të përjetojnë një ose më shumë simptoma që tregojnë se mund të jetë koha për të konsideruar implantet e flokëve.

 • Hollimi progresiv i flokëve në majë të kokës:

Mosha është një faktor i rëndësishëm në shfaqjen e simptomave të rënies së flokëve, pasi njerëzit vërejnë një ulje të densitetit të flokëve në majë të kokës, me gratë që shpesh përjetojnë një zgjerim të pjesës së tyre natyrore. Burrat, nga ana tjetër, zakonisht mund të përjetojnë rënie të flokëve në vijën e flokëve në ballë.

 • Rrathë ose njolla pa qime:

Në disa raste, rënia e flokëve mund të shfaqet si njolla tullace rrethore ose të copëtuara në lëkurën e kokës, të cilat mund të shoqërohen me ndjesi kruajtjeje ose dhimbje në shkallë të ndryshme.

male going through follicular unit extraction process 2 min

Teknikat e transplantit të flokëve të ofruara në Shqipëri

Kirurgët e transplantit të flokëve në Shqipëri u ofrojnë pacientëve të tyre teknika të shumta për kryerjen e operacioneve, duke përfshirë të tilla si nxjerrja e njësisë folikulare (FUE), transplantimi i njësisë folikulare (FUT), implantimi i drejtpërdrejtë i flokëve (DHI) dhe transplantimi i flokëve me safir FUE.

 • Nxjerrja e njësisë folikulare (FUE): Kjo teknikë sillet rreth mbledhjes së folikulave nga zona e dhurimit, një nga një, duke përdorur një mikromotor dhe transplantimin e tyre në zonën marrëse. FUE është mjaft i popullarizuar në Shqipëri dhe është një teknikë e preferuar nga shumë kirurgë estetikë shqiptarë pasi është më pak e pakëndshme dhe nuk lë asnjë gjurmë, në kundërshtim me teknikën FUT.
 • Transplantimi i njësisë folikulare (FUT): Teknika FUT përfshin marrjen e një pjese të indit nga zona e korrjes dhe heqjen e grupeve të caktuara të njësive të flokëve që do të transplantohen.
 • Implantimi i drejtpërdrejtë i flokëve (DHI): Teknika DHI është e njohur në fushën mjekësore, si qasja më e mirë e transplantit të flokëve. Duke përdorur metodën DHI, kirurgët transplantojnë folikulat e flokëve nën lëkurën e kokës duke përdorur një gjilpërë CHOI që hap njëkohësisht kanalin e flokëve dhe shtyn folikulat e nxjerra nën lëkurë. Kjo i lejon ata të qëndrojnë atje për mjaft kohë dhe të piqen për t’u bërë shumë më të fortë dhe më të shëndetshëm.
 • Transplantimi i flokëve Sapphire FUE: Praktika e transplantit të flokëve Sapphire FUE është e njohur kryesisht për stilolapsin me majë safiri të përdorur gjatë gjithë procedurës. Stilolapsi me majë krijon mikro kanale ku implantohen folikulat e flokëve. Ky mjet jashtëzakonisht i famshëm njihet për shkak të ndihmës së tij në bërjen e prerjeve super të sakta dhe është demonstruar se zvogëlon koren rreth prerjeve të shkaktuara nga kirurgjia.

Çfarë duhet të parashikoni gjatë periudhës postoperative?

Pasi të ketë mbaruar dhe kryer operacioni dhe vendosja e fashave të nevojshme për të parandaluar ndonjë infeksion, fillojnë fazat pas operacionit. Rehabilitimi pritet të kryhet menjëherë, por gradualisht.

Pacienti mund të shkojë në shtëpi dhe të shërohet në komoditetin e mjedisit të tij të zakonshëm. Në thelb, ekzistojnë disa faza të pritshme që pacientët duhet të kalojnë, në varësi të natyrës së implantit dhe gjendjes fiziologjike të secilit individ. Më poshtë është një grup ndarjesh restauruese të rregullta kronologjike, afërsisht.

Dita një.

Heqja e fashave.

Dita e dytë.

Flokët duhet të lahen me delikatesë, gjë që është një zakon që duhet mbajtur nga dita e 7-të deri në ditën e 10-të pas procedurës. Në këtë fazë, pacienti mund të ndjejë pak dhimbje dhe mpirje në zonën e kokës.

Dita tre deri në katër.

Pacienti është i detyruar të përjetojë ënjtje, pjesërisht, në zonën e ballit, rreth syve dhe në zonën e sipërme të faqes. Megjithatë, gjatë gjithë kësaj faze, ënjtja nuk duhet parë si një ndërlikim shëndetësor, përkundrazi, duhet të konsiderohet një efekt anësor normal që do të zhduket menjëherë.

man going through follicular unit extraction process min

Dita e shtatë deri në dhjetë.

Brenda fundit të javës së parë, graftet e flokëve futen mirë që do të thotë se shqetësimi është zhdukur plotësisht. Pacienti tani është në gjendje të përdorë shampo të rregullt për të pastruar zonën me butësi.

Java e dytë deri në katër.

Pacienti do të zbulojë rënien e gjëndrave të flokëve.

Muaji një deri në tre.

Në këtë fazë, pacienti do të jetë në gjendje të shohë ciste që rriten në rajonin e implantit, gjë që është një shenjë se folikulat e flokëve përmbushin qëllimin e rritjes.

Muajin e tretë.

Procesi i rritjes hyn në fuqi.

Muaji gjashtë deri në nëntë.

Rritja do të bëhet e dukshme.

Muaji 12.

Pacienti do të shohë rezultatet përfundimtare të folikulave të qimeve të rritura në zonën e kokës.

Muaji 18.

Pacientët do të dallojnë rezultatet e plota të implantit në majë të skalpit të quajtur zona e kurorës.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian