4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Çfarë Nuk Duhet Bërë Përpara Një Transplanti Flokësh?

Share this post:
Keshilla para nje transplanti flokesh

Table of Contents

Transplantet e flokëve po rriten në popullaritet çdo vit, me turizmin mjekësor që kthehet në kriter për njerëzit që kërkojnë të arrijnë një kokë me pamje natyrale plot flokë pa pasur nevojë të paguajnë çmime të larta.

Nëse po mendoni t’i nënshtroheni një transplanti flokësh në Shqipëri, mendimet se çfarë të bëni përpara transplantit ndoshta po ju kalojnë në mendje. Ne, në Advanced Hair Clinic, ju ofrojmë transplantet optimale të flokëve dhe ajo që bëni përpara një transplanti flokësh është e një rëndësie të madhe për t’u siguruar që të shëroheni në mënyrë optimale.

Në këtë udhëzues, mund të mësoni se çfarë NUK duhet të bëni përpara se të kryeni një transplant flokësh. Duke iu përmbajtur këtyre udhëzimeve, do të merrni rezultatet më të mira.

Vitamina per floket dhe shendetin

10 ditë përpara një transplanti flokësh: Mos merrni vitamina

Megjithëse mund të mendoni se marrja e suplementeve minerale dhe vitaminave do t’ju ndihmojë gjatë rikuperimit të transplantit të flokëve, kjo është në thelb e pavërtetë.

Multivitaminat mund të ndërhyjnë në procesin e shërimit natyror, kështu që ato duhet të ndërpriten të paktën 10 ditë përpara procedurës së transplantit të flokëve. Për shembull, vitaminat E dhe B, kanë fuqinë për të rritur gjakderdhjen, gjë që nuk është optimale në rast se qëllimi juaj është t’i nënshtroheni një operacioni të transplantimit të flokëve.

Konsumimi i duhani para nje transplanti flokesh

7 ditë përpara një transplanti flokësh: Mos pini duhan

Ndërprerja e pirjes së duhanit është një tjetër gjë që duhet të keni parasysh përpara procedurës së mbjelljes së flokëve. Duhet të shmangni duhanin afërsisht 7 ditë para operacionit, duke qenë se pirja e duhanit mund të ndikojë negativisht në qarkullimin e gjakut, duke qenë se ngadalëson procesin e shërimit të plagës.

Meqenëse është shumë e vështirë të lini papritur duhanin, këshilla jonë do të ishte të përpiqeni të ndërprisni duhanin një muaj përpara procedurës suaj. Edhe pse jo domosdoshmërisht e nevojshme, do të ndihmojë në reduktimin e niveleve të stresit dhe dëshirave kur të arrini datën e procedurës.

7 ditë përpara një transplanti flokësh: Mos merrni medikamente për hollimin e gjakut

Holluesi i gjakut si Aspirina duhet të ndërpritet një javë para procedurës së transplantit të flokëve. Holluesit e gjakut mund të kenë efekte shkatërruese, duke çuar në gjakderdhje të ekzagjeruar pas procedurës së mbjelljes së flokëve.

Për më tepër, Aspirina ka potencialin t’i “kundërvihet” pak ilaçit që ju ofron kirurgu i transplantit të flokëve, kështu që është thelbësore të siguroheni që ajo të qëndrojë larg sistemit tuaj të gjakut përpara operacionit.

Medikamentet qe duhen shmangur para nje transplanti flokesh

7 ditë përpara një transplanti flokësh: Mos merrni medikamente anti-inflamatore

Në mënyrë identike me mënyrën se si holluesit e gjakut mund të çojnë në një ndikim negativ, të njëjtën gjë mund të bëjnë edhe medikamentet anti-inflamatore. Këto medikamente, duke përfshirë qetësuesit e fortë pa recetë, si ibuprofeni, duhet të ndërpriten një javë përpara procedurës së mbjelljes së flokëve.

Duke folur me një nga specialistët tanë në Advanced Hair Clinic, do t’ju ofrohet një konsultë, gjatë së cilës do t’ju jepet një listë me të gjitha medikamentet anti-inflamatore të ndaluara që duhet të shmangni brenda kësaj periudhe.

Konsumimi i alkoolit para mbjelljes se flokeve

3 ditë përpara një transplanti flokësh: Mos konsumoni alkool dhe drogë

Çdo drogë ose alkool duhet të ndërpritet të paktën 3 ditë para procedurës. Është shumë e rëndësishme të jesh i rreptë me veten në këtë drejtim. Duke marrë parasysh që alkooli është diuretik, do të thotë se do të çojë në dehidratim të trupit.

Të qenit i dehidratuar do të thotë se periudha juaj e rikuperimit do të zgjatet dhe rreziku i shqetësimit dhe dhimbjes së mundshme do të rritet. Për më tepër, alkooli mund të rrisë presionin e gjakut në një shkallë të rrezikshme, duke ulur lëndët ushqyese dhe furnizimin me gjak në kokën tuaj dhe duke penguar procesin e shërimit.

Drogërat (medikamentet) gjithashtu duhet të shmangen, kështu që nëse jeni duke përjetuar një gjendje mjekësore, duke përfshirë problemet e tiroides, diabetin, hipertensionin ose çrregullimet e kolesterolit, duhet të konsultoheni me ekspertë të cilët mund t’ju japin këshilla të ditura në lidhje me ato ilaçe që duhet të shmangni.

Na kontaktoni sot për më shumë informacion se çfarë NUK duhet bërë përpara një transplanti flokësh

Për më shumë informacion në lidhje me veprimet që duhen ndërmarrë ose jo përpara një transplanti flokësh, na kontaktoni sot në Advanced Hair Clinic dhe një nga konsulentët tanë të përkushtuar dhe të aftë do të bëjë gjithçka që ka në dorë për t’ju ndihmuar përpara se të kryeni transplantin e flokëve këtu në Tiranë.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian