4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Çfarë E Bën Të Veçantë Një Transplant Flokësh Sapphire FUE?

Share this post:
Mbjellja e flokeve me tekniken Sapphire FUE

Table of Contents

Transplanti i flokëve Sapphire FUE është një nga teknikat e mbjelljes së flokëve që ofron një zgjidhje të qëndrueshme dhe të përjetshme për problemet e rënies së flokëve. Kjo metodë e transplantimit të flokëve ka marrë emrin prej përdorimit të teheve speciale prej safiri gjatë fazës së parë të trajtimit. Zbuloni gjithçka që duhet të dini për teknikën Sapphire FUE më poshtë.

Çfarë Është Transplanti I Flokëve Sapphire FUE?

Transplantimi i flokëve Sapphire FUE është një metodë e njohur e mbjelljes së flokëve që i kushtohet si grave ashtu edhe burrave që përjetojnë rënie të lokalizuar të flokëve për shkak të alopecisë androgjenike, alopecisë margjinale, alopecisë së tërheqjes dhe traumave.

Transplantimi i flokëve Sapphire FUE është gjithashtu një metodë që ofron rezultate të sakta dhe natyrale. Procedura në vetvete është një kombinim i metodës së mirënjohur FUE por me përdorimin e pajisjeve të reja mjekësore. Sigurisht, metoda e transplantit të flokëve FUE me një teh safiri përdor tehe të përbëra prej guri të vlefshëm.

Instrumentet per mbjelljen e flokeve me tekniken Sapphire FUE

Cili Është Ndryshimi Midis Transplantit FUE Klasik Të Flokëve Dhe Sapphire FUE?

Transplantet e flokëve FUE janë një mbështetje në transplantin e flokëve. Metoda e transplantimit të flokëve Sapphire FUE ndryshon nga FUE tradicionale në mjetet mjekësore të përdorura gjatë gjithë procedurës. Në fakt, ndryshe nga transplantimi tradicional i flokëve i cili përdor tehe çeliku gjatë krijimit të prerjeve në vendin e marrësit, metoda Sapphire FUE përdor tehe safiri. Ndryshe nga tehet e çelikut të përdorura në transplantin e flokëve FUE, të cilat kanë një formë U-je, tehet prej safiri kanë një bosht në formë V-je. Përfshirja e gurëve të çmuar i bën prerjet shumë më të sakta.

FUE Klasike, Sapphire FUE, Apo FUE Manuale, Cilën Teknikë Të Zgjidhni?

Qoftë nëse mund të jetë një transplant flokësh FUE klasik, një transplant flokësh Sapphire FUE, një transplant flokësh FUE manual ose një transplant flokësh për gratë, ndërhyrjet e transplantit të flokëve ofrojnë rezultate estetikisht të këndshme dhe të qëndrueshme. Secila prej këtyre metodave ka përfitimet e veta: ndërsa transplanti FUE klasik i flokëve ju mundëson të keni flokët më natyralë, transplantimi manual i flokëve siguron një rikuperim të jashtëzakonshëm pas procedurës. Metoda e transplantimit të flokëve Sapphire FUE është një transplant flokësh më i dendur, i cili u mundëson pacientëve me rënie të avancuar të flokëve të marrin rezultate të mahnitshme.

Në Advanced Hair Clinic, një klinikë eksperte e transplantit të flokëve në Tiranë, ofrohen dy metoda të tjera: transplanti i flokëve DHI në Shqipëri dhe transplantimi i flokëve Mesograft në Shqipëri. Duhet të vlerësohen shumë faktorë për të përcaktuar se cila është procedura më e përshtatshme për çdo individ. Zgjedhja e metodës së përdorur varet tërësisht nga dëshirat, nevojat dhe problemet e secilit pacient.

Transplanti i flokeve Sapphire FUE ne Shqiperi

Cilat Janë Avantazhet E Teknikës Sapphire FUE?

Tehu i safirit çon në më pak dëmtim të indeve ndaj lëkurës dhe gjëndrave të flokëve gjatë procedurës së heqjes së folikulave të flokëve, që nga ana tjetër do të thotë shumë më pak dhimbje dhe një proces më të shpejtë rikuperimi. Sapphire FUE, ndryshe nga DHI ose ndonjë metodë tjetër transplantimi, është më pak invazive, pra, është shumë më i dobishëm.

Tehet e safirit janë më të forta dhe më të qëndrueshme kur krahasohen me majat e tehut të çelikut tradicional, gjë që mundëson një saktësi më të madhe gjatë heqjes së folikulave të qimeve nga vendi i dhurimit dhe për pasojë, më pak dëmtim të gjëndrave të flokëve.

Tehu i safirit shkakton më pak trauma në lëkurë, duke çuar në më pak cikatrice pas procedurës. Siç u përmend më lart, fakti që transplantimi i flokëve me Sapphire FUE është shumë më pak invaziv se FUE klasike, ndihmon në minimizimin e shqetësimit që një individ do të ndjejë dhe zvogëlon rrezikun e komplikimeve. Saktësia e tehut të safirit rrit shkallën e mbijetesës së flokëve të transplantuar. Ndjekja e udhëzimeve të mjekut të dhëna para dhe pas procedurës Sapphire FUE do t’i bëjë më të qëndrueshme efektet e rezultateve të mbjelljes së flokëve.

Cilat Janë Hapat E Transplantit Të Flokëve Sapphire FUE?

Transplantimi i flokëve Sapphire FUE nuk përfshin asnjë dhimbje dhe kryhet në hapat e mëposhtëm:

  • Përgatitja e vendit të dhurimit: Për të vazhduar me nxjerrjen dhe përzgjedhjen e grafteve nga vendi i dhurimit, së pari duhet të qethet koka. Vendi i donatorit më pas anestezohet për t’u siguruar që pacienti të ndihet rehat gjatë gjithë procedurës.
  • Nxjerrja e njësisë folikulare: Procedura FUE kryhet me përdorimin e gjilpërave të zbrazëta që variojnë nga 0.7 deri në 1 mm në diametër. Tipikisht, graftet përbëhen nga një deri në katër qime. Pasi të mblidhen, ato vendosen në një tretësirë të lëngshme për të ruajtur vitalitetin e tyre ndërsa ndodh implantimi i tyre. Graftet vlerësohen dhe renditen përpara se të kalojnë në hapin tjetër.
  • Transplantimi i flokëve: Hapi i fundit është implantimi i grafteve. Me kujdes të plotë, folikulat e flokëve transplantohen një nga një në çdo prerje me përdorimin e mikro pincave mbi disa milimetra në thellësi, duke u përshtatur në vendin e marrësit. Në këtë metodë, prerjet krijohen me përdorimin e teheve të safirit. Safiri është një gur i çmuar, jo metalik, kështu që nuk shkakton asnjë reaksion alergjik ndaj metaleve.

Në Advanced Hair Clinic, transplantimi i flokëve Sapphire FUE kryhet në kombinim me një trajtim Platelet Plasma (PRP) për të ofruar një rezultat ideal. PRP është një koncentrat trombocitesh i fituar falë centrifugimit të gjakut autolog dhe përdoret për të nxitur shërimin dhe rritjen e flokëve pas një transplanti flokësh.

Kohëzgjatja e procedurës varet tërësisht nga numri i grafteve që duhen nxjerrë dhe transplantuar. Në mënyrë tipike, një transplant flokësh Sapphire FUE zgjat 5 deri në 7 orë për rreth 1500 deri në 2000 grafte.

Procedura per mbjelljen e flokeve me tekniken Sapphire FUE

Cilat Janë Pasojat E Një Transplanti Flokësh Me Sapphire FUE?

Koha pas ndërhyrjes së Sapphire FUE nuk është aspak e dhimbshme apo kufizuese. Përdorimi i teheve të safirit mundëson kryerjen e prerjeve shumë të sakta që çojnë në dëmtime minimale të indeve. Faza pas ndërhyrjes është më e rehatshme dhe rikuperimi është më i shpejtë.

Për të nxitur shërimin, rekomandimi i kirurgëve është të ndërpritet konsumimi i kafeinës dhe alkoolit dhe të shmanget pirja e duhanit, apo çdo produkt tjetër duhani. Për të pakësuar çdo efekt anësor të transplantimit të flokëve, është shumë e rëndësishme t’i përmbaheni udhëzimeve të kujdesit të mëtejshëm të ofruara nga kirurgu.

A Ka Ndonjë Kundërindikacion Për Transplantin E Flokëve Sapphire FUE?

Ka disa kundërindikacione për metodën e mbjelljes së flokëve Sapphire FUE. Kundërindikimet e tilla vlerësohen rast pas rasti nga një ekip mjekësor përpara procedurës. Sapphire FUE është absolutisht i ndaluar gjatë ushqyerjes me gji dhe shtatzënisë. Gjithashtu është i ndaluar në rastet e sëmundjeve dhe infeksioneve të kokës. Përveç kësaj, njerëzit që janë shumë të ekspozuar ndaj kushteve të koagulimit të gjakut nuk janë kandidatë të përshtatshëm për transplantim flokësh.

A Kërkon Anestezi Të Përgjithshme Transplanti I Flokëve Sapphire FUE?

Në fakt, jo, transplantimi i flokëve Sapphire FUE nuk kërkon anestezi të përgjithshme. Megjithatë, për t’u siguruar që pacienti është rehat dhe nuk ndjen dhimbje, nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të një anesteziologu ekspert, ai/ ajo do të administrojë anestezi lokale. Si rezultat, procedura është plotësisht pa dhimbje.

Konsulta per transplantin e flokeve Sapphire FUE ne Shqiperi

Pse Është Kaq Popullor Transplanti I Flokëve Sapphire FUE?

Metoda e transplantit të flokëve Sapphire FUE sillet rreth procesit të folikulave të flokëve të transplantuara të marra nga vendi i dhurimit dhe të transferuara në zonën marrëse ku ka një zonë me flokë të rënë. Ky lloj transplantimi është pjesë e procedurës së Ekstraktimit të Njësisë Folikulare (FUE), një teknikë që ndihmon në rikthimin e rritjes së flokëve.

Sapphire FUE, e cila është një teknikë shumë minimale ndërhyrëse e kryer për restaurimin e rritjes së flokëve, është një metodë mjaft e popullarizuar e transplantimit të flokëve, duke qenë se ofron një proces më të shpejtë shërimi dhe shumë më pak cikatrice se teknikat e tjera si teknikat konvencionale të mbjelljes së flokëve. Gjatë procedurës Sapphire FUE, e cila zakonisht kryhet nën një anestezi lokale, një mjet specifik me majë safiri përdoret për të kryer prerje të vogla dhe të sakta në lëkurën e kokës ku do të transplantohen gjëndrat e flokëve. Maja e safirit e këtij mjeti, i përdorur gjatë transplantimit, ka shumë pak gjasa të dëmtojë indin ngjitur. Ky përfitim bën të mundur arritjen e një rezultati shumë më natyral të transplantit të flokëve.

Pse Duhet Të Zgjidhni Advanced Hair Clinic Për Transplantin E Flokëve?

Advanced Hair Clinic, një nga klinikat më të besueshme të flokëve në Shqipëri, u ofron pacientëve shërbime konsulence falas në lidhje me trajtimet e nevojshme dhe i mbështet ata gjatë çdo faze të procedurës së transplantimit të flokëve. Për shkak të shërbimit të konsulencës falas të ofruar, gjetja e përgjigjeve për të gjitha shqetësimet dhe pyetjet tuaja në lidhje me teknikat e mbjelljes së flokëve, shpenzimet e mbjelljes së flokëve, transplantet e flokëve Sapphire FUE në Shqipëri dhe shumë më tepër, është mjaft e lehtë dhe e praktikueshme. Ju gjithashtu mund të zbuloni mundësinë për të përjetuar një proces të suksesshëm të mbjelljes së flokëve në një mjedis klinik steril, ku proceset e trajtimit të klientëve mbështeten shumë nga mjekë të kualifikuar.

Nëse jeni në kërkim të një zgjidhjeje të qëndrueshme për të hequr qafe mungesën e flokëve ose për të parandaluar rënien e flokëve, një procedurë e transplantimit të flokëve mund të jetë alternativa optimale. Si rezultat i procesit të transplantimit, ju mund të keni një humor shumë më pozitiv dhe të rrisni vetëvlerësimin tuaj, ku shqetësimet kozmetike do të përmirësohen krahas uljes së shqetësimeve fizike.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian