4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Mbjellja e flokëve me Teknikën FUE: Çfarë duhet të dini?

Share this post:
Mbjellja e flokeve me transplant FUE ne Shqiperi

Table of Contents

Një procedurë FUE vë në punë teknologjinë më të avancuar të restaurimit të flokëve për të arritur një zgjidhje të qëndrueshme, estetikisht të këndshme për rënien e flokëve. Gjatë gjithë kësaj procedure të thjeshtë, njëditore, ambulatore, kirurgët e specializuar të Advanced Hair Clinic përdorin graftet e njësisë folikulare për të rindërtuar modelin tuaj të rritjes dhe vijën e flokëve. Folikulat e flokëve nxirren nga një vend dhurues i kokës dhe mblidhen në një zonë të holluar, individualisht. Dhe më e rëndësishmja, vendi i donatorit do të rikuperohet brenda disa ditësh dhe nuk do të ketë asnjë plagë lineare ose qepje.

Mbjellja e flokeve me Tekniken FUE

Fakte të shpejta

Rreth teknikës:

 • Nxjerrja e njësisë folikulare (FUE) është lloji i metodës së transplantit të flokëve që përfshin marrjen e folikulave individuale të flokëve nga lëkura dhe transferimin e tyre në një pjesë tjetër të trupit ku flokët janë më të hollë ose mungojnë plotësisht.
 • FUE është kthyer në një teknikë më shumë mbizotëruese sesa procedura e transplantimit të njësisë folikulare (FUT), e cila rezulton në shfaqjen e rrënjëve të flokëve.
 • Për nxjerrjen e folikulave të vetme dhe lëvizjen e tyre, kirurgët përdorin mikro grushta, duke mos lënë pas pothuajse asnjë indikacion ekstraktimi.

Siguria:

 • Nxjerrja e njësisë folikulare besohet të jetë ndër teknikat më të sigurta të transplantimit të flokëve me disa efekte anësore të vogla të mundshme, duke përfshirë disa plagë të vogla të bardha në vendin ku janë nxjerrë folikulat. Megjithatë, ekzistojnë disa raste atipike kur operacioni mund të rezultojë në infeksion ose vdekje të indeve.
 • Efektet anësore të përkohshme janë gjithashtu të zakonshme, veçanërisht në ditët e para pas trajtimit, të tilla si ënjtje, mavijosje dhe ndjeshmëri.

Komoditeti:

 • E gjithë procedura e transplantimit të flokëve FUE kryhet në seanca të shumta që zgjasin nga 2 deri në 4 orë, gjatë disa ditëve. Megjithatë, në disa raste shumë të rralla, një mega seancë mund të zgjasë deri në 10 deri në 12 orë.
 • Meqenëse FUE është një procedurë ambulatore, kjo do të thotë që ju mund të ktheheni në shtëpi menjëherë pas procedurës.
 • Nuk ka nevojë për një ndërprerje të tepërt të rutinës së përditshme pas kryerjes së FUE. Thënë kjo, ju lutemi kini parasysh që të mos e zhytni plagën në ujë ose të bëni ndonjë aktivitet të mundimshëm për të paktën një javë.
 • Pothuajse çdo lloj kirurgu është mjaftueshëm i kualifikuar për të kryer një operacion të transplantimit të flokëve. Sidoqoftë, mund të dëshironi të planifikoni një konsultë me një dermatolog i cili fiton jetesën me rivënien e flokëve ose është i certifikuar në kirurgjinë e transplantit të flokëve.

Efektiviteti:

 • Duhen nga 3 deri në 4 muaj që flokët e transplantuar në një zonë të re të trupit të fillojnë të rriten përsëri.
 • Rezultati i flokëve të transplantuar është nga 10 në 80 përqind – kjo është përqindja që pritet të rritet përsëri.
Transplant flokesh FUE tek meshkujt

Çfarë është mbjellja e flokëve me teknikën FUE?

Mbjellja e flokëve me teknikën FUE, ose Nxjerrja e Njësisë Folikulare, kryhet duke nxjerrë folikulat e flokëve nga lëkura dhe duke i transferuar ato diku tjetër në trup. Në këtë mënyrë, flokët në zonën e re do të duken shumë më të trashë.

FUE u prezantua fillimisht si një zëvendësim për metodën klasike të transplantimit të njësisë folikulare (FUT), një procedurë që përfshin marrjen e një pjese të tërë të lëkurës së kokës së bashku me folikulat dhe transplantimin e lëkurës në vendin e fokusit.

Ndryshe nga FUT, FUE ka një shans më të ulët për të çuar në vizibilitet të rrënjëve të flokëve, ku pjesët e lëkurës ose flokëve nuk korrespondojnë me zonat fqinje. Për më tepër, nuk lë një plagë të madhe. Këto janë dy arsyet kryesore pse FUT është bërë jashtëzakonisht i popullarizuar në mesin e atyre njerëzve që kërkojnë kirurgji për transplantin e flokëve.

Kandidati më i përshtatshëm për një transplant flokësh FUE është një person, flokët e të cilit janë rralluar ose kanë rënë, por ende ka mjaft flokë afër për t’i përdorur për një transplant.

Nga ana tjetër, nëse nuk keni mjaftueshëm flokë të shëndetshëm ose të trashë për t’i transplantuar në vendin e hollimit ose iu kanë rënë flokët plotësisht, mund të mos jeni një kandidat i përshtatshëm për një transplant flokësh FUE.

Si funksionon një transplant flokësh FUE?

Me kalimin e viteve dhe plakjen e njerëzve, cikli trefazor i rritjes dhe rritjes së flokëve kufizohet derisa të jetë e pamundur që folikulat të rritin përsëri flokë.

Procesi ndryshon nga një individ në tjetrin. Disa njerëz mund të jenë pa flokë në të 20-at e tyre, të tjerë shumë më vonë në jetë.

Kjo është kur një transplant flokësh FUE bëhet i dobishëm – ai zëvendëson folikulat e vjetra me folikulat e reja që janë ende të afta për të rritur flokët.

Pas transplantimit, folikulat do të ushqehen me ndihmën e enëve të gjakut dhe do të fillojnë të rritin flokë në rajonin që më parë kishte flokë të hollë ose nuk kishte aspak.

Procedura per mbjelljen e flokeve FUE

Procedura për mbjelljen e flokëve me teknikën FUE

Ja se si vijon procedura FUE:

 1. Rruajtja e flokëve në rajonin ku do të nxirren folikulat, si dhe rreth zonës ku do të ndodhë mbjellja.
 2. Heqja e folikulave nga lëkura me përdorimin e një mjeti mikro grushtues.
 3. Krijimi i një sërë prerjesh të vogla me gjilpërë, ose ndonjë mjet tjetër të mprehtë, në zonën ku do të futen folikulat e nxjerra.
 4. Folikulat do të futen në prerjet e kryera.
 5. Pastrimi dhe fashimi i zonës për rikuperim bërë nga kirurgu.

Çfarë duhet të presësh pas një transplanti flokësh FUE?

Rikuperimi pas një operacioni të mbjelljes së flokëve FUE është mjaft i thjeshtë dhe i shpejtë. Mund të ketë pak ënjtje ose dhimbje për rreth 3 ditë.

Këtu janë disa udhëzime për kujdesin e mëvonshëm që mund t’ju japë kirurgu:

 • Përmbahuni nga larja e flokëve apo dushi për të paktën 3 ditë.
 • Përdorni shampo të butë dhe pa aromë për disa javë pasi të keni rikthyer larjen e flokëve.
 • Merrni disa ditë pushim nga puna për të ndihmuar në përshpejtimin e shërimit.
 • Përmbahuni nga krehja e flokëve tuaj të rinj për të paktën 3 javë.
 • Përmbahuni nga mbajtja e kapelave, ose llojeve të tjera të veshjeve që vihen mbi kokë, të paktën derisa mjeku juaj të thotë se lejohet.
 • Përmbahuni nga ushtrimet e forta fizike për të paktën 7 ditë.

Mund të ketë disa flokë që bien gjatë gjithë procesit të shërimit. Kjo është pjesë e normalitetit. 

Do të ketë një ndryshim të dukshëm pas 3 deri në 4 muaj.

Është e mundur që flokët të mos rriten përsëri aq të trashë sa pritej, gjithçka varet nga shëndeti i flokëve të transplantuar.

Rezultatet nga mbjellja e flokeve me tekniken FUE

A janë të përhershme rezultatet?

 • Pas shkurtimit të folikulave të flokëve në zonat ku flokët hollohen, duhet pak kohë që lëkura të rikuperohet. Në fakt, është e zakonshme që disa nga flokët të bien për tre muajt e parë pas procedurës.
 • Rikuperimi mund të zgjasë nga 6 deri në 12 muaj. Por sapo të jetë kryer plotësisht, folikulat e transplantuara fillojnë të rritin qime që mbushin njollat boshe në lëkurën e kokës. Këto janë flokët që do të rriten vazhdimisht në mënyrë natyrale me kalimin e moshës.
 • Lëvizja e folikulave të flokëve është e përjetshme; ata nuk mund të kthehen në asnjë mënyrë në pozicionin e tyre të mëparshëm. Folikulat e flokëve të transplantuar, të ngjashme me pjesën tjetër të folikulave të flokëve tuaj, kanë një jetëgjatësi. Herët a vonë, ata mund të ndalojnë në mënyrë progresive të gjenerojnë aq flokë sa dikur.

A është e mundur që të keni nevojë për një transplant tjetër?

Ekziston mundësia që procedura juaj e parë e transplantimit të flokëve të mos jetë shumë e qëndrueshme.

Madje ka raste kur pacientë të caktuar mund të udhëzohen nga mjeku i tyre për domosdoshmërinë e seancave të shumta të operacionit të transplantit për të marrë rezultatet e dëshiruara.

Disa kandidatë janë plotësisht të kënaqur me rezultatet e transplantit të parë të flokëve, pasi ai është shëruar, dhe më vonë ata përpiqen vetëm të mbushin zona shtesë holluese në kokën e tyre.

Çfarë duhet pritur kur flitet në termin afatgjatë?

Transplanti juaj i flokëve duhet të qëndrojë atje për një kohë të gjatë. Ndërsa ka të ngjarë që me kalimin e moshës, gjëndrat e flokëve të hollohen, ato do të jenë ende në gjendje të prodhojnë të paktën disa qime për pjesën e mbetur të jetës tuaj. Nëse rrallimi i flokëve tuaj vazhdon, flokët tuaj nuk do të bien përsëri sipas modelit tuaj të mëparshëm të rënies natyrale të flokëve. Mjeku juaj duhet të zhvillojë një diskutim me ju, në detaje, rreth planit, për t’u siguruar që flokët tuaj të mos kenë një pamje të njollosur ose të panatyrshme në vitin e ardhshëm pas transplantimit të flokëve.

Klinike per mbjelljen e flokeve me transplant FUE

Në fund të fundit

Transplantet e flokëve janë zgjidhja përfundimtare për flokët që rrallohen, dukshëm. Rezultatet e një transplanti flokësh konsiderohen të pakthyeshme pasi ato nuk mund të zhbëhen.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që shfaqja e transplantit të flokëve pas rikuperimit është pamja që do të ketë për pjesën tjetër të jetës tuaj.

Kërkimi dhe gjetja e një kirurgu të ditur i cili njeh rëndësinë e një dizajni të mbjellë flokësh me pamje natyrale dhe të qëndrueshme është jetike për të qenë të kënaqur me rezultatet tuaja, dhe ne në Advanced Hair Clinic ofrojmë pikërisht këtë – mundësinë për të rikthyer flokët tuaj, përgjithmonë.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian