4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Nga Italia në Shqipëri për transplantin e flokëve: Pse po rritet ky trend?

Share this post:
Nje mashkull qe vuan nga tullaceria

Table of Contents

Renia e flokeve vjen tërësisht nga gjenetika, të paktën në shumicën dërrmuese. Hulumtimet nga specialistët e shëndetit kanë treguar se shkaktarë të tjerë konvencionalë përfshijnë dietën, stresin dhe çekuilibrin hormonal, të gjitha përveç ilaçeve dhe sëmundjeve. Megjithatë, njohja e arsyes së rënies së flokëve tuaj nuk është mjaft e dobishme. Ajo që duhet të bëni është të ktheni mbrapsht shenjat e tullacjes.

Kjo mund të bëhet duke iu nënshtruar një transplanti flokësh, një proces që kërkon kompetencë dhe aftësi.

Operacionet e transplantit të flokëve kryhen në klinika në mbarë botën me sukses të ndryshëm. Vitet e fundit, Shqipëria është dëshmuar se është destinacioni më i mirë për të kryer transplante flokësh me cilësi të lartë. Specialistët italianë të mbjelljes së flokëve tashmë po udhëtojnë drejt Tiranës për të mësuar nga kolegët e tyre shqiptarë.

Shqipëria është aktualisht liderja më unike dhe e nivelit të lartë në mbjelljen e flokëve në botë, dhe më poshtë do t’ju tregojmë pse.

adult male getting hair loss treatment min

Çfarë e nxit popullaritetin e transplantit të flokëve në Shqipëri për pacientët italianë?

Shqipëria e kalon Italinë në operacionet e mbjelljes së flokëve për shumë arsye.

E para nga shumë është se Shqipëria është një vend plot me njerëz të shëndetshëm. Është vendi i shumë universiteteve prestigjioze ndërkombëtare, ku shumë prej tyre janë të specializuar në mjekësi. Pas Shqipërisë duke fituar një reputacion global qëndrojnë studentët që vijnë nga e gjithë bota, kryesisht Italia, për të studiuar mjekësi dhe për të qëndruar atje për të praktikuar atë që kanë mësuar.

Klinikat, mjekët dhe spitalet shqiptare, qofshin ato private apo publike, janë të respektuara ndërkombëtarisht. Kjo i lejon kirurgët shqiptarë të vazhdojnë të përparojnë në fushën e tyre. Aty mund të kryhen disa procedura mjekësore vetëm nën mbikëqyrjen e ekspertëve shqiptarë. Këto janë disa nga arsyet që ndihmojnë shqiptarët në krijimin e një mjedisi të shëndetshëm mjekësor, ku pajisjet mjekësore, njohuritë dhe njerëzit ia vlen të investohen gjithmonë.

Takoni ekspertët e transplantit të flokëve në Advanced Hair Clinic

Advanced Hair Clinic është një klinikë transnacionale e mbjelljes së flokëve e specializuar në operacionet estetike. Përveç transplantimit të flokëve, klinika ofron edhe procedura që lidhen me transplantin e vetullave dhe transplantin e mjekrës. Është një klinikë që i është përkushtuar bukurisë dhe e përkushtuar ndaj shëndetit që nga krijimi i saj.

Procedurat e transplantit të flokëve në klinikën Advance Hair përfshijnë:

 •        mbjellja e flokëve;
 •        transplantimi i flokëve FUE;
 •        transplant flokësh Sapphire FUE;
 •        transplantimi i flokëve DHI;
 •        transplantimi i mjekrës;
 •        transplantimi i vetullave dhe shumë më tepër

Nëse jeni duke kërkuar për një klinikë avangarde dhe moderne të transplantimit të flokëve në Shqipëri, me fokus në operacionet estetike, atëherë Advanced Hair Clinic është vendi ku duhet të shkoni. Ekipi i tyre i mjekëve të certifikuar dhe të akredituar krenohet me ekspertizë shumëvjeçare në operacionet e mbjelljes së flokëve. Klinika, nga ana tjetër, është plot me teknologji të fundit që e bën inovacionin kaq të lehtë.

bold man going through follicular unit extraction process min

Transplantimi i flokëve me metodën DHI në klinikën Advanced Hair

Tre janë llojet më të zakonshme të procedurave të mbjelljes së flokëve që përdoren zakonisht: FUT, FUE dhe DHI.

Ndonëse dalëngadalë po harrohet dhe shihet si një teknikë e vjetëruar pasi mund të lërë shenja të mundshme në lëkurën e kokës, teknika FUT është shumë e njohur në klinikat e transplantit të flokëve në Tiranë dhe është mjaft e ngjashme me metodën DHI. Të dyja operacionet janë standarde që kërkojnë pak kohë, por janë të besueshme, nuk përfshijnë asnjë rrezik dhe janë shumë efikase për rritjen e flokëve.

I quajtur plotësisht nxjerrja e njësisë folikulare, transplantimi i flokëve FUE përfshin marrjen e folikulave të flokëve nga dhuruesi (që zakonisht është qafa ose pjesa e pasme e kokës) dhe vjelja ose kultivimi i tyre në lëkurën e kokës, përkatësisht në zonën marrëse. Kanali pritet me dorë nga kirurgu. Teknika DHI është e njëjtë, me ndryshimin e vetëm që këto dy procese ndodhin njëkohësisht.

Duke qëndruar në transplantin e drejtpërdrejtë të flokëve, DHI është teknika më e avancuar e mbjelljes së flokëve, një alternativë ndaj metodës FUE. DHI kryhet duke përdorur një pajisje mjekësore speciale të ngjashme me stilolapsin, e cila u lejon kirurgëve të transplantit të flokëve të implantojnë transplantin duke prerë kanalet në të njëjtën kohë. Flokët e rinj do të rriten gradualisht nga këto kanale.

Çfarë duhet të parashikoni gjatë një procedure transplantimi të flokëve në Advanced Hair Clinic?

Më poshtë është gjithçka që duhet të dini kur bëhet fjalë për transplantin e flokëve në Advanced Hair Clinic në Shqipëri:

Çdo paketë e mbjelljes së flokëve përfshin një rutinë përgatitore dhe pas operacionit. Në përgjithësi, procedurat FUE dhe DHI zgjasin deri në 6 orë, të gjitha në varësi të numrit të transplanteve. Rezultatet e para janë të dukshme dhe flokët e rinj fillojnë të rriten 18 muaj pas procedurës.

Para operacionit të mbjelljes së flokëve në Advanced Hair Clinic, pacientët do të vlerësohen dhe ekzaminohen tërësisht, duke përfshirë testimin për alergji të mundshme. Më pas, koka rruhet dhe jepet një anestezi lokale. Vetë operacioni varet tërësisht nga teknika e përdorur. Pasi të bëhet, kirurgu do të aplikojë një antibiotik dhe fashë në graftet e reja.

Është krejtësisht normale që pacientët të përjetojnë mpirje dhe parehati të lehtë disa javë pas operacionit. Zona e operuar duhet të monitorohet me kujdes për reagime të mundshme gjatë gjithë kësaj periudhe. Një tjetër gjë krejtësisht normale është shfaqja e kores së hollë dhe plagëve, normalisht, ato do të zhduken brenda një jave.

Në Advanced Hair Clinic, mjeku i transplantit të flokëve në përgjithësi përshkruan një antibiotik që pacienti duhet ta aplikojë sipas abonimit. Në vend të shampos të rregullt, pacientët marrin edhe një shampo të veçantë. Flokët e transplantuar duhet të lahen me delikatesë dhe me shumë më pak ujë për dhjetë ditët e para pas operacionit.

best

Avantazhet e klinikave të transplantit të flokëve në Tiranë ndaj Italisë

Klinikat e transplantit në Shqipëri kanë diçka që klinikat e tjera nuk e kanë:

 • Kirurgë të shquar;
 • Punonjës të kualifikuar mjekësorë;
 • Pajisje moderne;
 • Mijëra pacientë të kënaqur.

Si dëshmi e kënaqësisë, shikoni disa fotografi para dhe pas në faqen e internetit të Advanced Hair Clinic.

Efektiviteti i kostos është një tjetër arsye pse Shqipëria është një destinacion kaq popullor për procedura të shumta mjekësore, duke përfshirë transplantin e flokëve. Me pak fjalë, kostot e operacionit, kujdesit postoperativ dhe udhëtimit janë, si rregull, më të ulëta se në shumë vende të tjera në mbarë botën. Shqipëria ofron cilësi të lartë për çmime mjaft të volitshme.

Arsyet për të zgjedhur Advanced Hair Clinic për procedurën e transplantit të flokëve

Ju ndoshta po mendoni për arsyet për të zgjedhur klinikën e avancuar të flokëve për procedurën tuaj të transplantimit të flokëve. Është e thjeshtë. Advanced Hair Clinic ofron shërbime të pakrahasueshme të kujdesit mjekësor për të gjithë pacientët e saj. Kirurgët, ambienti i përgjithshëm, kushtet dhe teknologjia me të cilën kryhen procedurat janë më të mirat në biznes. Nëse jeni në kërkim të një klinike flokësh të pakrahasueshëm në Shqipëri, mos kërkoni më larg se Advanced Hair Clinic.

head balding man before after hair transplant surgery man losing his hair has become min

Popullariteti i transplantit të flokëve në Shqipëri

Shqipëria, e cila shërben si një lidhje midis shumë vendeve dhe ka një vendndodhje strategjike gjeografike, është gjithashtu një vend për shumë ekspertë ekspertë të transplantit të flokëve. Duke filluar me FUE dhe duke përfunduar me DHI, nga transplantimi i flokëve deri te mbjellja e vetullave, është e mundur të merrni shërbim nga më të mirët në shumë fusha. Njëkohësisht, shumë shërbime të ofruara si transferimi dhe akomodimi e bëjnë Shqipërinë një nga vendet më të mëdha të transplantit të flokëve.

Kuptimi i kostos së përballueshme të transplantit të flokëve në Shqipëri

Nëse pyesni për çmimet e mbjelljes së flokëve në Shqipëri, do të vini re se çmimet janë shumë më të ulëta se në vendet e tjera. Ka dy arsye për këtë:

 • Shërbimi i mbjelljes së flokëve ofrohet si paketë

Klinika të shumta ofrojnë shërbime të mbjelljes së flokëve në paketa. Paketa të tilla përfshijnë shërbime të tilla si përkthimi, akomodimi dhe transporti. Në thelb, pacientët që mbërrijnë për transplantin e flokëve nuk duhet të paguajnë tarifa shtesë.

 • Ndryshimet për shkak të kursit të këmbimit

Për njerëzit që vijnë nga jashtë, ndryshimet në kurset e këmbimit përbëjnë një rrugë të shkëlqyer. Duke i shtuar shumës së paguar për transplantin e flokëve, nuk është e nevojshme të ndahet një buxhet i shtuar për të udhëtuar dhe eksploruar Shqipërinë. Duke marrë parasysh çmimet e mbjelljes së flokëve jashtë vendit, personat që vijnë në Shqipëri e përdorin atë si një shans pushimi dhe marrin shërbimin estetik të nevojshëm.

Krahasimi: Transplantet e flokëve në Shqipëri kundrejt transplanteve të flokëve në Itali

Kur krahasojmë shërbimin e mbjelljes së flokëve në Shqipëri me Italinë, vëmë re se Shqipëria ka një pozicion shumë më të mirë. Pse pikërisht? Kjo sepse Shqipëria u ofron pacientëve paketa dhe oferta të shkëlqyera për mbjelljen e flokëve. Për më tepër, siç u përmend më lart, pacientët mund t’i nënshtrohen procedurave me çmime shumë më të volitshme sesa në Itali. Dhe mbi të gjitha, rezultatet e transplantit të flokëve në Shqipëri janë shumë më të mira se ato të Italisë.

head balding man before after hair transplant surgery man losing his hair has become shaggy advertising poster hair transplant clinic treatment baldness min

Kuptimi i kostos së transplantit të flokëve në Shqipëri

Në çmimet e transplantit të flokëve në Shqipëri ndikojnë disa faktorë, ndër të cilët: cila procedurë do të kryhet, cila paketë e mbjelljes së flokëve preferohet dhe numri i transplanteve të nevojshme. Ndonëse çmimet në një klinikë mesatare fillojnë nga 1500 euro, çmimet mund të shkojnë deri në 10.000 euro nëse tarifimi bëhet për graft.

Sa janë çmimet e transplantit të flokëve në Shqipëri dhe çmimet e transplantit të flokëve në vende të tjera?

Mesatarisht, shpenzimet e mbjelljes së flokëve në Shqipëri fillojnë nga 1500 euro. Ndërsa në Itali nisin nga 7000 euro. Pikërisht për këtë arsye, çmimet e mbjelljes së flokëve në Shqipëri janë shumë të lira, por ajo që e shton këtë është fakti se qendrat shqiptare të mbjelljes së flokëve janë ndër më të mirat në botë.

Pse të udhëtoni në Shqipëri për një transplant flokësh?

Jemi vetëm në mesin e vitit 2023, por Shqipëria ka treguar përvojë intensive në trajtimin e mijëra pacientëve nga Italia, veçanërisht në degët e transplantit të flokëve dhe stomatologjisë kozmetike.

Arsyeja #1 – Mjekët: Kirurgët shqiptarë janë paraqitur ndër më të mirët

A ekziston mundësia që rruga antike për të kërkuar urtësi mjekësore nuk ka ndryshuar ende që nga romani më i shitur i Noah Gordon “Mjeku”, i cili më vonë u shndërrua në film? Apo ndoshta shqiptarët më në fund ia arritën qëllimit të tyre për të bashkuar njohuritë e tyre në hoteleri dhe mjekësi?

Arsyeja për faktin se Shqipëria është rezidencë e shumë kirurgëve më të mëdhenj të transplantit të flokëve në botë është e qëndrueshme. Të bëhesh mjek në një vend si Shqipëria premton prestigj dhe pasuri. Ekziston gjithashtu një konkurrencë e egër midis kirurgëve që ndjekin me përkushtim përparimet mjekësore, teknologjitë dhe trajnimet e reja dhe vazhdojnë të ndërtojnë aftësitë e tyre.

Arsyeja # 2 – Avantazhi i Çmimit

A ka vërtet ndonjë arsye që dikush të paguajë më shumë për të njëjtën procedurë, me të njëjtën cilësi të lartë? Shqipëria ka një avantazh të paepur në çmim dhe cilësi kur bëhet fjalë për arbitrazhin gjeografik. Klinikat e klasit të parë që ofrojnë kujdes të patejkalueshëm ndaj klientit punësojnë kirurgë me përvojë me vite njohurish dhe aftësi të dhëna nga Zoti. Stafi në një klinikë të mirënjohur të transplantit të flokëve në Tiranë paguhet mirë, duke filluar nga kirurgët dhe teknikët e deri tek asistentët e pacientëve. Megjithatë, kostoja e një procedure të transplantimit të flokëve është shumë e ulët në krahasim me Perëndimin. Një individ mesatar që jeton me një pagë mesatare në Itali mund të përballojë lehtësisht një transplant flokësh në një klinikë të vlerësuar në Shqipëri.

Nëse keni qenë pak të kujdesshëm dhe keni pyetur përse transplantet e flokëve në Shqipëri janë kaq të lira, kjo është pikërisht arsyeja. Sidoqoftë, jini gjithmonë dyshues, mos u besoni vetëm klinikave që kanë çmime vërtet të ulëta dhe thonë se kanë të njëjtën cilësi sepse kjo do të ishte shumë e mirë për të qenë e vërtetë. Mbani në mend se ka një shumëllojshmëri segmentesh të cilësisë dhe çmimeve brenda të njëjtit vend.

Arsyeja # 3 – Paketa dhe lehtësia e mendjes

Kokëfortë për të mbushur zonat tullace të kokës me flokë rinorë dhe të harlisur, klinikat e transplantit të flokëve në Shqipëri ofrojnë paketa pa rreshta që përfshijnë akomodim luksoz ose privat sipas zgjedhjes suaj, transferta nga aeroporti në klinikë në hotel dhe anasjelltas. edhe me shumë. Thënë thjeshtë, ata janë profesionistë të vërtetë.

Receta e fshehtë që e ka kthyer Shqipërinë në një vend kaq të suksesshëm në ofrimin e udhëtimeve mjekësore të shkëlqyera kishte të bënte më shumë me miqësinë natyrale të të gjithëve të përfshirë në mikpritje. Shumica e shqiptarëve do të bëjnë të pamundurën për të ndihmuar një të huaj ose për t’iu përgjigjur një pyetjeje të thjeshtë. Leximi i komenteve të shumta online të pacientëve ndërkombëtarë të transplantit të flokëve në Shqipëri, të cilët përmendin se e gjithë përvoja i ka tejkaluar pritshmëritë e tyre, ia vlen.

Si të zgjidhni një klinikë për mbjelljen e flokëve në Shqipëri?

Përzgjedhja e klinikës së përshtatshme të mbjelljes së flokëve është një nga elementët më thelbësorë sa herë që bëhet fjalë për një procedurë të suksesshme të mbjelljes së flokëve. Prandaj, i gjithë procesi mund të duket dërrmues dhe sfidues për shumë njerëz, duke përfshirë vendimmarrjen. Kostot e ulëta dhe cilësia e lartë e bëjnë Shqipërinë një vend të preferuar për operacionet e mbjelljes së flokëve. Megjithatë, sigurisht, është shumë e rëndësishme të zgjedhësh një klinikë të përshtatshme për mbjelljen e flokëve në Shqipëri. Më poshtë, ne kemi përgatitur një udhëzues se si të zgjidhni klinikën më të mirë të transplantit të flokëve në Shqipëri.

Përvoja e pacientit

Mund ta kuptoni lehtësisht nëse një klinikë ia vlen duke i hedhur një sy përvojave të pacientëve të mëparshëm. Lexoni pak në internet. Bëni kërkimin tuaj. Shikoni çdo rishikim dhe çdo dëshmi video në faza të ndryshme të rikuperimit të tyre dhe merrni vendimin e duhur. Mos harroni se shumë klinika fshijnë komentet negative ose falsifikojnë disa të mira, ndaj jini të kujdesshëm dhe lexoni ato komente që japin shumë informacion mbi procesin.

man going through follicular unit extraction process 1 min

Fotot para dhe pas

Një element ose faktor vendimtar për t’ju dhënë një perspektivë gjithëpërfshirëse të asaj që duhet të prisni pas operacionit të mbjelljes së flokëve janë fotografitë para dhe pas. Zakonisht mund t’i gjeni në faqen zyrtare të klinikës, por edhe nëse nuk mundeni, mund t’i kërkoni kirurgut t’ju tregojë disa. Ju madje mund të gjeni pacientë të mëparshëm që kanë të njëjtën gjendje mjekësore si tuajat dhe të krijoni një ide të përgjithshme se cilat mund të jenë rezultatet tuaja.

Gamë të çmimeve

Operacionet e transplantit të flokëve mund të jenë të nivelit të lartë dhe të lidhura me koston. Në fakt, shumica e njerëzve hezitojnë t’i nënshtrohen një operacioni të mbjelljes së flokëve për arsyen e thjeshtë se ato janë të tepruara. Megjithatë, operacionet me kosto të ulët të mbjelljes së flokëve në Shqipëri ofrojnë një mundësi të madhe. Ju mund të zgjidhni një klinikë për mbjellje flokësh me lehtësi, një klinikë që i përshtatet buxhetit tuaj dhe nuk ka nevojë domosdoshmërisht që ju të bëni një pamje më të mirë. Megjithatë, duhet theksuar se alternativat ultra të lira nuk janë shenjë e cilësisë së lartë, sepse shumë klinika mund të ulin çmimet e tyre në kurriz të cilësisë.

Llojet e procedurave të ofruara

Në varësi të preferencave tuaja si dhe nga gjendja juaj mjekësore, ju mund të kërkoni të merrni një lloj trajtimi specifik si transplantimi i flokëve FUE, transplanti i flokëve DHI, transplantimi i flokëve Sapphire FUE ose transplantimi i flokëve FUT. Gjithmonë mund t’i hidhni një sy llojeve të procedurave të ofruara nga klinika e mbjelljes së flokëve, në mënyrë që të shihni nëse ato janë në gjendje të kryejnë procedurën që ju kërkoni.

Numri i pacientëve në ditë

Megjithëse për shumë njerëz mund të duket jo thelbësor, numri i pacientëve që hyjnë dhe dalin nga klinika e mbjelljes së flokëve është një tregues i lartë se sa e njohur dhe e njohur është klinika, përveç të mësuarit për mënyrën se si i qasen procedurës së mbjelljes së flokëve. Një numër i shtuar i pacientëve, por një numër i reduktuar i kirurgëve ose personelit mjekësor me përvojë do të thotë që klinika nuk është e përpiktë në lidhje me operacionet e mbjelljes së flokëve.

Ekipi mjekësor dhe specializimi i tyre

Për më shumë operacione të veçanta si transplantet e flokëve me teksturë aziatike ose afro, specializimi i ekipit mjekësor është i një rëndësie të madhe. Nëse jeni pjesë e atij grupi njerëzish që kanë flokë afro, kaçurrela ose të hollë, duhet t’i kushtoni shumë vëmendje kostumeve të gjata të stafit mjekësor për t’u siguruar që rezultatet do të jenë më të mirat e mundshme. Për më tepër, gjithmonë mund të kërkoni detaje në lidhje me kirurgun dhe ekipin mjekësor për të mësuar më shumë rreth njohurive të tyre.

Vendndodhja e klinikës

Një element tjetër mjaft vendimtar për operacionin është padyshim vendndodhja e klinikës. Duhet të jetë afër vendit ku është akomodimi juaj, kjo kryesisht sepse do të kaloni shumë kohë në klinikë për para dhe pas konsultimit.

Mbështetje pas operacionit

Të themi të vërtetën, periudha e rehabilitimit është po aq e rëndësishme sa vetë operacioni i mbjelljes së flokëve, nëse jo më shumë, që procedura të quhet e suksesshme. Kjo është arsyeja pse mbështetja pas operacionit është thelbësore. Për t’u siguruar që të merrni rezultatet më të mira të transplantit të flokëve, do të jetë e nevojshme që klinika të ofrojë mbështetje pas operacionit dhe një listë të plotë të udhëzimeve të kujdesit pasues.

Certifikatat

Mbani në mend të hidhni një sy në certifikatat dhe akreditimin e klinikës suaj më të pëlqyer të transplantit të flokëve. Certifikime të tilla do t’ju ndihmojnë të krijoni një ide se sa i specializuar dhe i ditur është stafi mjekësor.

Çfarë duhet bërë në Tiranë para dhe pas operacionit?

Prisni! Kjo është nëse keni marrë vendimin përfundimtar për të shijuar jetën në maksimum duke iu nënshtruar një transplantimi flokësh. Mos rezervoni ende fluturimet tuaja. Për shkak se mund të dëshironi të shtoni disa ditë në fillim apo edhe në fund të orarit tuaj të mbjelljes së flokëve, për të shfrytëzuar sa më shumë këtë qytet të mrekullueshëm dhe të veçantë për ta kthyer të gjithën në një pushim të plotë.

Tirana jo vetëm që është e njohur si një destinacion turistik falë muzeve të saj interesante, historisë, ushqimit, artit dhe kulturës, por është gjithashtu vend i shenjtë i shumë shembujve të rëndësishëm të arkitekturës. Në Tiranë do të zbuloni se vetë kepi historik është një muze i hapur.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian