4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Pse Nuk Bien Flokët E Transplantuar?

Share this post:
Trajtimi i renies se flokeve me nje transplant flokesh

Table of Contents

Kryerja e një transplanti flokësh është një përvojë emocionuese, pasi u mundëson pacientëve të rikthehen në ditët e tyre të lumtura dhe plot vetëbesim. Ata heqin qafe ditët me flokë të rënë duke rikthyer një kokë plot flokë. Megjithatë, përpara se të arrijnë efektet përfundimtare të një transplanti flokësh në Shqipëri, pacientët duhet të përjetojnë një fazë rënieje. Disa pacientëve iu bien flokët e transplantuar gjatë javëve të para pas transplantimit.

Megjithatë, jo çdo pacient përjeton rënie të flokëve ose humbje shoku në mënyrë identike. Shumë pacientë nuk e përjetojnë fare këtë fazë dhe ruajnë flokët e transplantuar. Pyetja megjithatë është kjo: A ndikon rënia e flokëve në rezultatet e procedurës së mbjelljes së flokëve? Më poshtë ne kemi shqyrtuar gjithçka që lidhet me rënien e flokëve pas një procedure të transplantimit të flokëve. Prandaj, vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth tij, në mënyrë që të merrni një vendim të zgjuar.

Renia e flokeve tek meshkujt

Rënia e Flokëve të Patransplantuar

Flokët e njeriut rriten dhe bien vazhdimisht. Është një cikël. Një cikël që përbëhet nga tre faza:

  • Anagene
  • Katagene
  • Telogene

Faza Anagene, e njohur përgjithësisht si faza aktive, zgjat afërsisht 2 deri në 6 vjet. Gjatë gjithë kësaj faze, flokët rriten rregullisht të paktën 1 cm çdo 28 ditë.

Faza Katagene, e njohur edhe si faza kalimtare, zgjat afërsisht 2 deri në 3 javë. Në çdo moment, rreth 3% e flokëve tanë janë në fazën Katagene.

Në fund, faza Telogene, e njohur zakonisht si faza e pushimit, është përgjegjëse për rënien më të madhe të flokëve. Kjo fazë zgjat afërsisht 100 ditë, dhe rreth 6 deri në 8% e flokëve total mund të jenë në këtë fazë.

Për shkak të një cikli të tillë, qeniet njerëzore derdhin rreth 50 deri në 100 qime çdo ditë. Kështu, rënia e flokëve është një funksion shumë i natyrshëm i trupit. Nuk lë vend për asnjë shqetësim për sa kohë që po humbasim numrin standard të qimeve.

Rënia pas një transplanti flokësh

Rënia është një dukuri e natyrshme për flokët tanë. Ndërsa ka rënie të flokëve çdo ditë, humbja e flokëve bëhet e paarsyeshme pas një transplantimi të flokëve. Megjithatë, kjo kohë njihet si humbje shoku. Gjatë kësaj kohe, pacientët vuajnë nga rënia e flokëve për shkak të traumës së kokës së tyre gjatë gjithë operacionit. Kjo lloj rënie e flokëve pritet gjithashtu, pasi është përgjigja e trupit ndaj traumës.

Në mënyrë tipike, rënia pas një transplanti flokësh ndodh nga një deri në pesë javë. Megjithëse humbja e goditjes është e domosdoshme, ajo gjithashtu nuk është e përhershme. Folikulat e transplantuara do të zënë rrënjë pak nga pak dhe do të fillojnë të rriten pas 3 deri në 4 muaj të procedurës. Kështu, pacientët nuk duhet të shqetësohen pasi humbja e shokut nuk i dëmton flokët e tyre gjatë gjithë jetës.

Rritja e flokeve pas nje transplanti

Pse bien flokët pas operacionit?

Pas një procedure të mbjelljes së flokëve në Shqipëri, flokët mund të hyjnë në fazën e pushimit ose në fazën Telogene. Kjo është kryesisht për shkak të traumës që pëson skalpi gjatë transplantimit. Lëkura e kokës përjeton trauma të rënda kur:

  • Folikulat e flokëve tërhiqen nga skalpi dhe furnizimi i tyre me gjak prishet
  • Prerjet bëhen në lëkurën e kokës për implantimin e fijeve të flokëve
  • Folikulat e flokëve futen në lëkurën e kokës

Këto ngjarje nuk ndikojnë vetëm në trajtimin, por edhe në rajonet përreth.

A iu bien flokët të gjithë pacientëve pas transplantimit të flokëve?

Rënia e flokëve pas operacionit të transplantimit të flokëve është një ngjarje e natyrshme. Një numëri të madh të pacientëve iu bien flokët e transplantuar së bashku me flokët ekzistues të shëndetshëm pas operacionit. Megjithatë, jo gjithmonë ndodh kështu.

Shumë pacientë, edhe pse në një përqindje shumë të vogël, i ruajnë qimet e transplantuara. Folikulat e qimeve të transplantuara rriten vazhdimisht pa pasur nevojë të kalojnë një periudhë pritjeje prej tre deri në katër muaj. Ata zakonisht i nënshtrohen rritjes së flokëve nga folikulat e transplantuara një muaj pas procedurës.

A është normale të mos përjetosh humbje nga shoku?

Shumë njerëz vuajnë nga rënia e flokëve pas transplantimit të flokëve. Sidoqoftë, kjo nuk vlen për të gjithë. Në thelb, është më se normale nëse dikujt nuk i bien flokët pas një transplanti flokësh. Pacientët duhet të presin pak kohë për të parë rritjen e flokëve.

Edhe në rast se flokët nuk bien, pacientët duhet të kenë parasysh se rritja e flokëve nuk është diçka që ndodh brenda natës. Pikërisht, ata duhet të presin për disa javë përpara se të shohin ndonjë rritje nga graftet e transplantuara. Në fillim flokët fillojnë të hollohen, por duke u rritur vazhdimisht trashen. Edhe pse të presësh për diçka që dëshiron dëshpërimisht mund të jetë e vështirë, pritja pas një transplanti ia vlen gjithmonë.

Rezultatet perfundimtare te nje transplanti flokesh

Kur do t’i shoh rezultatet përfundimtare?

Në mënyrë tipike, rezultatet përfundimtare të transplantimit të flokëve bëhen të dukshme pas një viti. Gjatë gjithë kësaj periudhe, në përgjithësi, rënia e flokëve zgjat dy deri në katër javë pas transplantimit të flokëve.

Pacientë të shumtë duan të ndërpresin rënien e parë të flokëve pas operacionit. Megjithatë, për shkak të humbjes së shokut ose traumës së kokës, folikulat janë të detyruar të hyjnë në një fazë pushimi të zgjatur prej të paktën tre deri në pesë muaj. Ndërsa shumë njerëz vuajnë nga rënia e flokëve pas një transplanti flokësh në Shqipëri, shumë prej tyre nuk e bëjnë këtë.

Megjithatë, kjo nuk ndikon në rezultatet përfundimtare të transplantit. Kjo nënkupton që disa qime vazhdojnë të rriten, ndërsa të tjerat mbeten të paprekura, por nuk rriten. Ato që janë të paprekura, por thjesht nuk rriten, sipas të gjitha gjasave kanë thyer folikulat e flokëve nën pjesën e jashtme të kokës.

Caktoni një konsultë falas

A keni ndonjë pyetje në lidhje me procedurat e mbjelljes së flokëve dhe rritjen e flokëve pas operacionit? Atëherë, duhet të konsultoheni me një kirurg të aftë të transplantimit të flokëve për të mësuar më shumë.

Nëse jeni në Shqipëri dhe dëshironi një transplant flokësh për të trajtuar rënien e flokëve, na kontaktoni në Advanced Hair Clinic, sot. Ne kemi një ekip plot me kirurgë me njohuri të jashtëzakonshme të transplantit të flokëve, të cilët do t’ju tregojnë në thellësi për të gjithë procedurën dhe do t’ju japin udhëzimet e duhura

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian