4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Sa Vite Zgjasin Rezultatet E Transplantit Të Flokëve?

Share this post:
Rezultatet e transplantit te flokeve

Table of Contents

A do të zgjasë një transplant flokësh gjatë gjithë jetës? Po, një transplant flokësh mund të jetë i përhershëm, i qëndrueshëm për një kohë shumë të gjatë, mbi 20 vjet në disa raste dhe për gjithë jetën në të tjera. Një procedurë e transplantimit të flokëve migron qimet që nuk janë të ndjeshëm ndaj rënies së flokëve, nga pjesa e pasme dhe anash e kokës në vendet që janë vazhdimisht pa flokë. Këto qime gjatë gjithë jetës ruajnë jetëgjatësinë e tyre kur transplantohen në një vend të ri në lëkurën e kokës. Arsyeja pse, një transplant flokësh mund të jetë zgjidhja përfundimtare për rënien e flokëve.

Rritja e flokeve pas nje transplanti flokesh

Pritshmëritë dhe rikuperimi pas transplantit të flokëve

Pas operacionit, skalpi juaj mund të jetë i brishtë. Mund t’ju duhet të merrni qetësues për disa ditë. Kirurgu juaj do të këshillojë mbajtjen e fashave mbi lëkurën e kokës për të paktën një ose dy ditë. Ai ose ajo mund të përshkruajë gjithashtu një ilaç anti-inflamator ose një antibiotik që duhet të merret për disa ditë. Shumica e njerëzve mund të kthehen në punë nga dy deri në pesë ditë pas procedurës.

Brenda dy deri në tre javë pas operacionit, flokët e transplantuar do të bien, por rritja e re do të jetë e dukshme në jo më shumë se disa muaj. Zakonisht, rritja e flokëve të rinj është e dukshme nga muaji i 6-të deri në të 9-të. Disa kirurgë përshkruajnë ilaçe për rritjen e flokëve si Minoxidil (Rogaine) për të shtuar rritjen e flokëve pas një operacioni të mbjelljes së flokëve, por nuk është e qartë se sa i suksesshëm është.

Transplanti i flokëve FUE dhe FUT mund të duan secila nga disa orë deri në disa ditë për t’u kryer plotësisht. Në një farë mase, kjo varet tërësisht nga sasia e punës së kryer nga kirurgu. Ju do të jeni në gjendje të shkoni në shtëpi në të njëjtën ditë me procedurën.

Pas përfundimit të operacionit, kirurgu juaj heq tërësisht fashat. Vendi mund të jetë i fryrë, kështu që mund të nevojiten injeksione të triamcinolonit për të mbajtur poshtë ënjtjen. Mund të ketë gjithashtu dhimbje në vendin e transplantimit dhe në zonën nga e cila janë mbledhur flokët. Për ditët në vijim, mund t’ju përshkruhen:

 • Ilaçe kundër dhimbjeve pa recetë, si ibuprofeni
 • Antibiotikë për parandalimin e infeksioneve
 • Anti-inflamatorë për reduktimin e ënjtjes
 • Barna të tilla si Minoxidil (Rogaine) ose Finasteride (Propecia) për stimulimin e rritjes së flokëve

Më poshtë janë disa udhëzime për kujdesin e mëvonshëm për një procedurë të transplantimit të flokëve:

 • Qëndroni disa ditë pas operacionit pa larë flokët. Përdorni vetëm shampo të buta për javët e para.
 • Ju do të jeni në gjendje të ktheheni në punë ose në rutinën tuaj të zakonshme brenda tre ditësh.
 • Mos ushtroni presion me një krehër ose furçë mbi graftet e rinj për rreth tre javë.
 • Mos vishni këmisha, xhaketa ose vini kapele derisa mjeku juaj të këshillojë ndryshe.
 • Hiqni dorë nga ushtrimet për të paktën një javë.

Rënia e flokëve është mjaft mirë. E gjitha kjo është pjesë e procesit normal. Flokët e transplantuar mund të mos rriten shumë ose të përputhen plotësisht me flokët përreth për disa muaj.

Sa zgjat një transplant flokësh?

Gjatë një procedure të transplantimit të flokëve, folikulat e flokëve të shëndetshëm merren dhe transplantohen në zonat e holluara ose pa flokë. Me rënien e flokëve gjenetike, flokët mbajnë tiparet e vendit nga janë marrë, duke mos marrë parasysh vendin e tyre në lëkurën e kokës. Arsyeja pse procedura e mbjelljes së flokëve është zgjidhja e vetme e përhershme për rënien e flokëve.

Humbja e flokëve është aktive dhe ka një kufizim fizik për atë që mund të arrihet në një procedurë të vetme. Shumë pacientë vendosin të kryejnë procedura të shumta me shpresën për të rritur densitetin e flokëve. Kjo nuk ka asnjë efekt në flokët e transplantuar fillimisht.

Kohezgjatja e rezultateve te transplantit te flokeve

Faktorët që vendosin se sa zgjat transplanti i flokëve

Procedurat e zakonshme të mbjelljes së flokëve ofrojnë rezultate estetike dhe natyrale, me rritjen e flokëve ashtu si flokët e vërtetë. Megjithëse pacientët shpesh gëzojnë një shkallë të lartë të transplanteve të begatë, disa komponentë mund të kufizojnë rezultatet, si p.sh.:

 • Zgjedhja e kirurgut dhe klinikës së duhur: Metodat e përdorura për procedurat e mbjelljes së flokëve kanë avancuar me kalimin e viteve dhe klinikat e vlerësuara me cilësi të lartë si Advanced Hair Clinic arrijnë vazhdimisht një shkallë të madhe suksesi të rritjes së transplantit. Fatkeqësisht, ekzistojnë shumë klinika nën standarde. Zbuloni më shumë duke bërë kërkime të kujdesshme në internet dhe zgjidhni një kirurg që mund të japë rezultate të qëndrueshme dhe efikase.
 • Pranimi se transplantimi i flokëve nuk është një qasje e suksesshme për çdo individ: Transplantimi i flokëve nuk është një mrekulli. Ata me rënie progresive të flokëve, ku folikulat e flokëve qëndrojnë të fjetur për dy deri në shtatë vjet, dhe pacientët me flokë të hollë në vendin e dhurimit do të kenë rezultate të këqija nga procedura e transplantimit të flokëve. Kjo nuk do të thotë se nuk mund të gjenden rezultate të rëndësishme kozmetike. Kjo do të thotë vetëm se pritshmëritë duhet të jenë më të ulëta. Pothuajse në çdo rast, disa qime të transplantuara me saktësi janë shumë më mirë se një kokë pa flokë.
 • Përjetoni humbje të vazhdueshme të flokëve: Një transplant flokësh nuk pengon humbjen e mëtejshme të flokëve. Flokët e sapo implantuar mund të qëndrojnë gjatë gjithë jetës, por flokët rreth zonës së transplantit mund të bien ende. Ekzistojnë disa trajtime për rënien e flokëve.
 • Zgjedhja e një kapaciteti të përshtatshëm të vendit të donatorit: Gjerësia e zonës së përhershme ndryshon nga një individ në tjetrin. Një vend më i madh dhurues mundëson heqjen e më shumë grafteve gjatë një transplanti flokësh. Nëse zona e përhershme është mjaft e vogël ose e varfër, mund t’ju duhet të ndryshoni pritshmëritë për sasinë e arritshme të mbulimit. Një kirurg i aftë i transplantit të flokëve mund t’ju ndihmojë me këtë.

Pse një transplant flokësh zgjat kaq gjatë?

Ndoshta nuk i keni kushtuar shumë rëndësi femrave apo meshkujve me flokë të rënë, por nëse e keni bërë ndonjëherë, e keni vënë re se si ato kanë flokë anash dhe mbrapa, edhe kur janë të moshuar. Kryesisht sepse proceset që çojnë në rënien e flokëve nuk kanë ndonjë ndikim në këto rajone. Përndryshe, flokët në kurorë dhe në pjesën e sipërme janë të prekshme ndaj rënies së flokëve, veçanërisht në raste të tilla si humbja e flokëve të modelit femëror ose mashkullor, e njohur zakonisht si alopecia androgjenike.

Rrjedhimisht, qimet anash dhe të pasme kanë tendencën të qëndrojnë në kokë gjatë gjithë jetës. Sa herë që këto qime nxirren dhe transplantohen nga ato rajone në një rajon ku po ndodh rënia e flokëve, ato ruajnë rezistencën e tyre. Do të thotë, ata mbeten në rajonin e ri për një periudhë të gjatë, duke e kthyer potencialisht një transplant flokësh në të përhershëm.

A mund të zgjasë një transplant flokësh për një kohë të shkurtër?

Pacientët që kryejnë një transplant flokësh kur kanë rënie të fortë të flokëve vazhdojnë të humbasin flokët edhe pas transplantimit të flokëve. Kjo do të rezultojë në flokë në zonën e transplantuar, por pa flokë pas. Prandaj, do të vendoset një kufi në jetëgjatësinë e transplantit të flokëve.

Duke parë se rezultati pas një transplanti flokësh mund të zgjasë një jetë, ju duhet të siguroheni që do të jeni të kënaqur me të dhe gjithashtu të kontrolloni humbjen e vazhdueshme të flokëve. Kjo do të thotë, duhen marrë parasysh disa faktorë thelbësorë përpara se t’i nënshtroheni një procedure të mbjelljes së flokëve. Duke përfshirë:

 1. Mbjellja e flokëve me dhe pa përdorimin e Minoxidil dhe Finasteride
 2. A do të ketë nevojë për një transplant të dytë flokësh?
 3. Çfarë modeli flokësh do të dëshironit pas transplantit të flokëve?

Mbjellje flokësh afatgjatë me Finasteride & Minoxidil

Një transplant flokësh është një operacion që ndihmon në restaurimin dhe rimbjelljen e flokëve në rajonet ku ata kanë rënë. Megjithatë, ju mund të keni ende qime në kokë që mund të ruhen dhe të mos bien. Marrja e medikamenteve si Minoxidil ose Finasteride, të cilat kanë treguar të jenë mjaft efektive në parandalimin e rënies së flokëve dhe stimulimin e rritjes, mund të ndihmojnë në ruajtjen e flokëve ekzistues. Do të thotë, transplantimi i flokëve tuaj mund të kryhet duke njohur faktin se ka një shans të ulët për rënie flokësh të mëtejshme. Kjo jep siguri shtesë se rezultati nga transplantimi i flokëve, pra i qëndrueshëm, nuk do të duket i çuditshëm edhe nëse vazhdon rënia e flokëve dhe hollimi i vijës.

Medikamente per parandalimin e renies se flokeve

Mbjellje flokësh pa Finasteride dhe Minoxidil

Nëse nuk merrni ilaçe për të shmangur rënien e mëtejshme të flokëve, mund të keni nevojë për një transplant të dytë të flokëve kur humbni më shumë flokë.

Kjo i shkëput transplantet e flokëve në ato të kryera me ose pa Minoxidil ose Finasteride. Në secilin rast, ka dy rezultate të ndryshme:

 1. Nëse merrni ilaçe që pengojnë rënien e mëtejshme të flokëve, pritet një rezultat i transplantit të flokëve që zgjat gjatë gjithë jetës
 2. Nëse nuk merrni medikamente që pengojnë rënien e mëtejshme të flokëve, mund të keni një transplant flokësh të qëndrueshëm gjatë gjithë jetës që nuk do t’ju përshtatet gjatë kohës që vazhdoni të humbni flokët. Në raste të tilla, mund të keni nevojë për një transplant tjetër flokësh.

A do t’ju duhet një transplant i dytë i flokëve?

Transplanti juaj i flokëve mund të fillojë të duket i pahijshëm nëse tërhiqen pas qimet tuaja të implantuara. Kjo mund të nënkuptojë zgjedhjen për transplantin e dytë ose të tretë të flokëve nëse nuk po merrni medikamente për të penguar humbjen e mëtejshme të flokëve.

Meqenëse një transplant flokësh mund të zgjasë për një jetë, duhet të kuptoni se vazhdimi i rënies së flokëve pas transplantimit të flokëve do ta bëjë atë të duket e çuditshme në vitet e ardhshme. Arsyeja pse është thelbësore të merren parasysh medikamentet parandaluese të rënies së flokëve.

Nëse keni zgjedhur të mos merrni asnjë mjekim dhe në vend të kësaj t’i nënshtroheni një transplantimi flokësh, atëherë sugjerimi ynë do të ishte të prisni derisa të keni mbushur moshën 30 vjeç, kur flokët tuaj janë stabilizuar, përpara se t’i nënshtroheni procedurës. Kjo është kritike sepse ju ndihmon të planifikoni se çfarë do t’ju nevojitet nga transplantimi i flokëve dhe të krijoni një ide se sa flokë do të humbisni. Gjithashtu ju pengon të kryeni një transplant tjetër flokësh dhe të shpenzoni më shumë kohë dhe para.

Në disa pacientë, transplantimi i flokëve zgjat mjaft kohë, por ka rrallim në disa zona të kokës. Kjo mund të nënkuptojë se një transplant tjetër flokësh është i nevojshëm për të plotësuar ato zona dhe për të mbajtur një rezultat. Kjo mund të kryhet vetëm disa herë përpara se zona e donatorit të hollohet. Kështu, është më mirë që pacientët të mendojnë për humbjen e mëtejshme të flokëve në vend që të mbështeten në kryerjen e procedurave të shumta të transplantit të flokëve.

Rezultatet e mbjelljes se flokeve per meshkujt

Çfarë modeli flokësh dëshironi pas transplantimit të flokëve?

Duke mbetur në fragmentin tonë të mëparshëm, kjo është gjithashtu një temë themelore. Nëse zgjidhni t’i nënshtroheni një transplanti flokësh, pavarësisht nga mosha juaj, vija juaj e kërkuar e flokëve është e një rëndësie të madhe sa herë që merrni parasysh atë që dëshironi të arrini nga operacioni.

Flokët tuaj nëse merrni ilaçe për humbjen e flokëve

Nëse jeni të palëkundur në medikamentet për humbjen e flokëve, atëherë mund të kuptoni se rënia e flokëve nuk mund të shkojë shumë më tej, kështu që mund të planifikoni një vijë flokësh dhe një model flokësh që ju pëlqen më shumë. Sidoqoftë, duhet të jeni të vetëdijshëm se linja e flokëve tuaj duhet të marrë parasysh modelin e flokëve që dëshironi kur të jeni më të vjetër. Zgjedhja e një vije flokësh të pjekur është thelbësore pasi transplanti juaj do të zgjasë një kohë të konsiderueshme gjatë plakjes.

Flokët tuaj nëse nuk merrni ilaçe për humbjen e flokëve

Pasi të vendosni të mos merrni medikamente për humbjen e flokëve, është koha të prisni derisa humbja e flokëve tuaj të bie para se t’i nënshtroheni një transplanti flokësh. Për më tepër, duhet të keni parasysh historinë tuaj familjare të rënies së flokëve. Të kesh disa anëtarë të familjes që iu kanë rënë flokët plotësisht, do të thotë që ke një shans më të lartë të rënies së flokëve në të njëjtën mënyrë. Prandaj, është thelbësore të presësh dhe të shohësh se si zhvillohet rënia e flokëve përpara se të vazhdohet me transplantin e flokëve.

Nëse ende po mendoni të kryeni një transplant flokësh, duhet të keni parasysh gjithashtu modelin e flokëve dhe vijën e flokëve që zgjidhni, si dhe rënien dhe recesionin e flokëve. Krijimi i një plani për një vijë flokësh të pjekur dhe modeli flokësh mund të përzihen më mirë. Do të thotë, një vijë flokësh që ka të bëjë me vijën tuaj optimale të flokëve. Kjo është e dobishme për disa arsye:

 • Do t’ju sigurojë një vijë flokësh që mund ta stiloni ashtu siç dëshironi
 • Transplantimi kursen më shumë grafte për transplantet e ardhshme të flokëve të nevojshme kur flokët bien më tej
 • Duke parë që vija e flokëve nuk do të duket kurrë shumë e ulët, do t’ju përshtatet për gjithë jetën tuaj
 • Një vijë flokësh më lart do të ofrojë rezultate me densitet të lartë pasi flokët e transplantuar nuk shtrihen në një zonë më të madhe

Çfarë ndodh kur i nënshtroheni një transplanti të keq të flokëve?

Nëse më parë keni kryer një transplant të keq flokësh ose një transplant me të cilin nuk jeni të kënaqur, mund të kërkoni të korrigjoni rezultatin. Të kuptuarit se rezultati është i qëndrueshëm, rregullimi i çdo problemi mund të jetë një shqetësim i ngutshëm.

Ju keni mjaft opsione për të zgjedhur:

 • Ju mund të rregulloni një model të keq të vijës së flokëve duke kryer një transplant tjetër
 • Në rast se keni një vijë flokësh të ulët, mund t’i nënshtroheni heqjes së qimeve me lazer dhe një transplanti tjetër flokësh
 • Nëse rezultatet tuaja nuk kanë densitetin e duhur, mund të vendosni të bëni një transplant tjetër për të dendur rezultatet. Sidoqoftë, duhet të kuptoni se kjo përdor më shumë nga flokët e zonës suaj donatore, duke lënë më pak për një transplant tjetër nëse është e nevojshme
Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian