4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Si Të Shpëtoni Nga Rënia E Flokëve Me Një Transplant Flokësh?

Share this post:
Foto qe ilustron renien e flokeve tek meshkujt

Table of Contents

Në Advanced Hair Clinic, ne e kuptojmë se kur flitet për pamjen e dikujt, flokët janë thelbësorë. Një kokë plotë flokë shpesh mund të jetë shumë më tërheqëse për syrin dhe mund të lidhet me rininë dhe shëndetin e mirë. Për fat të keq, shumë individë nuk janë në gjendje të shijojnë flokët e tyre të plotë për gjithë jetën. Sipas Shoqatës Amerikane të Osteopatikëve, dy nga tre persona përjetojnë alopeci ose rënie të flokëve të modelit mashkullor/femëror. Një çrregullim i tillë tronditës i flokëve mund të çojë në siklet dhe të ketë një ndikim të madh në vetëbesimin dhe vetëvlerësimin e dikujt. Në vend që ta lini këtë gjendje të pushtojë jetën tuaj, edukohuni. Mësoni më shumë se cilat janë shkaqet e rënies së flokëve të modelit mashkullor dhe femëror dhe zbuloni se cilat janë alternativat më të mira të trajtimit të rënies së flokëve të modelit mashkullor/femëror që mund të funksionojnë për ju.

Foto qe ilustron renien e flokeve sipas modelit mashkullor

Rënia E Flokëve E Modelit Mashkullor

Shkaqet E Rënies Së Flokëve E Modelit Mashkullor

Para se të kërkoni mënyra për të ndaluar rënien e flokëve të modelit mashkullor, duhet të kuptoni shkaqet që qëndrojnë pas tij. Edhe pse shpesh, medikamentet specifike, kushtet mjekësore dhe një tronditje emocionale mund të jenë arsyeja e rënies së flokëve, në rënien e flokëve të modelit mashkullor, fajtorët janë gjenetika dhe disa hormone seksuale. Meshkujt që po përjetojnë rënie të flokëve të modelit mashkullor janë zakonisht ata që kanë trashëguar folikulat e flokëve të ndjeshëm ndaj dihidrotestosteronit (DHT) i cili është një nënprodukt i testosteronit. Në mënyrë tipike, DHT çon në tkurrjen e gjëndrave të flokëve dhe me kalimin e kohës, flokët fillojnë të bëhen më të hollë derisa të ndalojnë së rrituri. Në fakt, rënia e flokëve e modelit mashkullor mund të trashëgohet nga të dy prindërit.

Simptomat E Rënies Së Flokëve Të Modelit Mashkullor

Një shumëllojshmëri e madhe e fazave të rënies së flokëve të modelit mashkullor mund të jenë të dukshme shpesh që në të 20-at tuaja. Pjesa e sipërme e ballit tuaj mund të fillojë të bëhet më e ekspozuar pasi flokët fillojnë të rrallohen dhe vija e flokëve fillon të tërhiqet ose të zhvendoset prapa. Rënia e flokëve është mjaft e theksuar rreth kurorës së kokës dhe pak nga pak do të mbeteni me një model në formë M në kokë. Në Advanced Hair Clinic, stafi profesional i njeh modelet tipike të rënies së flokëve të modelit mashkullor dhe i përdor ato për të përcaktuar për një diagnozë. Për të mësuar më shumë rreth klinikës dhe ekipit tonë, gjithmonë mund të vizitoni faqen “Rreth Nesh“.

Foto qe ilustron renien e flokeve sipas modelit femeror

Rënia E Flokëve E Modelit Femëror

Shkaqet E Rënies Së Flokëve E Modelit Femëror

Shkaqet e rënies së flokëve në femra përfshijnë disa faktorë kontribues si mosha, hormonet dhe gjenetika. Kur flasim për moshën, duhet të theksohet se shanset për të vuajtur nga rënia e flokëve priren të rriten me kalimin e moshës. Në mënyrë tipike, rënia e flokëve e modelit femëror prek afërsisht një të tretën e të gjitha grave dhe atyre individëve të caktuar femra në lindje (AFAB), në një moment të caktuar gjatë jetës së tyre. Pas menopauzës, afërsisht dy të tretat e të gjitha grave dhe të gjithë njerëzve AFAB përjetojnë rënie të flokëve ose humbje të plotë të flokëve. Hormonet janë faktori tjetër që ndikon në rënien e flokëve tek femrat, më konkretisht DHT apo dihidrotestosteroni, që është një lloj androgjeni.

Siç mund ta dijnë disa prej jush, androgjenet janë një grup hormonesh seksuale që ndihmojnë njerëzit të hyjnë në pubertet dhe të maturohen fizikisht. Dhe sigurisht, zhvillimet fizike përfshijnë rritjen e qimeve, qoftë në sqetulla, organe gjenitale, fytyrë, gjoks apo lëkurën e kokës. Megjithatë, pas menopauzës, niveli i hormoneve bie, gjë që ndikon në nivelin e DHT. Të dhënat dhe kërkimet kanë treguar se ekziston një korrelacion midis DHT dhe tkurrjes së gjëndrës së flokëve. Në fund, rënia e flokëve mund të ndodhë për shkak të gjenetikës, veçanërisht nëse të afërmit tuaj të shkallës së parë kanë rënie të flokëve.

Simptomat E Rënies Së Flokëve Të Modelit Femëror

Në mënyrë tipike, gjatë rënies së flokëve të modelit femëror, flokët fillojnë të rrallohen ose bien tërësisht rreth pjesës qendrore të kokës. Në raste të tjera, flokët mund të fillojnë të rrallohen ose të bien në të dyja anët e pjesës suaj. Dhe së fundi, mund të fillojnë të hollohen ose të bien në të gjithë pjesën e sipërme të kokës.

Në çdo rast, megjithatë, duhet theksuar se rënia e flokëve fillon afër pjesës qendrore. Vetëm gjatë fazave të mesme dhe të mëvonshme të rënies së flokëve të modelit femëror do të ketë rënie të flokëve në të dyja anët e pjesës dhe në pjesën e përparme të kokës. Mbani në mend se rënia e flokëve e modelit femëror nuk shkakton dëme dhe në përgjithësi, fazat e hershme fillojnë menjëherë pas menopauzës.

Foto qe ilustron nje konsulte per transplantin e flokeve

Opsionet E Përhershme Të Trajtimit

Nëse jeni në kërkim të restaurimit të përhershëm të flokëve, mund ta keni kuptuar deri tani se transplantimi i flokëve është trajtimi më i mirë i rënies së flokëve të modelit mashkullor dhe femëror për ju, gjithçka varet nga sugjerimet e kirurgut tuaj. Në Advanced Hair Clinic, ne ju ofrojmë një konsultë falas, përmes së cilës kryejmë një vlerësim të plotë të lëkurës së kokës dhe ju njoftojmë për opsionet që keni në dispozicion se si mund të trajtoni rënien e flokëve të modelit mashkullor ose femëror.

Ne mund të kryejmë një procedurë të referuar si Nxjerrja e Njësisë Folikulare (FUE), duke mundësuar heqjen e folikulave individuale të qimeve nga pjesë të tjera të fytyrës ose kokës. Megjithëse procedura mund të jetë mjaft komplekse dhe e lodhshme, ajo në përgjithësi jep rezultate të jashtëzakonshme.

Gjatë gjithë kësaj procedure, folikulat e flokëve do të merren nga pjesët e kokës tuaj, ato që kanë densitet më të madh. Përafërsisht 20% e këtyre folikulave mund të merren para se zona të bëhet më e hollë, por shumica e kirurgëve do të ndalojnë në rreth 15%. Në këtë pikë, folikulat e marra transferohen në zonat e kokës ku kërkohet dhe nevojitet më shumë rritje e flokëve.

Rezultatet e procedurës janë mjaft të përhershme, që do të thotë, gjëndra e flokëve do të rrisë vazhdimisht fijen e flokëve sikur të mos ketë pasur ndonjë shqetësim paraprak. Megjithëse nuk do të ketë rritje të re të qimeve në zonën e dhurimit, nëse kirurgu qëndron në kufi, ajo nuk do të jetë e dukshme, madje as për ju.

Nëse keni marrë parasysh që t’i nënshtroheni një transplanti flokësh, sigurohuni që të keni zgjedhur duar të afta. Për të parë disa nga punët tona të mëparshme, gjithmonë mund t’i hidhni një sy fotove tona para dhe pas. Dhe ndërsa jeni aty, ndjehuni të lirë të lexoni dëshmitë e lëna nga pacientët tanë të mëparshëm. Pavarësisht nga trajtimi që dëshironi, mund të jeni të sigurt se nuk ka nevojë të kënaqeni me të jetuarit me flokë që do t’ju bëjë të ndiheni të pasigurt ose në siklet.

Foto qe ilustron menyren se si funksionon nje transplant flokesh

Cila Është Mosha Ose Faza Ideale E Rënies Së Flokëve Për Një Transplant Flokësh?

Mosha optimale ose faza më e theksuar e rënies së flokëve, gjatë të cilës është i nevojshëm një transplant flokësh është zakonisht rreth moshës 20 deri në 50 vjeç. Kjo është kur modeli i rënies së flokëve është më i qëndrueshëm. Mbajtja e një modeli me flokë të rënë të mirëvendosur është thelbësore. Është ajo që ndihmon kirurgun në planifikimin e një transplanti efektiv.

Megjithatë, rekomandohet gjithmonë konsultimi me një mjek. Ata janë të vetmit që janë në gjendje të vlerësojnë përshtatshmërinë tuaj për një transplant flokësh.

Sa Kohë Duhet Për Të Parë Rezultatet Përfundimtare Të Një Transplanti Flokësh Për Rënien E Flokëve Të Modelit Mashkullor?

Gjatë një transplantimi flokësh tek meshkujt që vuajnë nga rënia e flokëve, mjekët do të heqin graftet e flokëve nga pjesa e pasme ose anash e kokës dhe do t’i transferojnë ato në zonat me flokë të rënë. Pas transplantimit, flokët e rinj do të fillojnë të bien, gjë që megjithatë është pjesë e normalitetit. Në pak muaj, flokët e rinj do të fillojnë të rriten. Për të parë plotësisht rezultatet – si në funksionimin e flokëve dhe mbulimin e zonave me flokë të rënë – duhet të prisni nga 6 muaj deri në një vit. Mbani në mend, çdo person është i ndryshëm, që do të thotë, mund të jetë një proces më i shpejtë për disa dhe më i ngadaltë për të tjerët.

Advanced Hair Clinic vepron me të gjitha mjetet dhe metodat e disponueshme për rastin tuaj specifik. Lini një takim sot me një nga kirurgët tanë të aftë për të marrë një plan veprimi të personalizuar.

FAQs

Sa Shpejt Mund Të Pres Të Shoh Rritje Pas Një Transplanti Flokësh?

Pas një procedure të mbjelljes së flokëve, ju do të jeni në gjendje të shihni një rritje të flokëve disa muaj më vonë dhe rezultatet do të bëhen të dukshme gjatë një viti.

A Do Të Kërkojnë Kujdes Ose Mirëmbajtje Të Veçantë Flokët E Mi Të Transplantuar Pas Procedurës?

Kërkesa e parë do të ishte respektimi i udhëzimeve specifike të kujdesit pas operacionit siç udhëzohet nga kirurgu. Megjithatë, në kohën kur flokët e transplantuar rriten, ju mund të kujdeseni për to njësoj siç bëni me flokët tuaj të vërtetë.

A Mundet Një Transplant Flokësh Të Korrigjojë Rënien E Flokëve Si Rezultat I Plagëve Ose Traumës?

Po. Transplantet e flokëve mund të jenë mjaft efikase kur bëhet fjalë për restaurimin e flokëve në rajonet që kanë përjetuar trauma ose plagë, dhe ato mund të ndihmojnë në fshehjen e zonës së prekur duke përmirësuar njëkohësisht pamjen.

A Ekziston Një Kufi Maksimal I Moshës Për Transplantet E Flokëve Në Rastet E Rënies Së Flokëve Të Modelit Mashkullor?

Duke marrë parasysh që përshtatshmëria bazohet tërësisht në shëndetin personal dhe modelet e rënies së flokëve, nuk ekziston në të vërtetë një kufi i rreptë moshe për transplantimin e flokëve. Për të vlerësuar kandidaturën, megjithatë, është thelbësore që t’i nënshtroheni një konsultimi me një profesionist.

A Mund Të Zgjedh Një Dizajn Specifik Të Vijës Së Flokëve Gjatë Një Transplanti Flokësh?

Në të vërtetë, po. Ndërsa dizajnoni një vijë flokësh, ju mund të bashkëpunoni me kirurgun tuaj për të krijuar atë që i përshtatet më së miri karakteristikave tuaja të fytyrës dhe estetikës suaj të dëshiruar. Një qasje e tillë e individualizuar do të ndihmojë në krijimin e një pamjeje natyrale.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian