4.6/5

Ekselente 4.8 nga 5 yje vleresim ne Google

Si Ndryshon Transplantimi I Flokëve Tek Meshkujt Dhe Femrat?

Share this post:
Foto qe ilustron transplantin e flokeve per meshkuj dhe femra

Table of Contents

Ekspertët e transplantit të flokëve, kirurgjikalë dhe mjekësorë, e njohin faktin se rënia e flokëve e modelit mashkullor dhe rrallimi i flokëve mund të jenë mjaft të lehta për t’u identifikuar kur krahasohen me rënien e flokëve të modelit femëror dhe flokët e holluar. Për më tepër, të gjithë kanë rënë dakord për një gjë: rezultatet më të mahnitshme fillojnë me diagnozën më gjithëpërfshirëse të problemit të rrallimit të flokëve ose rënies së flokëve për të vlerësuar nëse pacienti është apo jo i përshtatshëm për një operacion të transplantimit të flokëve.

Rrjedhimisht, ne ekzaminojmë vendet e donatorëve nëpërmjet densitometrisë dhe i vlerësojmë ato me përdorimin e një mikroskopi. Vlerësojmë nëse gratë kanë një vend donatorësh të pranueshëm dhe të qëndrueshëm; nëse nuk është kështu, flokët e sapo transplantuar do të fillojnë të bien dhe do të degradohen tërësisht në vendndodhjen e tyre të re. Duke marrë parasysh që gratë kanë shumë gjasa të kenë hollim të përhapur në të gjithë kokën e tyre, ato nuk kanë vende të qëndrueshme dhuruese.

Humbja e përhapur e flokëve të femrave shpesh mund të keqdiagnostikohet si një çështje e rrallimit të flokëve për shkak të sëmundjeve të ndryshme, anomalive hormonale, traumave ose medikamenteve. Në raste të tilla, kërkohet një biopsi e disa folikulave të flokëve për të përcaktuar nëse transplantimi i flokëve do të jetë efikas. Disa diagnoza të humbjes së flokëve, duke përfshirë traumën, plagët e ngritjes së fytyrës, alopecinë tërheqëse dhe së fundi, restaurimin e vetullave, i bëjnë gratë kandidate të përshtatshme për një procedurë transplantimi të flokëve.

Foto qe ilustron transplantin e flokeve per meshkuj

Transplanti I Flokëve Tek Meshkujt

Konsideratat

Ka disa konsiderata të tjera për t’u marrë parasysh, pavrësisht faktit nëse jeni psikologjikisht dhe financiarisht gati për operacionin.

Si hap i parë, do të ketë një përcaktim nëse progresi i humbjes së flokëve është duke progresuar përpara se të kryhet një transplant flokësh. Nuk ekziston saktësisht një moshë kur humbja e flokëve ndalon papritur. Shkalla dhe sasia e rrallimit të flokëve varet tërësisht nga faktorët kyç (të tillë si shëndeti i përgjithshëm i një personi, mjedisi dhe dieta). Kur dhe sa flokë do të humbasë një mashkull mund të përcaktohet edhe nga gjenetika.

Nëse një pacient i nënshtrohet një operacioni flokësh shumë herët, atëherë humbja e flokëve mund të vazhdojë ende. Pra, mund të rezultojë në një vijë flokësh të rivendosur, por me kalimin e kohës edhe një qendër me flokë të rënë.

Pas procedurës, medikamentet për humbjen e flokëve të përdorura para operacionit do të vazhdojnë ende. Kjo është kështu që humbja e flokëve mund të parandalohet nga përkeqësimi dhe të kontrollohet plotësisht.

Procedura

Për një transplant flokësh tek meshkujt, fillimisht hiqen graftet e donatorëve nga pjesa e pasme e kokës, duke qenë se kjo zonë shpesh nuk ndikohet nga problemi. Mund të përdoren dy metoda për ta bërë këtë, FUT (Transplantimi I Njësisë Folikulare) dhe FUE (Nxjerrja E Njësisë Folikulare). E para, FUT, e cilësuar si “metoda e shiritit”, bëhet duke hequr një pjesë të kokës që ka në të graftin e dhuruesit. Është një procedurë mjaft invazive, por promovon rendiment më të mirë pasi është shumë më pak traumatike për folikulat  individuale të qimeve. Përkundrazi, transplantimi i flokëve FUE është një metodë e re që përdor një mjet të specializuar që luan rolin e një grushti për heqjen e grafteve individuale direkt nga skalpi.

Foto qe ilustron transplantin e flokeve per femra

Transplanti I Flokëve Tek Femrat

Megjithëse burrat zakonisht janë kandidatë të mrekullueshëm për një transplant flokësh, ky nuk është aspak rasti për gratë. Siç u përmend më parë, vendet e donatorëve për meshkujt janë të pozicionuara në pjesën e pasme të kokës. Ky është përkatësisht “vendi i qëndrueshëm”, që nënkupton se nuk ndikohet në asnjë mënyrë nga DHT. Në rënien e flokëve të modelit femëror, megjithatë, të njëjtat rajone janë të paqëndrueshme. Ato rrallohen vazhdimisht, ngjashëm me zonat e tjera të kokës.

Kështu, nëse flokët hiqen nga këto zona dhe transplantohen në zona të holluara, ato me kalimin e kohës do të bien. Kirurgët që pretendojnë se mund të transplantojnë flokë nga një rajon i paqëndrueshëm janë shumë jo të besueshëm dhe po përfitojnë plotësisht nga pacientët e tyre.

Cili Është Qëllimi I Transplantit Të Flokëve Tek Femrat?

Ndryshe nga meshkujt, vija ballore e flokëve tek femrat mbetet e paprekur, duke pasur parasysh se rënia e tyre e flokëve ka më shumë një model të përhapur. Transplantet e flokëve për femra kanë për qëllim rikthimin e volumit të flokëve nga lart dhe mbrapa në vend që të kornizojnë fytyrën. Shpesh, metoda e zgjedhur për raste të tilla është FUE, pavarësisht se disa klinika zgjedhin teknikën e shiritit.

Kush Është Një Kandidat I Përshtatshëm Për Një Transplant Flokësh?

Jo të gjithë janë kandidatë të përshtatshëm për një transplant flokësh. Pacientët duhet të vlerësohen tërësisht nga një kirurg për të përcaktuar nëse trajtimi është zgjidhja e duhur për ta. Më poshtë janë disa nga kandidatet e mundshme femra:

  • Gratë që përjetojnë rënie të flokëve për arsye mekanike si alopecia tërheqëse, e cila ndodh tek gratë që rregullisht stilojnë flokët e tyre me gërsheta ose topuz shumë të ngushtë.
  • Gratë që përjetojnë një model specifik të rënies së flokëve, të ngjashëm me atë të rënies së flokëve të modelit mashkullor.
  • Gratë që përjetojnë rënie të flokëve që vjen si pasojë e aksidenteve, traumave ose djegieve.
  • Gratë që kanë kryer më parë operacione plastike ose kozmetike janë të shqetësuara për rënien e flokëve në rajonet e prerjes për shkak të plagëve.
  • Gratë që përjetojnë alopeci marginalis, një gjendje mjaft e ngjashme me alopecinë tërheqëse.

Rezultatet

Transplantet e flokëve te femrat kanë rezultuar të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të arritur rezultatet e dëshiruara te pacientët që i janë nënshtruar një të tillë. Së fundmi, Daily Mail ndau përvojën e një gruaje që i ishte nënshtruar procedurës dhe se si ajo ishte jashtëzakonisht e kënaqur me rezultatet e pamjes së saj të re, por edhe ndihej mjaft e sigurt.

Përfundimi është se transplantet e flokëve sot nuk janë njësoj si dikur, njëzet apo ndoshta edhe dhjetë vjet më parë. Në ditët e sotme, praktika është përmirësuar në mënyrë drastike duke ofruar rezultate me pamje natyrale. Mendoni për të si një procedurë minimalisht invazive, më pak të dhimbshme që siguron folikula të sigurta dhe të shëndetshme për donatorët. Këto janë ndër arsyet pse transplantet e flokëve të femrave po arrijnë mjaft shpejt me transplantet e flokëve të meshkujve.

Foto qe ilustron rezultatet e transplantit te flokeve per meshkuj dhe femra

Cilat Janë Ndryshimet Midis Operacionit Të Transplantit Të Flokëve Për Burrat Dhe Gratë?

Pasi të jetë vendosur diagnoza dhe kirurgu ka mundur të gjejë një vend të qëndrueshëm dhurues, komponentët teknikë të heqjes së qimeve janë zakonisht të njëjta për çdo pacient. Dallimi i vetëm është se gratë zakonisht kanë skalp më të ngushtë dhe më të vogël se burrat, duke kërkuar më shumë saktësi nga kirurgu për të përcaktuar thellësinë e mbjelljes.

Dizajni më i kërkuar nga meshkujt për një transplant flokësh është ai që zëvendëson fillimisht pjesën frontale të kokës, e ndjekur menjëherë nga tempujt e tërhequr. Për ta arritur këtë, mjeku profesionist do t’i pozicionojë qimet në një orientim përpara. Më pas, ne do të mendojmë për mbushjen e vendit të hollimit të kurorës tek një mashkull nëse kanë mbetur mjaftueshëm qime donatore. Megjithatë, në restaurimin e flokëve në Shqipëri, synimi ynë është të kthejmë kornizën, përkatësisht vijën e rrumbullakosur të flokëve që rrethon fytyrën tuaj. Fokusi ynë është vija ballore e flokëve, tempujt dhe pjesa e përparme e kokës që kornizon fytyrën nëse nuk ka më qime për të trajtuar pjesën tjetër.

Pasi të arrihet një dendësi e mjaftueshme në atë rajon, flokët e rinj mund të stilohen në mënyrë të tillë që të mbulojnë rënien ose rrallimin e flokëve në rajonin pas tij, gjë që është më së shumti efikase te gratë Kaukaziane.

Për më tepër, transplantet e flokëve të femrave në Shqipëri janë edhe më të vështira për t’u kryer, duke qenë se linjat ballore të flokëve të femrave janë të njohura për përdredhjet e tyre të veçanta, modelet e rritjes dhe ndërrimet e drejtimit që duhet të përsëriten dhe mund të kthehen në shumë komplekse. Pas përfundimit, një femër mund të përfitojë nga çdo teknikë stili, perm dhe trajtim me ngjyra për të përmirësuar në mënyrë të efektshme pamjen e një transplantimi flokësh femër.

Dhimbjet e dukshme janë çështja më thelbësore për t’u parandaluar. Prandaj, rekomandimi ynë për meshkujt është që të mos shkurtojnë flokët për faktin se plagët mund të bëhen të dukshme për shkak të qethjes. Elementi më nxitës për gratë është stabiliteti i zonës donatore. Çfarë ka për të shtuar më shumë, procesi i transplantimit në zonat kalimtare mund të jetë i ndërlikuar për t’u eksploruar.

Për shkak të rritjes së flokëve që ndodh me cikle, trauma e një transplantimi të flokëve mund të çojë në një tronditje afatshkurtër dhe rënie të caktuar, edhe në rastin e folikulave të shëndetshme. Stafi ynë i kualifikuar ecën në përputhje me planet për të zbutur këtë efekt, por është ende një rrezik që duhet t’u drejtohet femrave në mënyrë që ato të mos tërhiqen për shkak të tij.

Keni nevojë për zëvendësim profesional të flokëve në Shqipëri? Na kontaktoni sot!

Caktoni sot një takim në Advanced Hair Clinic për restaurim profesional të flokëve për meshkuj dhe femra në Shqipëri. Stafi ynë me përvojë do të kujdeset për procedurën dhe do t’ju ndihmojë në arritjen e rezultateve tuaja të dëshiruara. Ne mbetemi eksperti i duhur për transplantin tuaj të flokëve në Shqipëri. Me ndihmën tonë, ju jeni më se i sigurt për të fituar shërbimet më të mahnitshme dhe më të jashtëzakonshme të zëvendësimit të flokëve.

Artikuj te tjere

Na ndiqni

KRYENI NJË KONSULTË FALAS

Rruga e fitimit të vetëbesimit fillon këtu!

Është e thjeshtë, e shpejtë, pa pagesë. Specialistët tanë do ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ose telefononi specialistët tanë për të marrë ndihmë të menjëhershme:

sqAlbanian